• Informacje na temat:

    ciasto z brzoskwiniami z puszki masa budyniowa i czekolada

Artykuły na temat: ciasto z brzoskwiniami z puszki masa budyniowa i czekolada
  • Skład na 20 porcji: ● 1 szklanka mąki tortowej ● 6 jajek ● 1 szklanka cukru ● 1 torebka kisielu cytrynowego ● 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: ● 400 g masła ● 1 1/2 szklanki cukru ● 7 żółtek ● 3 łyżki kakao ● 3 szklanki mleka ● 2 torebki budyniu waniliowego ● 1 puszka brzoskwiń w syropie ● 1 tabliczka gorzkiej czekolady ● kieliszek wina musującego Czas przygotowania 85 minut...

  • Składniki: 5 jajek, kakao, po szkl. mąki i cukru, prosz. do piecz., czekolada, 1 op. budyniu czekoladowego, 2 łyżeczki że latyny, 500 ml kremówki, cukier puder, galaretka, 3 duże Prince Polo, 1 puszka brzoskwiń.

  • Słodka niespodzianka

    ...wykałaczką. Przygotowanie: 70 minut Porcja: 420 kalorii Kremowy ambasador Składniki na 18 porcji: Na ciasto: po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 6 jajek, 1 kisiel cytrynowy, 1 galaretka brzoskwiniowa Na masę: 2 kostki masła, 1 i 1/2 szklanki cukru, 7 żółtek, 3 łyżki kakao, 3 szklanki mleka, 2 torebki budyniu waniliowego, 1 puszka brzoskwiń, 1 gorzka czekolada...

  • Z tęsknoty za latem

    ...porcję żelatyny - z konfiturą morelową. Obie masy odstaw do lodówki. 4. Na placku ułóż lekko zastygłą konfiturę morelową. Wstaw ciasto do lodówki, poczekaj aż masa zastygnie i wtedy nałóż brzoskwinie(...), uformuj z niego kulę, zawiń je w folię i włóż do lodówki na 30 min. Po tym czasie podziel ciasto na dwie części, każdą rozwałkuj na cienki placek i piecz 20 minut na osobnych blachach wyłożonych...

Przepisy na temat: ciasto z brzoskwiniami z puszki masa budyniowa i czekolada
  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    ...i mąka do formy Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, masło w płatkach, 50 g cukru i jajko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Zawinąć w folię i odłożyć na 30 min. w chłodne miejsce.  Przygotować budyń (2 opakowania, 800 ml mleka, 6 łyżek cukru). Brzoskwinie osączyć. Formę o średnicy 26 cm natłuścić i wysypać mąką. Ciasto rozwałkować na krążek (28 cm), ułożyć w formie...