• Informacje na temat:

    ciasto na krakersach

Artykuły na temat: ciasto na krakersach
  • ...spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 4 godzin. Przed podaniem ciasto przełóż na paterę. Posyp cukrem pudrem i udekoruj kawałeczkami truskawek. Przygotowanie ok. 30 minut. Chłodzenie ok. 4 godzin...

  • Szybko znika i zachwyca nawet wybrednych smakoszy. Ale uwaga, muszę zastrzec, że uzależnia!

  • Ciasto: białka ubij z cukrem, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt i ostudź. Zmiksuj masę kajmakową z masłem. 1/3 porcji wyłóż na ciasto. Przykryj krakersami. Połóż krem i znów krakersy. Przykryj ubitą kremówką, posyp płatkami. Porcje: 15. Przygotowanie: 90 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 390. Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania...

  • .... Wlej ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą blachy. Piecz około 30 min w temp. 180°C. 2. Krem I: z mleka, mąki, cukru, żółtek ugotuj budyń. Kiedy całkowicie ostygnie – utrzyj lub zmiksuj(...): śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem oraz fiksami. Rozłóż ją na cieście. Wierzch udekoruj posypką czekoladową. Wstaw ciasto do lodówki, aby zastygło. Najsmaczniejsze jest na drugi dzień...

  • ...1. Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł. 2. Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • ...1. Krakersy zgnieć wałkiem do ciasta. Masło rozpuść, wymieszaj z krakersami. Powstałą masą wyłóż prostokątną foremkę, wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto francuskie rozwałkuj(...) serowej, całą zieloną masę, 1/3 wędliny, 1/3 białej masy, resztę wędliny i masy serowej. Przykryj ciastem francuskim. Ciasto ponacinaj w romby. Piecz w 180°C przez 20 minut.

  • Pijany kokosek

    Składniki na formę 25 x 25 cm 25 dag słonych krakersów • 1/2 l mleka • 2 żółtka • 2 łyżki mąki pszennej • budyń śmietankowy • 16 g cukru waniliowego • 25 dag masła 82 proc. • 1/2 szklanki cukru • 100 ml likieru kokosowego • 15 dag wiórków kokosowych . Wierzch: • 10 dag wiórków kokosowych • czubata łyżka masła • łyżka cukru pudru.

  • Składniki: 200 g krakersów, 100 g kostki do pieczenia, 50 g ciemnej czekolady. Masa: 15 sztuk truskawek, 50 g białej czekolady, 100 g gorzkiej czekolady, 50 g mlecznej czekolady z całymi orzechami, 200 ml śmietanki 30 proc., 125 g kostki do pieczenia

  • ...). Wierzch posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryj folią aluminiową, włóż do lodówki na całą noc. Zamiast krakersów możesz użyć herbatników petit beurre lub cienkich blatów biszkoptowych...

Przepisy na temat: ciasto na krakersach
  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    Ciasto bez pieczenia - prosto, szybko i fotogenicznie! Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret ciast bez pieczenia? Otóż ich popularność zależy nie tylko od fenomenalnego smaku, ale też w dużej(...) również znakomita dekoracja deserów. Dzięki rozmaitym kształtom i fakturom możesz nimi przyozdobić tort, ciasto bądź lodowy puchar. Kombinuj, mieszaj, eksperymentuj! Z biszkoptami nie ma miejsca na porażki...

  • Strucla Makowa z rodzynkami

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wraz z proszkiem przesiej do miseczki. Dodaj 15 dag masła, cukier i cukier waniliowy. Dołóż twaróg. Wbij jajka. Wyrób ciasto. Mak połącz z rodzynkami i krakersami  2. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na grubszy placek. Posmaruj go nadzieniem. Zwiń, formując struclę. Ułóż ją na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC. Piecz...

  • Chrup, na zdrowie...

    ...robimy wgłębienie i powoli dodajemy oliwę oraz wodę, cały czas mieszając, aż ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i na blasze wałkujemy ciasto możliwie najcieniej. - Na tym etapie możesz pokroić ciasto na kwadraty lub prostokąty, żeby miały ten sam kształt. A jeśli wolisz styl rustykalny, połam wielki krakersowy placek na mniejsze kawałki, kiedy wyjmiesz...

  • Najlepsze pasty do pieczywa

    ...1. Pasty podane na małych ciasteczkach z ciasta francuskiego, na krakersach lub małych ptysiach będą elegancką przystawką na przyjęcie z przyjaciółmi. 2. Do każdej pasty możesz dodać natkę pietruszki, koperek, szczypiorek lub ulubione świeże zioła. Dzięki temu nabiorą one bardziej wyrazistego i ostrego smaku. 3. Gotowa pasta zachowa świeżość przez kilka dni, jeśli będziesz ją przechowywała...

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    .... 8. Smakowita tarta Kruche ciasto plus nadzienie z samej, doprawionej cebuli- oto przepis na tanią, bardzo smaczną tartę! Jeśli dodatkowo zapieczesz ją z sosem jajeczno-śmietanowym- powstanie wspaniały...

  • Ser z surowych nerkowców

    ...raczej świeży ser kozi. Rozsmaruj go na tostach, wytrawnych naleśnikach czy krakersach" - radzi Britton. Do przygotowania sera potrzeba: dwóch kubków surowych nerkowców, trzy czwarte kubka wody, pół...

  • Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    ...na pierwszy rzut oka w ogóle do siebie nie pasują nagle tworzysz coś, co świetnie zagra. Podam przykład. Zrobiłam ciasto, zawijaniec, który przełożyłam pesto - bo mi zostało - i dżemem rokitnikowym. Myślisz sobie, głupie to czy jak? Pesto z dżemem? Ale od tej pory potrafię sobie przesmarować krakersa pesto i potem dżemem rokitnikowym. Może nie wpadłabym na to, gdyby nie tamto ciasto i to...

  • Placek krakersowy

    ...krakersach. Ciasto udekorować galaretkami. Porcja - 360 kcal Czas przygotowania: 90 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć(...)Składniki na 20 porcji: Ciasto: - 4 białka, szklanka cukru, - 10 dag wiórków kokosowych. Krem: - 1/2 litra mleka, - 2 żółtka, cukier waniliowy, - 3/4 szklanki cukru, - 2 łyżki mąki pszennej...

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

Dyskusje na temat: ciasto na krakersach
  • Re: Ciasta w dobrym stylu

    ja tam twierdze że 3 bit jest najlepszym ciastem świata ;P i to w dodatku na słonych krakersach ;D każdy ma swoje upodobania a to ciasto to nic niezwykłego...;)