• Informacje na temat:

    ciasto z kokosem i biszkoptem

Artykuły na temat: ciasto z kokosem i biszkoptem
  • ...1. Biszkopt: białka ubij na sztywno. Miksując, porcjami dodawaj cukier i żółtka. Wsyp mąkę, proszek, mak i wymieszaj. Piecz ok. 25 min w temp. 170˚C. Kiedy ciasto ostygnie, przekrój je na 2 blaty(...) posmaruj kremem, nakryj biszkoptem. Resztą kremu pokryj wierzch i boki tortu, udekoruj dowolnie. Alina Waliczek z Dzimierza...

  • Składniki na 12-14 porcji spód: 1 szkl. pokruszonych biszkoptów, 1/3 szkl. wiórków kokosowych, 3 łyżki rozpuszczonego masła,2 łyżki brązowego cukru; masa serowa: 70 dag twarogu kremowego, 3 duże jajka, 1 szkl. mleczka kokosowego, 15 dag cukru,1/2 szkl. wiórków kokosowych, 10 dag rodzynek, 1 łyżka skrobi kukurydzianej; do dekoracji: 15 dag czekolady mlecznej, bakalie

  • Skład na 16 porcji: Ciasto: ● 6 jajek ● 120 g cukru ● 100 g mąki ● 100 g mąki ziemniaczanej ● 200 g wiórków kokosowych ● łyżka kakao ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szklanka cukru pudru ● laska wanilii ● łyżeczka soku z cytryny Masa: ● 400 g kremówki ● czekolada mleczna (100 g) ● czekolada gorzka (100 g) ● 20 ml spirytusu ● kisiel wiśniowy ● słoik wiśni (720 ml)

  • ...roztopioną i schłodzoną polewę czekoladową. 4. Jedno ciasto francuskie smarujemy masą ananasową i przykrywamy biszkoptem. Biszkopt pokrywamy kremem czekoladowym i przykrywamy drugim ciastem francuskim. Z białka, cukru pudru i soku z cytryny robimy lukier. Ciasto smarujemy lukrem, posypujemy kokosem, dekorujemy stopioną czekoladą i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Przed podaniem na każdym...

  • ...1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej. Mieszam ciasto łyżką. Blachę (33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na...

  • Ciasto makowo-kokosowe

    ...1. Jajka ubijam z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Wsypuję obie mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasto wlewam do tortownicy wyłożonej papierem. Piekę ok. 13-15 min w 180°C. 2. Mleko, masło i cukier podgrzewam do rozpuszczenia. Dodaję mak, dżem, bakalie, olejek migdałowy. Podgrzewam chwilę i wykładam na biszkopt. 3. Mleko, masło, oba cukry podgrzewam, wsypuję wiórki kokosowe. Podgrzewam, aż...

  • Sposób przygotowania: Mąkę przesiej na stolnicę i posiekaj z masłem. Dodaj cukier, jajko i szczyptę soli. Zagnieć gładkie ciasto. Owiń je w folię i na 30 minut włóż do lodówki. Ciasto rozwałkuj na(...) wiórki i porzeczki. Na podpieczonym spodzie rozłóż okruchy biszkoptowe i kokosową pianę z porzeczkami. Nie wyrównuj powierzchni całkiem na gładko. Ciasto piecz jeszcze 20 minut. Ostudzone ciasto...

  • ...1. Biszkopt: mąki i proszek przesiej, wymieszaj z makiem. Białka ubij, dodając cukier puder. Ubijając, dodaj żółtka i aromat. Wsyp suche składniki, dobrze wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy (śr. 23 cm). Piecz 45 min w 180°C. 2. Masa: masło utrzyj, dolewając mleko skondensowane. Ostudzone ciasto przekrój na 3 krążki. Nasącz rumem rozmieszanym...

  • Ciasta z kokosem

    ...zimnej wody i ubić na sztywno z 7,5 dag cukru. Pianę z białek połączyć z żółtkami. Mieszając, małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem blachy (32 x 39 cm). Posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 10 minut. Biszkopt przenieść na posypaną cukrem ściereczkę. Usunąć pergamin, a ciasto wraz ze ściereczką...

  • Ciasta z bananami

    ...powierzchnię. Ciasto wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować plasterkami banana, plasterkami kokosu i listkami melisy. Rolada o smaku cappuccino Składniki na 12 porcji: 150 g mąki, 4 jajka(...), potem z mąką przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. 2. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia. Ostrożnie wlać ciasto, wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do...

Przepisy na temat: ciasto z kokosem i biszkoptem
  • Kremówka „Trzy smaki”

    Sposób przygotowania 1. Biszkopt: oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam z cukrem. Łączę z żółtkami.Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiewam. Dodaję porcjami do masy jajecznej.Mieszam ciasto łyżką. Blachę(33 x 23 cm) wykładam pergaminem. Na spodzie rozsmarowuję biszkopt. Piekę go 25 minut w 180 st. Studzę i rozcinam na 2 blaty. 2. Masa: mąkę ziemniaczaną mieszam z odrobiną mleka, resztę...

  • Kokosowe tiramisu

    Lekkie, delikatne ciasto.

  • Torcik z kokosowym kremem

    ....  2. Przełożenie: białą czekoladę grubo zetrzyj. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Odłóż kilka łyżek śmietany, resztę wymieszaj z kokosem oraz czekoladą. Biszkopty przełóż kokosowym kremem. Wierzch tortu...

  • Ule (ciasteczka bez pieczenia)

    Przepis przysłała Ela.