• Informacje na temat:

    ciasto z kremem kawowym i budyniem

Artykuły na temat: ciasto z kremem kawowym i budyniem
  • Składniki na 12 porcji: ciasto: 5 jajek, 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, szklanka mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki oleju, sól , 1,5 szklanki cukru, masa: margaryna, łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 1/2 l mleka, budyń waniliowy, 1 kg jabłek, galaretka.

  • ...z proszkiem do pieczenia, połowę mleka i kawę. Zagnieć elastyczne ciasto i podziel je na dwie części. Do jednej z nich dodaj resztę mleka i kakao. Na blasze z wyższą krawędzią rozsmaruj najpierw ciasto kakaowe, a następnie jasne. Wygładź powierzchnię. Piecz ciasto w piekarniku w temperaturze 180° C przez ok. 40 minut. Z mleka, cukru, napoju kawowego i budyniu waniliowego przygotuj krem sposobem, jakim...

  • ...przesianą wraz z kakao. Gotowe ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut. Po upieczeniu zdejmij ciasto wraz z papierem z gorącej blachy(...). Mieszając, ostudź go. Rozmiksuj budyń, dodaj masło w kawałkach i ubijaj, aż powstanie krem. Powierzchnię kakaowego ciasta posmaruj kremem i za pomocą pergaminu zwiń w roladę. Włóż ją do lodówki, aby...

  • Porcje: 20, przygot.: 80 min, cena: 1,70 zł, kalorie: 289 1 Ubij białka z cukrem. Dodaj resztę składników. Upiecz biszkopt, przekrój na pół. 2 Z mleka, mąki, budyniu, cukrów, ugotuj budyń. Zimny – utrzyj z masłem, wymieszaj z rozpuszczoną kawą. Posmaruj biszkopt kremem, ułóż ciasteczka, znów połóż krem, nakryj ciastem. Udekoruj. Wierzch posmaruj resztą kremu i posyp tartą czekoladą lub np...

  • Mazurek ucierany z kawowymi falami

    ...tłuszczem. Oprósz mąką. Na spodzie każdej rozsmaruj połowę przygotowanego ciasta. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. Piecz 25–30 minut, aż ciasto ładnie się zrumieni. Spody...

  • Składniki na 8 porcji. Orzechy w karmelu: 50 g zwykłego cukru, 100 g orzechów włoskich. Ciasto: 5 jajek, 110 g cukru, 40 ml oleju roślinnego, 120 g mąki pszennej, 70 g mielonych orzechów włoskich. Krem: 380 ml mleka, 3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 60 g budyniu waniliowego w proszku, 80 g cukru, 300 g masła, kakao w proszku.

  • ...do ucieranej masy. Dolej 10-12 łyżek mleka i dokładnie wymieszaj ciasto mikserem. Tortownicę (o śr. 26 cm) posmaruj tłuszczem i oprósz tartą bułką. Na spodzie rozsmaruj przygotowane ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175°C. Piecz przez 55-60 minut. Gotowe ciasto ostrożnie wyjmij z tortownicy i odłóż do wystudzenia. 2. Proszek budyniowy wymieszaj z resztą cukru i 100 ml...

  • Przygotowanie: Jajka rozbij. Żółtka utrzyj z połową cukru na krem. Z białek i pozostałego cukru ubij pianę. Obie masy połącz, wymieszaj. Dodaj zmielone migdały. Ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką tortownicy. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 170° C przez ok. 40 minut. Biszkopt wystudź i odstaw na noc, aby się uleżał. Następnego dnia wyjmij...

  • Składniki na ciasto: 6 jajek, 1 i 1/4 szklanki cukru, szklanka mąki tortowej, 3 łyżki oleju, czubata łyżeczka proszku do pieczenia, sól. Masa kawowa: 500 ml mleka, budyń waniliowy, 2-3 łyżki kawy rozpuszczalnej, 2 łyżki kakao, kostka masła (80 proc.). Masa śmietanowa: 500 ml kremówki, łyżka cukru pudru, cukier waniliowy, 25 dag serka mascarpone. Ponadto: galaretka cytrynowa, 25 dag okrągłych...

  • Składniki na 20 porcji: Ciasto: 6 jajek • 6 łyżek cukru • 8 łyżek mąki pszennej • łyżka maki ziemniaczanej • płaska łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 opakowamie budyniu waniliowego • 2 łyżki cukru • 1/2 l mleka • 5 dag gorzkiej czekolady • 20 dag masła • 3 łyżki cukru pudru • sok z cytryny • powidła wiórki czekoladowe • kandyzowane owoce.

Przepisy na temat: ciasto z kremem kawowym i budyniem
  • Kolorowe tartaletki

    ...upieczony spód, na wierzchu ułóż zblanszowane szparagi z cebulką. Zapiekaj ok. 10 minut. Można posypać parmezanem lub fetą. Na słodko, z czekoladowo - kawowym kremem Składniki: 200 g mąki 100(...), dodaj pokrojone pomidory. Dokładnie wymieszaj i duś jeszcze chwilę. 2. Wyjmij ciasto i wykrój 8 kółek o średnicy ok. 10 cm. Od razu układaj je w foremkach do tartaletek. 3. Wymieszaj jogurt...