• Informacje na temat:

    ciasto z galaretką dekoracja

Artykuły na temat: ciasto z galaretką dekoracja
  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: 10 dag maki tortowej, 10 dag cukru, 4 jajka, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, masło i bułka tarta do formy. Krem i dekoracja: 50 dag truskawek, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 25 dag masła, 2 galaretki truskawkowe, 1 opakowanie kremu do karpatki.

  • Składniki na 12 porcji: Biszkopt: po 10 dag mąki ziemniaczanej i krupczatki, 20 dag cukru, 6 jajek, 4 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem i dekoracja: 50 dag wiśni, 3 galaretki wiśniowe, 25 dag masła, 2 szklanki mleka 3,2 proc., 3/4 szklanki cukru, po 2 łyżki mąki ziemniaczanej i krupczatki, 3 żółtka, 10 ml brandy.

  • Ciasto: szklanka mąki, 10 dag masła, 5 łyżek cukru, łyżka kakao, żółtko. Masa: 4 jajka,1 kg twarogu, 3 łyżki masła, 6 łyżek cukru, limonka, 2 łyżki mąki ziemnia czanej. Dekoracja: limonka, galaretka cytrynowa, mięta Przygotowanie. Ciasto: masło stop, ostudź. Mąkę zagnieć z masłem, cukrem, kakao i żółtkiem na gładkie ciasto. Tortownicę natłuść, posyp bułką tartą. Wylep ciastem...

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 1,5 szklanki mąki • 12,5 dag masła • 2 łyżki cukru pudru • 2 żółtka. Krem: szklanka mleka • budyń waniliowy • 4 żółtka. Dekoracja: 10 dag jagód • 25 dag malin • galaretka malinowa.

  • Składniki na 10 porcji: Ciasto: 10 dag cukru, 2 jajka, 25 dag mąki, 250 ml śmietanki 30-proc., 100 ml oleju, kilka kropel olejku wanilinowego, łyżka margaryny, 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dekoracja: 4 jabłka, galaretka.

  • Ciasto biszkoptowe z galaretką  z czarnej porzeczki i bitą śmietaną

    ...1. Jajka solę, dodaję cukier, ubijam na puszystą masę, wlewam olej, wodę, mieszam. Mąki łączę i dodaję porcjami do masy jajecznej, mieszam. Ostatnie 2 łyżki mąki łączę z proszkiem do pieczenia i dodaję do ciasta, jeszcze raz mieszam (delikatnie). Przelewam ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piekę w temp. 170°C, ok. 40 min na złoty kolor. W czasie pieczenia zwiększam...

  • ...porzeczkami. Nasza rada Taka galaretka może być samodzielnym deserem. Każdą porcję możesz ozdobić kleksem bitej śmietany. Ciasto z czereśniami Składniki na 10 porcji. Ciasto(...) czereśni, 1/2 litra soku wiśniowego, 2 łyżki cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Posiekać mąkę z masłem. Dodać żółtka i jajko, olej, szczyptę soli oraz cukier. Szybko zagnieść ciasto, owinąć...

  • ...ciasto stężało. 3. Białka ubić, dodać galaretkę wiśniową, zmiksować, wylać na zastygniętą masę. Na wierzchu ułożyć pokrojone banany. Zalać galaretką kiwi. Schłodzić. Przygotowanie: ok. 75 minut Nasza rada Po wlaniu ostatniej warstwy ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia. Przed podaniem ozdobić bitą śmietaną.

  • ...1 Białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto piecz 20 minut w temp. 180°C. Schłodź. 2 Brzoskwinie obierz, pokrój w kostkę, dodaj(...)-fixem, udekoruj ciasto. Anna Bieńkowska...

  • Przygotowanie: ➊ Ciasto francuskie lekko rozwałkuj i wyklej nim formę żaroodporną. Piecz około 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 190°C. ➋ Połowę mleka(...) ciasno umyte i przekrojone na pół truskawki. ➎ Całość zalej przygotowaną wcześniej, tężejącą galaretką i udekoruj miętą. Przed podaniem schłodź tartę w lodówce. ➜ Przygotowanie: 50 min ➜ Stopień...

