• Informacje na temat:

    ciasto owocowo jogurtowe

Artykuły na temat: ciasto owocowo jogurtowe
  • Ciasto: 3 szklanki mąki, 5 żółtek, pół szklanki cukru, kostka masła, łyżeczka proszku do pieczenia. Masa: 1 litr jogurtu owocowego, pół szklanki cukru, 5 białek, 20 dag wiórków kokosowych, 2 budynie śmietankowe, łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka proszku do pieczenia, pół słoika dowolnego dżemu.

  • ...1 Galaretkę z owoców leśnych zrób według opisu na opakowaniu. Gdy zastygnie, pokrój ją w kostkę. Galaretkę cytrynową rozpuść w 60 ml gorącej wody. Ostudź. Zmiksuj z jogurtem i serkiem. Na dnie tortownicy ułóż biszkopty. 2 Na biszkoptach rozkładaj kawałki galaretki i owoce. Zalej resztą masy. Gdy masa trochę stężeje, udekoruj ciasto owocami i schłodź. CZAS: około godziny...

  • ...za pomocą wałka do ciasta. 3. Na spód wyłożonej folią formy wylej część masy jogurtowej Rozłóż warstwę ciastek i owoców, przykryj kolejną częścią jogurtu. Postępuj tak do wyczerpania składników. Na...

  • ...ogniu 3-5 minut, aby cukier się rozpuścił. Dodaj namoczoną żelatynę. Zdejmij rondel z ognia i odstaw, aby sos ostygł (20 minut). Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj resztę śmietany i wymieszaj. 3. Ciasto porwij na małe kawałki. Wrzuć połowę do dużej szklanej misy i skrop winem. Przykryj połową sosu jogurtowego i wstaw do lodówki na godzinę (resztę sosu też). Następnie rozłóż połowę galaretki...

  • ...tortownicy o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Rozsmaruj na nim przygotowane biszkoptowe ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20 minut. Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy. Ciasto odstaw na kratkę kuchenną do wystudzenia. 2. Mango przekrój wzdłuż, wyjmij pestki, miąższ obierz, pokrój w drobną kosteczkę. Trochę mango odłóż do...

  • Serowo-jogurtowy tort

    Składniki: 15 dag masła, 35 dag cynamonowych gwiazdek, 4 łyżeczki żelatyny, 1 puszka mandarynek, 35 dag mascarpone, 40 dag jogurtu, sok z cytryny, 7,5 dag cukru, 20 dag kremówki 36 proc. , 2 op. cukru waniliow., owoce do dekoracji

  • Spód: oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z żółtkami. Obie mąki przesiej z proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej. Dodaj pistacje. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Piecz 25 minut. Wystudź. Masy owocowe: maliny opłucz...

  • Ciasta jogurtowe

    ...dodawać do masy jajecznej. Ciasto rozsmarować na wyłożonej pergaminem blasze (32 x 39 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200°C. Piec 10 minut. Ściereczkę posypać 4 łyżkami cukru. Wyłożyć na nią biszkopt. Usunąć papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwinąć. Wystudzić. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i odstawić, aby spęczniała. Limonki sparzyć, z jednej zetrzeć skórkę i wycisnąć...

  • Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina 1. Letnie mleko wymieszaj z cukrem i drożdżami. Odstaw w ciepłe miejsce na 15 minut. Mąkę przesiej, dodaj sól i rozczyn drożdżowy, wymieszaj. Wbij jajko, dodaj masło i jogurt owocowy, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, przykryj ściereczką, odstaw na godzinę w ciepłe miejsce. 2. Ciasto podziel na pół, uformuj wałki. Pokrój...

  • .... Blachę wyłóż pergaminem. Rozsmaruj ciasto. Biszkopt piecz ok. 15 min w temp. 200ºC. Przełóż na ściereczkę. Gorące ciasto zwiń (wraz ze ściereczką). Wystudź. Żelatynę namocz. Maliny zmiksuj. Banany obierz, pokrój na kawałeczki. Jogurt wymieszaj z pozostałym cukrem i likierem kokosowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Dodaj do masy jogurtowej. Odstaw na 10 minut. Śmietanę ubij, połącz z tężejącą...

Przepisy na temat: ciasto owocowo jogurtowe
  • Jogurtowy marmurek z mango

    ...biszkoptowe ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 20 minut. Upieczony biszkopt wyjmij z piekarnika, ostrożnie zdejmij obręcz tortownicy. Ciasto odstaw na kratkę(...), lekko przemieszaj je widelcem, by powstał marmurkowy wzorek. Tort wstaw go do lodówki na 4 godziny. Gotowe ciasto udekoruj odłożonym mango i melisą Czas przygotowania: ok. 55 minut Chłodzenie...

  • Rolada truskawkowa

    Sposób przygotowania 1. Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka wymieszaj z 1/2 szkl. cukru i ubij na sztywno. Pianę z białek połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na płaskiej blasze (32 x 39 cm) wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 st. C. Po wyjęciu biszkopt prze- łóż na ściereczkę. Usuń papier, zwiń razem ze...

  • Ciasto 'PYZIA'

    Kolorowo i smacznie.