• Informacje na temat:

    ciasto na krakersach

Artykuły na temat: ciasto na krakersach
  • ...spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 4 godzin. Przed podaniem ciasto przełóż na paterę. Posyp cukrem pudrem i udekoruj kawałeczkami truskawek. Przygotowanie ok. 30 minut. Chłodzenie ok. 4 godzin...

  • Szybko znika i zachwyca nawet wybrednych smakoszy. Ale uwaga, muszę zastrzec, że uzależnia!

  • Ciasto: białka ubij z cukrem, dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt i ostudź. Zmiksuj masę kajmakową z masłem. 1/3 porcji wyłóż na ciasto. Przykryj krakersami. Połóż krem i znów krakersy. Przykryj ubitą kremówką, posyp płatkami. Porcje: 15. Przygotowanie: 90 min. Cena: 2,20 zł. Kalorie: 390. Przepis przysłał Mateusz Rosadziński z Poznania...

  • .... Wlej ciasto do natłuszczonej, posypanej bułką tartą blachy. Piecz około 30 min w temp. 180°C. 2. Krem I: z mleka, mąki, cukru, żółtek ugotuj budyń. Kiedy całkowicie ostygnie – utrzyj lub zmiksuj(...): śmietanę kremówkę ubij na sztywno z cukrem pudrem oraz fiksami. Rozłóż ją na cieście. Wierzch udekoruj posypką czekoladową. Wstaw ciasto do lodówki, aby zastygło. Najsmaczniejsze jest na drugi dzień...

  • ...1. Jajka ubij z cukrem. Ubijając dalej, dodaj stopniowo kawę, mąkę, proszek do pieczenia. Wylej ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20-25 minut w temp. 180 st. C. Wyjmij z piekarnika i odstaw, aby biszkopt ostygł. 2. Ostudzone ciasto przekrój wzdłuż na pół. Na paterze ułóż połówkę ciasta. Posmaruj ją masą kajmakową. Ułóż na niej warstwę krakersów. Następnie...

  • Ciasta bez pieczenia

    ...obciąż ciasto np. deską i ustaw na niej słoik z wodą. Odstaw sernik na kilka godzin do lodówki. 5. Po schłodzeniu usuń obręcz tortownicy, a sernik przełóż na paterę. Brzegi obficie posyp kminkiem lub dowolnymi wiórkami. Gotowe ciasto udekoruj suszonymi owocami i rodzynkami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 380 kalorii Batoniki z migdałami i imbirem Składniki na 20-25 sztuk...

  • ...1. Krakersy zgnieć wałkiem do ciasta. Masło rozpuść, wymieszaj z krakersami. Powstałą masą wyłóż prostokątną foremkę, wstaw do lodówki na 30 minut. Ciasto francuskie rozwałkuj(...) serowej, całą zieloną masę, 1/3 wędliny, 1/3 białej masy, resztę wędliny i masy serowej. Przykryj ciastem francuskim. Ciasto ponacinaj w romby. Piecz w 180°C przez 20 minut.

  • Pijany kokosek

    Składniki na formę 25 x 25 cm 25 dag słonych krakersów • 1/2 l mleka • 2 żółtka • 2 łyżki mąki pszennej • budyń śmietankowy • 16 g cukru waniliowego • 25 dag masła 82 proc. • 1/2 szklanki cukru • 100 ml likieru kokosowego • 15 dag wiórków kokosowych . Wierzch: • 10 dag wiórków kokosowych • czubata łyżka masła • łyżka cukru pudru.

  • Składniki: 200 g krakersów, 100 g kostki do pieczenia, 50 g ciemnej czekolady. Masa: 15 sztuk truskawek, 50 g białej czekolady, 100 g gorzkiej czekolady, 50 g mlecznej czekolady z całymi orzechami, 200 ml śmietanki 30 proc., 125 g kostki do pieczenia

  • Torcik rafaello

    ...). Wierzch posyp pozostałymi wiórkami kokosowymi. Ciasto przykryj folią aluminiową, włóż do lodówki na całą noc. Zamiast krakersów możesz użyć herbatników petit beurre lub cienkich blatów biszkoptowych...