Przepisy na temat: ciasto z galaretką dekoracja
  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    ...również znakomita dekoracja deserów. Dzięki rozmaitym kształtom i fakturom możesz nimi przyozdobić tort, ciasto bądź lodowy puchar. Kombinuj, mieszaj, eksperymentuj! Z biszkoptami nie ma miejsca na porażki(...)Ciasto bez pieczenia - prosto, szybko i fotogenicznie! Zastanawiasz się, w czym tkwi sekret ciast bez pieczenia? Otóż ich popularność zależy nie tylko od fenomenalnego smaku, ale też w dużej...

  • Kolorowy sernik z galaretką

    ...śmietankową połącz z rozpuszczoną czekoladą i resztą żelatyny. Biszkoptowy spód umieść w tortownicy. Na przemian wylewaj obie masy. 4. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Odłożone wcześniej truskawki pokrój na połówki. Gdy masy nieco stężeją, na wierzchu ciasta ułóż połówki truskawek. Polej tężejącą galaretką. Ponownie wstaw do lodówki na około 2-3 godziny.

  • Ciasto grejpfrutowe

    Składniki: Ciasto: - 125 g mąki, - 1 łyżeczka proszku do pieczenia, - 2 jajka, - 60 g masła, - 100 g cukru, - kilka kropelek aromatu pomarańczowego, - 50 g posiekanych orzechów laskowych(...) i obsypanej bułką tartą formy. Piec w nagrzanym piekarniku 200 st. C ok. 30 min. Ser utrzeć z cukrem pudrem i żółtkiem. Galaretką rozpuścić w niepełnej szklance wrzątku i po przestygnięciu połączyć...

  • Ciasto gruszkowe

    Ciasto: - 4 jajka, - 300 g mąki pszennej, - 100 g gorzkiej czekolady, - 150 g miękkiego masła, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - 150 g cukru, - skórka z 1 cytryny, Nadzienie: - 1 puszka(...). Ciasto przełożyć do wyłożonej pergaminem formy i upiec w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 30-35 min. Po ostudzeniu ciasto przekroić na pół. Odłożyć kilka gruszek do dekoracji. Sok zagotować...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Podajemy przepis podstawowy na ciasto ucierane i sześć propozycji wypieków jakie możesz z niego przygotować.

  • Ciasta z brytyjskiej cukierni

    Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier i masło krótko wyrobić. Dodawać stopniowo 125-150 ml mleka, szybko zagnieść gładkie ciasto. Ciasto rozwałkować na grubość 1-2 cm, wyciąć 20 krążków(...) mieszając, wlać do mąki i wyrobić na gładkie ciasto. Kolejno dodawać jajka. Ciasto wyłożyć na posmarowaną tłuszczem blachę. Piec w 150 st. C przez 30 minut. Galaretkę pigwową podgrzać, wymieszać...

  • Sernik wiedeński z truskawkami

    ...formy nałóż masę serową. Wierzch wygładź. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz przez godzinę. Ew. na 15 minut przed końcem pieczenia przykryj ciasto kawałkiem pergaminu(...). Wystudzony sernik posmaruj lukrem. Na wierzchu ułóż truskawki. Jeśli chcesz, by owoce dłużej zachowały świeży wygląd, posmaruj je tężejącą galaretką albo konfiturą. Wcześniej ją pogrzej i przetrzyj przez...

  • Tarta cytrynowa z truskawkami

    Przygotowanie: Mąkę, 60 g cukru, sól, 100 g masła pokrojonego na kawałki i jedno jajko wyrobić za pomocą robota kuchennego na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Ciasto rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej. Formę do tarty natłuścić , umieścić w niej ciasto, docisnąć brzegi, nakłuć kilka razy widelcem. Na cieście umieścić arkusz papieru i groszek do...

  • Ptasie mleczko - przysłała Ewik

    ...z drugą galaretką i pozostałą ilością mleczka skondensowanego. Na wierzchu możemy położyć owoce (truskawki, brzoskwinie, jagody itp.) i zalewamy wszystko trzecią galaretką. Całość wstawiamy do lodówki na...

  • Winna szarlotka z kremem

    Skład na 20 porcji: 4 jabłka, 250 ml białego wina, 2 łyżki cukru. Ciasto: 250 g tłustego twarogu, 50 ml mleka, 5 łyżek oleju, 100 g cukru, 250 g mąki krupczatki, 2-3 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu waniliowego, 600 ml mleka, 4 łyżki cukru, mielony cynamon do posypania, jasna galaretka do dekoracji.