• Informacje na temat:

    ciasto z krakersami na budyniu

Artykuły na temat: ciasto z krakersami na budyniu
  • ..., dodaj pozostały cukier, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, wlej masę jajeczną i mieszając gotuj na małym ogniu, aż do otrzymania konsystencji budyniu. Ostudź. 2. Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Następnie, wciąż ucierając, dodawaj po łyżce wystudzonego budyniu. Na koniec do masy wsyp 15 dag wiórków kokosowych i delikatnie wymieszaj łyżką. Krem podziel na 4 części. 3. Prostokątną formę lub...

  • Pijany kokosek

    ...1 Masa budyniowa: żółtka miksuję z cukrem, cukrem waniliowym, 1/2 szklanki mleka, budyniem i mąką. Resztę mleka zagotowuję, wlewam masę żółtkową. Ciągle mieszając, gotuję ok. minuty. Odstawiam do ostudzenia. Miękkie masło ucieram na puch, dodaję po łyżce zimnego budyniu i likier. Mieszam z wiórkami. 2 Formę wykładam papierem, rozkładam warstwę krakersów i 1/3 kremu, przykrywam krakersami, na...

  • Placek krakersowy

    Składniki na 20 porcji: Ciasto: - 4 białka, szklanka cukru, - 10 dag wiórków kokosowych. Krem: - 1/2 litra mleka, - 2 żółtka, cukier waniliowy, - 3/4 szklanki cukru, - 2 łyżki mąki pszennej(...) wymieszać. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem i piec 35 minut w temp. 180 stopni C. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru i z cukrem waniliowym. Do utartej masy dodać obydwie mąki oraz pół...

  • Potrawy wigilijne inaczej

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • Przepisy na świąteczne przysmaki

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

  • Smacznych świąt

    ...samej wodzie. Odcedź, wystudź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju, dodaj grzyby i podsmaż, dopraw solą i pieprzem. 5. Z mąki, żółtek, masła, soli i śmietany szybko zagnieć ciasto. Uformuj kulę, owiń folią i włóż do lodówki na 30 min. Następnie ciasto cienko rozwałkuj. Nożem wykrawaj kwadraty 6x6 cm. Nakładaj po pół łyżeczki farszu, zlepiaj i formuj uszka. Piecz w piekarniku...

Przepisy na temat: ciasto z krakersami na budyniu
  • Placek krakersowy

    Składniki na 20 porcji: Ciasto: - 4 białka, szklanka cukru, - 10 dag wiórków kokosowych. Krem: - 1/2 litra mleka, - 2 żółtka, cukier waniliowy, - 3/4 szklanki cukru, - 2 łyżki mąki pszennej(...) wymieszać. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem i piec 35 minut w temp. 180 stopni C. Żółtka utrzeć z połową szklanki cukru i z cukrem waniliowym. Do utartej masy dodać obydwie mąki oraz pół...