• Informacje na temat:

    ciasto z czereśniami i budyniem

Artykuły na temat: ciasto z czereśniami i budyniem
  • PRZYGOTOWANIE: ok. 70 minut 1. Białka z 7,5 dag cukru ubić na sztywno. Delikatnie połączyć z żółtkami. Mąkę pszenną przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać z mąką ziemniaczaną. Małymi porcjami wsypywać do ma sy jajecznej. Dolać 50 ml mleka. Wymieszać łyżką. Ciasto rozsmarować na spodzie wyłożonej pergaminem blachy...

  • Tarta jogurtowa z czereśniami

    ...1. Z mąki, kakao, szczypty soli, cukru, jajka, margaryny i wody zagniatam ciasto. Rozwałkowuję je, wykładam nim formę do tarty, nakłuwam widelcem. Piekę 20 min w temp. 180ºC. 2. Robię masę: ubijam białka, dodaję połowę cukru. Żółtka miksuję z resztą cukru, dokładam porcjami budyń. 3. Ostrożnie łączę pianę z białek z żółtkami. Do- daję jogurt i olej, mieszam. 4. Rozkładam masę na...

  • ...i wstaw do lodówki. Rozpuść czekoladę i wymieszaj ją ze śmietaną kremówką. Rozsmaruj ją na torcie i ponownie odstaw do stężenia. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i udekoruj czereśniami. Czas...

  • Ciasta i desery z czereśniami

    Przygotowanie: 1. Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Margarynę połącz z mąką i posiekaj nożem, dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia i kilka kropel olejku zapachowego. Zagnieć ciasto, zawiń je w folię spożywczą i wstaw do lodówki na około godzinę. 2. Formę do pieczenia wysmaruj tłuszczem i posyp tartą bułką. Ciasto wyjmij z lodówki, oddziel spory kawałek (posypiesz nim wierzch ciasta), resztę...