• Informacje na temat:

    ciasto na masle kokosowym

Artykuły na temat: ciasto na masle kokosowym
  • Knedle w sosie kokosowym

    Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki rozgnieć lub przepuść przez praskę. Wystudzone połącz z jajkiem, mąką, cynamonem i cukrem. Wyrobione ciasto wyłóż na oprószony mąką blat i uformuj w gruby wałek. Pokrój go na ok. 10 kawałków. Każdą porcję rozgnieć w dłoniach. Na środku ułóż śliwkę, posyp ją cukrem i cynamonem. Zlep brzegi i uformuj w kulkę. Knedle gotuj ok. 3 minut w lekko osolonym wrzątku...

  • Składniki na 4 porcje: Ciasto: ■ 4 jajka ■ 4 łyżki mąki pszennej ■ 4 łyżki mąki kukurydzianej ■ 330 ml mleczka kokosowego ■ 4 łyżki wiórków kokosowych ■ 2 łyżki cukru ■ szczypta soli ■ olej. Nadzienie: 4 jabłka winne ■ 2 łyżki masła ■ limonka ■ 3 łyżki cukru. Dekoracja: ■ bita śmietana ■ wiórki kokosowe.

  • ...chcę usmażyć kolorowe naleśniki, dodaję do ciasta kakao albo barwniki spożywcze. Krok 3 Dokładnie miksuję. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Niektórzy sprawdzają ją, podnosząc pionowo zamoczoną w cieście łyżkę. Jeśli ciasto spływa i jednocześnie pokrywa powierzchnię łyżki, jest idealne. Teraz odstawiam je na kilkadziesiąt minut, by mąka spęczniała. Krok 4 Naleśniki smażę...

  • ...olejem i odstaw. Gdy masa wystygnie, połam ją na kawałki. Zrób ciasto na naleśniki: w misce połącz mąkę, cukier i połowę wanilii ze szczyptą soli. W drugiej misce wymieszaj mleko, jajko i masło(...), 1/2 posiekanego pora, 1/2 posiekanej bulwy kopru włoskiego, 1 posiekany ząbek czosnku, skórka starta z 1 cytryny, 1/2 szklanki posiekanego koperku i tyle samo natki pietruszki. Ciasto na 6 naleśników: 125

  • Używasz masła? 5 błędów, których możesz uniknąć!

    ...zbite, twarde ciasto po upieczeniu. Jeśli przepis wymaga użycia stopionego masła i jajek, należy pamiętać, aby nie wlewać gorącego masła - spowoduje ono ścięcie się białek jajka. 2. Przypalanie...

  • ...do stężenia. Wierzch ciasta smaruję dżemem. Wiórki rumienię na maśle i posypuję nimi ciasto.

  • ...1. Ciasto: mąki wymieszaj i przesiej przez sitko. Dodaj cukier, proszek i sól. Schłodzone masło posiekaj, dodaj do suchych składników, dołóż żółtka i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą(...), połącz ją z pianą z białek. 3. Odkrój z ciasta ok. 1/3 jego ilości. Pozostałą część rozwałkuj, wylep foremkę do tarty lub tortownicę. Wyłóż masę makowo-kajmakową, wyrównaj wierzch. Odkrojone ciasto...

  • Tłuszcze? Tak, ale jakie?

    ...udział w wydzielaniu hormonów. Wraz z kwasem mirystynowym (jest w tłuszczach mleka i oleju kokosowym) uczestniczy w komórkowym przekazywaniu sygnałów i reakcjach odpornościowych. Według zaleceń...

  • Dlaczego warto jeść kapustę kiszoną

    ...szczyptą soli. Dodaj rozpuszczone masło. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia. Kapustę gotuj 30 min. Odcedź, posiekaj. Obrane cebule poszatkuj, przesmaż na 2 łyżkach oleju. Dodaj do kapusty, dopraw(...) jajko, rozkłóć. Wlej mleko i wsyp mąkę (zamiast owsianej, możesz użyć mąki pszennej), wymieszaj lub zmiksuj. Ciasto dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Odstaw na ok. 30 minut, aby zgęstniało. Do...

  • Ziemniaki stylowo

    ...obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ciasto(...) 2 ząbki czosnku 25 g orzechów laskowych 15 g orzechów pistacjowych 25 g tartego parmezanu Sól Czarny pieprz Na ciasto: 300 g ziemniaków ugotować w mundurkach. Odcedzić, przelać zimną wodą...

Przepisy na temat: ciasto na masle kokosowym
  • 5 pomysłów na potrawy z orzeszkami ziemnymi

    ...sojowym Czas przygotowania: 20 minut Jedna porcja zawiera: 1130 kJ/270 kcal     Ciasto maślane z orzeszkami ziemnymi Składniki: 500 g mąki 0,25 l mleka 42(...). Następnie wlać jeszcze 150 ml ciepłego mleka, dodać masło orzechowe, jajko, 50 g cukru, sól, skórkę z cytryny i mleko i wyrobić wszystko za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Odstawić...

  • Zimowe produkty w kuchni – czyli czego nie powinno zabraknąć w naszej diecie zimą?

    Zimą nasze nawyki żywieniowe ulegają zmianie. Częściej niż wiosną czy latem mamy ochotę na ciepłe i wyraziste, a zarazem zdecydowanie bardziej kaloryczne posiłki. Przygotowując zimowe dania warto trzymać się zasady Szefa Kuchni Restauracji w Zamku Topacz – Rafała Borysa, która mówi o wykorzystywaniu w pierwszej kolejności produktów sezonowych, czyli tych, które są dostępne o danej porze roku, a ich sposób przechowywania jest naturalny.

  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    .... Ravioli z dynią Czyli pierożki z delikatnego ciasta, wypełnione dynią, z nutką imbiru, skąpane w rozpuszczonym maśle z dodatkiem szałwii. Wyrazistości dodaje im parmezan. Składniki na ciasto(...) imbiru, łyżka bułki tartej, 1 jajko, szczypta soli i łyżka świeżo zmielonego pieprzu; Przygotowanie: Mąkę łączymy z solą, robimy dołek i wybijamy w niego jajka. Całość zagniatamy, aż ciasto...