• Informacje na temat:

    ciasto z andruta

Artykuły na temat: ciasto z andruta
  • ...1 Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, cukier, sól, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Połowę ciasta rozwałkuj na grubość pół centymetra, uformuj kształt. Do reszty ciasta dodaj barwnik, rozwałkuj cieniej, wytnij ciasteczka. Piecz 20 minut w temp. 180°C. 2 Na ciasto wyłóż masę kajmakową, przykryj waflem, boki...

  • ...stop według przepisu. Posmaruj nią połowę mazurka. Udekoruj ciasto według uznania.

  • ...ciasto czekoladowe...

  • ...połam na kawałeczki. Rozłóż je na wierzchu sernika. Ciasto posyp pozostałymi jeżynami. Przed podaniem udekoruj plasterkami limonki i listkami melisy.

  • Wafel orzechowy z bajerem

    Składniki na placek na blachę 20 x 36 cm: 8 białek • 25 dag cukru kryształu • 25 dag orzechów mielonych • łyżka miodu prawdziwego • łyżka bułki tartej • łyżka mąki pszennej. Krem: 8 żółtek • 3/4 szkl. cukru kryształu • 30 dag masła • gorzka czekolada • 30 ml spirytusu . Dodatkowo: 3 płaty wafla (andruta) • opak. okrągłych biszkoptów.

  • ...tortownicy. Rozsmaruj na nim przygotowany krem. Ciasto wstaw do lodówki na ok. 4 godzin (a najlepiej na noc). 2. Galaretkę dokładnie rozpuść w 2 szklankach wrzątku, wystudź. Owoce opłucz na sitku, osącz. Poziomki pokrój na połówki. Ułóż je na stężałej masie maślankowej. Zalej galaretką. Wstaw na godzinę do lodówki. Potem wierzch posyp jagodami. Schładzaj ciasto przez kolejną godzinę...

  • ...1. Czekoladę stop, przestudź. Masło utrzyj na puch. Porcjami dodawaj czekoladę i wiórki kokosowe. Wlej likier. Zmiksuj. Odłóż 3–4 łyżki kremu. 2. Wafle przełóż pozostałym kremem. Na waflach ułóż deseczkę i niewielki garnek z wodą. Odstaw na godzinę. Po tym czasie wierzch mazurka posmaruj odłożonym kremem. 2/3 marcepanu rozwałkuj, plackiem przykryj ciasto. Resztę masy...

  • Czekoladowa babka z pistacjami

    ...ciasto kawałkiem folii aluminiowej, aby wierzch zbytnio się nie przyrumienił. Ciasto studź 5 minut w foremce, potem przełóż na kratkę kuchenną i pozostaw do całkowitego wystudzenia. Pozostałe czekolady stop, dolej śmietanę i miód. Zagotuj razem. Wystudzone ciasto oblej przygotowaną polewą. Ew. udekoruj kolorowymi kwiatkami z andrutów. Czas przygotowania: 90 minut. 1 porcja: 440 kcal. Cena porcji...

Przepisy na temat: ciasto z andruta
  • Ciasto z jeżynami - bez pieczenia

    Ciasto z jeżynami możesz jeść bez większych wyrzutów sumienia. Te pyszne owoce zawierają sporo błonnika, który przyspiesza przemianę materii.