• Informacje na temat:

    ciasto z prazonym serem

Artykuły na temat: ciasto z prazonym serem
  • .... Wlej letnie mleko, 150 ml letniej wody i olej, wymieszaj. Wsyp mąkę, dodaj sól, prażoną cebulkę, parówki i mozzarellę, wymieszaj, a potem wyrób ciasto dłońmi. Oprósz mąką, przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić objętość). 3. Ciasto ponownie wyrób. Podziel na kawałki, uformuj bułki. Ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Odstaw w ciepłe miejsce do...

  • Przepis przysłała Joanna Machynia z Gorlic Ser zmiel, utrzyj z jajkami. Dodaj miękkie masło, 1/3 szklanki cukru i bułkę tartą, dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny. Śliwki umyj, usuń pestki. Do środka każdej wsyp odrobinę cukru. Ciasto podziel na 8 części. Każdą lekko spłaszcz, ułóż śliwkę. Zlep, uformuj kulę. W dużym...

  • ...cukru i cukrem wanilinowym. Kolejno wbijać jajka. Porcjami wsypywać wymieszane 20 dag mąki pszennej z proszkiem do pieczenia i mąką orkiszową. Dołożyć zmiksowaną dynię. Wymieszać mikserem. 2. Na spodzie natłuszczonej i wysypanej mąką formy (24x38 cm) rozsmarować ciasto. Pozostałą mąkę pszenną wymieszać z cynamonem i orzechami. Zagnieść z resztą masła i cukru na kruszonkę. Posypać nią wierzch...

  • Ciasto: 4 szkl. mąki pszennej (typ 500), 3/4 szkl. gorącej wody, jajko + żółtko, 2 łyżki oleju, 1/2 łyżeczki soli. Farsz: 12,5 dag kaszy jaglanej, 30 dag korycińskiego sera naturalnego, 30 dag pieczarek, cebula, 3 łyżki oleju, sól, pieprz, olej do smażenia.

  • ...odświętny charakter. Wiórki kokosowe z powodzeniem można zastąpić mielonymi migdałami (dodawanymi do masy) i uprażonymi płatkami migdałów (do posypania wierzchu i boków). Jeśli ciasto mają jeść dzieci(...) je dokładnie (nie miksować!). Na końcu dodać marchew. 5. Masę przelać do tortownicy. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50-60 minut. 6. Ciasto ostudzić, następnie przekroić w poprzek na dwa...

  • Składniki na 8 porcji: 1 okrągły, duży ser brie (500 g), 150 g serka koziego kanapkowego, 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w grubą kostkę, 1 szklanka oliwek, 1-1,5 szklanki prażonych orzeszków piniowych, 1/2 szklanki grubo posiekanych orzechów włoskich, 1/2 szklanki grubo posiekanych suszonych moreli, 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku, 1/2 łyżeczki soli, 2 szczypty pieprzu.

  • Ravioli z przypalonym porem, migdałami i serem feta

    ...​Choć przepis na ciasto makaronowe to klasyczna cypryjska receptura, farsz, którym je wypełnimy, nie jest już taki tradycyjny. Zanim zaczniemy, warto podkreślić ogromną różnicę pomiędzy przypalonym i SPALONYM porem. Nadzienie powinno mieć słodki smak przypalonych warzyw, jednak nie powinno smakować popiołem, dlatego przygotowując to danie, musimy zachować szczególną ostrożność. Dla odrobiny...

  • Pieczony ser brie z miodem i orzechami w cieście filo

    Składniki: 125 g sera brie (lub camembert) 8 szt. Orzechów laskowych, prażonych Łyżka miodu Arkusz ciasta filo 10 g masła   Pokrój ser,. Posiekaj orzechy. Rozłóż ciasto i posmaruj je olejem. Na środku umieść ser, dodaj miód i orzechy. Zawiń ciasto. Piecz 6-8 minut w temp. 200 st. C.  

  • Placki ziemniaczane z pestkami dyni

    Prażone pestki dyni sprawiają, że ta popularna potrawa smakuje zupełnie inaczej.

  • Składniki: ciasto francuskie (27 dag), 10 dag sera żółtego, 15 dag kabanosów, keczup, cebulka prażona, czosnek granulowany, oregano.

Przepisy na temat: ciasto z prazonym serem
  • Samo zdrowie. Szpinak z orzechami w cieście francuskim

    Składniki: ciasto francuskie (gotowe, ok. 135 g lub własnej roboty), 250 g szpinaku, garść orzechów włoskich, 120 g sera koziego, łyżka masła, płaska łyżka soli, łyżeczka pieprzu, łyżeczka estragonu. *Ciasto francuskie możemy kupić gotowe. Jeśli jednak mamy więcej czasu i chęci, warto je przygotować samemu. Potrzebujemy: 1,5 szklanki mąki pszennej, 125 g masła, 1/3 szklanki zimnej wody...

  • Pierogi ruskie z pistacjowym sosem chili

    Ciasto: 500 g mąki pszennej; 1 jajko; 1/3 l mleka; sól. Sos: 2 łyżki orzeszków pistacjowych bez skorupek; 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu; 2 posiekane papryczki Przygotuj farsz: posiekaj cebule, zrumień je na maśle i przestudź. Ziemniaki i ser przepuść przez maszynkę, połącz z cebulą, przypraw do smaku solą, wymieszaj. Zrób ciasto: na stolnicę przesiej mąkę, zrób dołek, wbij do niego jajko...

  • P jak pascha

    ..., nie przestajemy ucierać, dodajemy: 1 żółtko, masło, cukier puder, cukier wanilinowy i śmietanę. Całość dokładnie ucieramy na jednolitą masę i łączymy z bakaliami. 2. Ciasto przekładamy do miseczki...

  • Serowe kulki

    W środku mięciutkie, a na zewnątrz chrupiące. Świetne jako przekąską lub dodatek do dań.

  • 10 łatwych przepisów z cebuli

    ...przysmak Cebula znakomicie smakuje z farszem. Można nadziać ją, czym zechcesz, np. pieczarkami, warzywami,mięsem, serem i zapiec. Wspaniale sprawdzi się na domówce! 3. Elegancka zupa  Pokrojona(...) z serem. 4. Na szybki obiad  Cebulę wystarczy obrać, pokroić w talarki, udusić na oleju, posolić i mamy pyszny sos do makaronu, ryżu lub kaszy - prosty, szybki obiad gotowy!Tak przygotowana cebula...

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    ...popularna jest sałatka jerozolimska z siekanymi warzywami, oliwkami, serem fetą i granatami, bardzo przypominająca wiejską sałatkę grecką. To jednak niejedyny wpływ kultury śródziemnomorskiej na kuchnię...