Przepisy na temat: ciasto na krakersach
  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    Ciasto bez pieczenia - prosto, szybko i fotogenicznie! Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret ciast bez pieczenia? Otóż ich popularność zależy nie tylko od fenomenalnego smaku, ale też w dużej(...) również znakomita dekoracja deserów. Dzięki rozmaitym kształtom i fakturom możesz nimi przyozdobić tort, ciasto bądź lodowy puchar. Kombinuj, mieszaj, eksperymentuj! Z biszkoptami nie ma miejsca na porażki...

  • Strucla Makowa z rodzynkami

    Sposób przygotowania 1. Mąkę wraz z proszkiem przesiej do miseczki. Dodaj 15 dag masła, cukier i cukier waniliowy. Dołóż twaróg. Wbij jajka. Wyrób ciasto. Mak połącz z rodzynkami i krakersami  2. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką na grubszy placek. Posmaruj go nadzieniem. Zwiń, formując struclę. Ułóż ją na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200ºC. Piecz...

  • Chrup, na zdrowie...

    ...robimy wgłębienie i powoli dodajemy oliwę oraz wodę, cały czas mieszając, aż ciasto nabierze odpowiedniej konsystencji. Blachę do pieczenia wykładamy papierem i na blasze wałkujemy ciasto możliwie najcieniej. - Na tym etapie możesz pokroić ciasto na kwadraty lub prostokąty, żeby miały ten sam kształt. A jeśli wolisz styl rustykalny, połam wielki krakersowy placek na mniejsze kawałki, kiedy wyjmiesz...

  • Najlepsze pasty do pieczywa

    ...1. Pasty podane na małych ciasteczkach z ciasta francuskiego, na krakersach lub małych ptysiach będą elegancką przystawką na przyjęcie z przyjaciółmi. 2. Do każdej pasty możesz dodać natkę pietruszki, koperek, szczypiorek lub ulubione świeże zioła. Dzięki temu nabiorą one bardziej wyrazistego i ostrego smaku. 3. Gotowa pasta zachowa świeżość przez kilka dni, jeśli będziesz ją przechowywała...

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    .... 8. Smakowita tarta Kruche ciasto plus nadzienie z samej, doprawionej cebuli- oto przepis na tanią, bardzo smaczną tartę! Jeśli dodatkowo zapieczesz ją z sosem jajeczno-śmietanowym- powstanie wspaniały...

  • Ser z surowych nerkowców

    ...raczej świeży ser kozi. Rozsmaruj go na tostach, wytrawnych naleśnikach czy krakersach" - radzi Britton. Do przygotowania sera potrzeba: dwóch kubków surowych nerkowców, trzy czwarte kubka wody, pół...

  • Maia Sobczak: Jedzenie jest miłością

    ...na pierwszy rzut oka w ogóle do siebie nie pasują nagle tworzysz coś, co świetnie zagra. Podam przykład. Zrobiłam ciasto, zawijaniec, który przełożyłam pesto - bo mi zostało - i dżemem rokitnikowym. Myślisz sobie, głupie to czy jak? Pesto z dżemem? Ale od tej pory potrafię sobie przesmarować krakersa pesto i potem dżemem rokitnikowym. Może nie wpadłabym na to, gdyby nie tamto ciasto i to...

  • Placek krakersowy

    ...krakersach. Ciasto udekorować galaretkami. Porcja - 360 kcal Czas przygotowania: 90 minut Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć(...)Składniki na 20 porcji: Ciasto: - 4 białka, szklanka cukru, - 10 dag wiórków kokosowych. Krem: - 1/2 litra mleka, - 2 żółtka, cukier waniliowy, - 3/4 szklanki cukru, - 2 łyżki mąki pszennej...

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

Dyskusje na temat: ciasto na krakersach
  • Re: Ciasta w dobrym stylu

    ja tam twierdze że 3 bit jest najlepszym ciastem świata ;P i to w dodatku na słonych krakersach ;D każdy ma swoje upodobania a to ciasto to nic niezwykłego...;)