• Informacje na temat:

    ciasto z truskawkami z francuskiego

Artykuły na temat: ciasto z truskawkami z francuskiego
  • Składniki dla 4 osób. Ser z truskawkami: opakowanie sera mozzarella • 30 dag truskawek • listki bazylii • kilka łyżek słodkiego sosu balsamicznego • pieprz • sól. Świderki: opakowanie ciasta francuskiego • sól gruboziarnista • plasterki kiełbasy • keczup.

  • Składniki: 1 opak. mrożonego ciasta francuskiego, 500 g truskawek (lub np. brzoskwiń), 250 g serka homogenizowanego, 200 ml kremówki, limonka, 3 łyżki likieru miętowego (ewentualnie), cukier puder, listki mięty...

  • SKŁADNIKI: op. ciasta francuskiego, 250 ml śmietanki 30 proc., 2 jajka, 3 łyżki cukru, 2 szkl. musu truskawkowego, olej, truskawki i melisa...

  • Składniki na 6 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 40 dag truskawek, 250 ml śmietanki kremówki 30 proc., 4 łyżeczki żelatyny, 1/3 -1/2 szklanki cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżka posiekanych pistacji.

  • Składniki: opakowanie ciasta francuskiego, 50 dag szpinaku, masło, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 jajka, ser kozi typu camembert, 10 truskawek...

  • Składniki na 16 porcji: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego francuskiego ciasta, 50 dag truskawek, 2–3 łyżeczki żelatyny, 25 dag serka mascarpone, 5 łyżek cukru, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 20 dag śmietany kremówki, ok. 4 łyżek cukru pudru, mąka do oprószenia stolnicy...

  • Francuskie bezy

    Beza jest charakterystycznym elementem francuskiego cukiernictwa.

  • Składniki na 12-14 porcji: 3 jajka, 200 ml śmietanki 30%, 15 dag pszennej mąki, 10 dag drobnego cukru, 2 łyżki wiśniówki, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej, 2 łyżki masła,1 łyżka bułki tartej, 50 dag mieszanych owoców: truskawek, malin, jeżyn; cukier puder do oprószenia gotowego deseru

  • Skład na 8 porcji: ● 400 g ciasta francuskiego np. mrożonego ● 1 jajko do posmarowania ● 1 torebka jasnej galaretki owocowej ● 150 g śmietany kremówki ● 40 g płatków migdałowych ● 400 g truskawek Wartość odżywcza 1 porcji 370 kcal Białko 7,2 g/ Tłuszcz 27,2 g/Węglowodany 38 g...

  • Ciasto francuskie z czekoladą

    Składniki: na 8 porcji: schłodzone ciasto francuskie (ok. 250 g), mąka tortowa na stolnicę, jajko do posmarowania Krem: pół tabliczki czekolady na polewę, 2 żółtka, 5 łyżek cukru pudru, 25 dag tłustego twarogu, 1/2 torebki budyniu waniliowego, śmietanka kremówka Wykończenie: cukier waniliowy, truskawki...

Przepisy na temat: ciasto z truskawkami z francuskiego
  • Ser z truskawkami

    ..., obetnij szypułki. Ser ułóż z truskawkami, posyp listkami bazylii, polej sosem balsamicznym. 2. Ciasto francuskie rozwałkuj, pokrój w paski. Na każdy pasek kładź plasterki kiełbasy, posmaruj keczupem(...)Składniki dla 4 osób: Ser z truskawkami: opakowanie sera mozzarella 30 dag truskawek listki bazylii kilka łyżek słodkiego sosu balsamicznego pieprz sól Świderki...

  • Ciasteczka francuskie z owocami

    ...1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Ciasto francuskie rozłóż, delikatnie rozwałkuj. Wycinaj kwadraty o bokach około 5 cm. Rogi wygnij do góry, delikatnie sklej. Ułóż na blasze, piecz przez 15 minut. 2. Kilka truskawek odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce zmiksuj w blenderze tak, by zostały kawałki lub drobno posiekaj. Jeśli lubisz słodsze ciastka, dodaj cukier puder, wymieszaj. Mus...

