• Informacje na temat:

    ciasto na pierogi mazurskie

Artykuły na temat: ciasto na pierogi mazurskie
  • Pierogi z białą kiełbasą po mazursku

    Ich nadzienie jest proste i zaskakująco dobre. Przepis przysłała Magdalena Magiera z Rzeszowa. Mąkę przesiej, dodaj sól, zagnieć ciasto, wlewając tyle gorącej wody, by ciasto było gładkie i elastyczne. Wstaw do lodówki. Kiełbasę obierz ze skórki, rozgnieć widelcem. Wymieszaj z białkiem, przypraw pieprzem. Schłodzone ciasto rozwałkuj, szklanką wytnij krążki. Na każdym ułóż farsz, zlep. Pierogi...

  • Płaski brzuch bez glutenu

    ..., szklanka mleka, 1/3 szklanki oleju Wymieszaj w oddzielnych miskach suche i mokre składniki, następnie połącz je. Gładkie ciasto przełóż do papilotek. Piecz 20 minut w temperaturze 180 st. C. Risotto(...) oleju. W każdy zawiń cząstki jabłka z cynamonem. Nasza rada: Ciasto z mąki gryczanej jest mało elastyczne, dlatego dodajemy więcej jajek. Ryżowe sajgonki Składniki: 4 krążki papieru ryżowego...

  • Lepsza kasza

    ..., pokrojonymi w paski śliwkami oraz podsmażoną na smalcu cebulą. Wbij jajko. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Wyrośnięte ciasto rozwałkuj. Szklanką wycinaj krążki. Nakładaj na nie farsz i zlepiaj pierogi(...). Gryczana w pierogach Składniki. Ciasto: 30 dag mąki, 5 dag masła, 2,5 dag drożdży, 5 dag cukru, 1/2 szklanki mleka, sól. Farsz: 60 dag ziemniaków, 5 dag smalcu, cebula, 4 łyżki kaszy gryczanej, jajko...

  • Dieta bez glutenu - moda czy konieczność?

    ..., płatki, makarony, kasze (mazurska, pęczak, kuskus, manna), pieczywo i ciasta z tych mąk. Potrawy z dodatkiem mąki i bułki tartej: np. pasztety, kotlety mielone, naleśniki, pierogi, potrawy z panierką...