  • Francuska tarta z czekoladą

    ...przestudź, wylej na ciasto. Schłodź. Wstaw do lodówki na 12 godzin, aby krem mocno stężał. Tartę udekoruj pokrojonymi truskawkami, posyp startą białą czekoladą i obłóż listkami mięty. Czas(...)Składniki na ciasto: 2 żółtka, 5 dag cukru pudru, 10 dag zimnego masła, 15 dag mąki.  Krem: 25 dag śmietany kremówki, 10 dag białej czekolady, 2 łyżeczki masła, 30 dag...

  • Słodka tarta truskawkowa z migdałami i szczyptą chilli

    Sprawdź jak w łatwy sposób możesz przygotować truskawkowe ciasto i zaskoczyć nim swoich gości.

  • Galette

    ...spożywczą, włóż na 20 min do lodówki.  2. Truskawki umyj, odszypułkuj i pokrój. Połącz cukier trzcinowy, mielone migdały i mąkę ziemniaczaną. Ciasto rozwałkuj na koło o śr. ok. 30 cm. Przełóż na blaszkę na(...) ciasto się zarumieni. Oprósz cukrem pudrem. 

  • Sezon na truskawkowe śniadania w lodziarnio-kawiarniach Grycan – Lody od pokoleń

    Lodziarnio-kawiarnie Grycan-Lody od pokoleń zapraszają na wyśmienite śniadania z truskawkami w roli głównej. Menu śniadaniowe dostępne jest przez cały dzień w wybranych lokalach sygnowanych nazwiskiem Elżbiety i Zbigniewa Grycanów.

  • Prosty przepis na rurki z kremem

    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 250 ml kremówki żółtko 2 jajka pół szklanki musu truskawkowego 1-2 łyżki cukru Przygotowanie: Ciasto pokrój radełkiem w pasy. Owiń na foremki do rurek. Jedno jajko roztrzep. Rurki z jednej strony namocz w jajku, posyp cukrem. Piecz ok. 15 minut w 200°C. Ostudź. Mus truskawkowy zagotuj. Żółtko, jajko i resztę cukru ubij. Wlej do musu...

  • Najlepsze smaki lata

    Z ciasta francuskiego umieściliśmy pomysły na to, co możecie wyczarować z gotowego, mrożonego ciasta, dostępnego w sklepach. Fotoinstrukcje pokazują jak krok po kroku wykonać bardziej skomplikowane dzieła. Z pewnością zaciekawią was również ciasta "na zimno", które można przygotować bez pieczenia . Tutaj nie ma ryzyka, że ciasto nie wyrośnie. Takie desery można przyrządzić nawet będąc na...

  • Kulinarne abc udanych wypieków

    Idealne kruche ciasto Dodatek cukru ma wpływ nie tylko na smak, ale i na twardość ciasta. Chociaż jego ilość w dużej mierze zależy od naszych upodobań smakowych, warto przestrzegać starych babcinych zasad. Mówią one, że na 2 szklanki mąki można użyć maksymalnie 3/4 szklanki cukru. W przeciwnym razie ciasto wyjdzie twarde i trudno będzie je wyjąć z formy. Beza z kisielem Wierzch szarlotki lub...

  • Jak ulepić pierogi? Sprawdzone triki

    ...nadzieniem czy kształtem, jedno pozostaje niezmienne - pieróg oznacza mączne ciasto, którym owijamy farsz. Smakowite zawijasy! Prawdopodobnie danie wymyślono już w III w. n.e. w Chinach. Początkowo(...), zwłaszcza sezonowe. Śmiało zawijajmy w pierogowe ciasto truskawki, maliny, jabłka, jagody czy kawałki dyni. Całość warto posypać cukrem, polać śmietaną, a nawet uatrakcyjnić smak aromatyczną czekoladą. To...

Dyskusje na temat: ciasto z truskawkami z francuskiego
  • Re: Moje pomysły sprawdzone;-)

    Hej ,ja robię ciasto francuskie na kilka sposobów: -kroję w kwadraty i na każdy kwadrat układam np. : * kawałki brzoskwiń z puszki *kawałki ananasa z puszki *kawałki obranych jabłek i deliktanie opruszonych delkatnie cukrem pudrem *świerzymy malinami i truskawkami *lub kostkami czekolady -w tym przypadku brzegi ciasta francuskiego należy dobrze skleić * serem białaym utartym jak do sernika *dżem