• Informacje na temat:

    ciasto ze spodem z ciastek

Artykuły na temat: ciasto ze spodem z ciastek
  • ...1. Biały ser rozdrobnij, wymieszaj z mąką oraz cukrem pudrem. Dodaj jedno jajko, proszek do pieczenia i olej. Starannie zagnieć gładkie ciasto, odstaw w temperaturze pokojowej na około 30 minut. 2. Jabłka umyj, obierz, pokrój na małe kawałki, odrzucając gniazda nasienne. Skrop je sokiem z cytryny i wymieszaj z cukrem waniliowym. 3. Ciasto ponownie zagnieć i rozwałkuj na placek o grubości...

  • Ciasto z malinami w czekoladzie

    Spód oraz boki ● 430 g ciemnych ciastek z czekoladą ● 130 g miękkiego masła. Masa oraz dekoracja ● 250 g półtłustego twarogu ● 200 g serka mascarpone ● szklanka schłodzonej śmietany kremówki ● 2 tabliczki białej czekolady ● 2 tabliczki mlecznej czekolady na polewę ● 300 g malin (do masy oraz na wierzch) ● listki mięty.

  • .... 2. Wanilię rozkrój, wydłub czarne ziarenka. Rozetrzyj je i dodaj do przygotowanych składników. Zagnieć gładkie ciasto. Uformuj z niego kulę i odłóż na 2 godz. do lodówki. Następnie ciasto cienko rozwałkuj i wylep nim foremki. 3. Spody ciastek ponakłuwaj widelcem, piecz 20 min w 180 st. Po upieczeniu wystudź. Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. W rondelku podgrzej kremówkę, wymieszaj...

  • ...1. Cukier utrzyj z żółtkami, dodaj margarynę i mąkę. Wymieszaj z ubitymi na sztywno białkami. 2. Ciasto podziel na dwie części – do jednej dosyp kakao. Rozlej na blasze: biały spód, ciemną górę. Piecz pół godziny w 180°C. 3. W gorącym mleku rozprowadź budyń w proszku. 4. Pół kostki masła utrzyj z dwoma żółtkami. Dołóż gęstniejący budyń i ubijaj tak długo, aż powstanie...

  • Przygotowanie: Masło stop, przestudź. Herbatniki pokrusz w malakserze. Okruszki ciastek wymieszaj z masłem. Podłużną foremkę (długość ok. 30 cm) wyłóż folią spożywczą(...) przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż cząstki brzoskwiń. Ciasto wstaw do lodówki na 5 godzin. Czas przygotowania: 45 minut. Cena porcji: ok. 3,5 zł. Kalorie: porcja 470 kcal.

  • 1. Herbatniki maślane rozdrobnij w blenderze albo rozkrusz wałkiem do ciasta. Dodaj do tego mniej niż pół kostki miękkiego masła lub margaryny. Wymieszaj...

  • ...serową przypraw goździkami, cynamonem i gałką muszkatołową. Na końcu wsyp 100 g rodzynków w rumie. Masę rozsmaruj na gotowym spodzie z ciastek. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175

  • Kolorowe ciasta

    ...pomarańczowym. Na koniec dodaj kilka kropli barwnika oraz pianę z białek. Wymieszaj łyżką. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia. Wlej przygotowane ciasto. Piecz w temp. 165°C 50-60 min. Gdy(...) na ok. 20 sztuk: Na ciasto: 175 ml mleka, 1 jajko, 45 dag + 2 łyżki mąki, 1 dag suchych drożdży, 5 dag cukru, 25 dag masła. Na nadzienie: 70 dag wiśni (świeże lub mrożone), 3-4 łyżki cukru, 4 płaskie...

  • Francuskie kwiatki: rozmroź 1 op. francuskiego ciasta (a jeszcze lepiej ciasta filo). Płat ciasta cienko rozwałkuj. Potem potnij go na niewielkie kwadraciki. Ułóż po 3 kwadraciki – jeden na drugim, formując rozetki. Włóż je we wgłębienia w formie na muffinki. Dobrze dociśnij do spodu i brzegów. Ciasto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszyło się w czasie pieczenia. Wstaw do...

  • Ciasto Maxi King bez pieczenia

    ...w proszku. Na spód prostokątnej formy wyłóż herbatniki. Na nich rozsmaruj połowę masy i przykryj drugą warstwą ciastek. Schłódź. Teraz rozsmaruj masę krówkową (wcześniej lekko ją podgrzej). Wyłóż...

Przepisy na temat: ciasto ze spodem z ciastek
  • Półksiężyce z ciasta francuskiego

    Sposób przygotowania 1. Twaróg wkrusz do dosyć dużej miseczki i dolej olej (dzięki tym składnikom ciasto dłużej pozostanie wilgotne).Dodaj szczyptę soli,...

  • Spody do babeczek i tartaletek

    Francuskie kwiatki Rozmroź 1 op. francuskiego ciasta (a jeszcze lepiej ciasta filo). Płat ciasta cienko rozwałkuj. Potem potnij go na niewielkie kwadraciki. Ułóż po 3 kwadraciki – jeden na drugim, formując rozetki. Włóż je we wgłębienia w formie na muffinki. Dobrze dociśnij do spodu i brzegów. Ciasto ponakłuwaj widelcem, aby nie wybrzuszyło się w czasie pieczenia. Wstaw do piekarnika...

  • Sernik czekoladowy

    ..., przestudź, wymieszaj z okruszkami oraz przyprawą do piernika. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Spód wylep masą z ciastek. Mocno dociśnij. Wstaw na ok. 30 minut do lodówki. 2. Czekoladę stop(...) piekarnika rozgrzanego do temperatury 150 st. Piecz 50-60 minut. Gotowe ciasto wystudź w wyłączonym piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem sernik udekoruj świeżymi owocami, np. malinami.

  • Sernik z jeżynami

    ...do dekoracji, resztę rozsyp na spodzie z ciastek. Przykryj masą z sera. Wierzch wygładź. Sernik wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160ºC. Piecz przez godzinę. Gotowe ciasto wystudź(...): 1. Spód: ciastka drobniutko pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruszkami. Tortownicę o śr. 26 cm wyłóż pergaminem. Dno wylep masą z ciastek. Mocno dociśnij. Wstaw na ok. 30 minut do...

  • Sernik jogurtowy

    Ciasto w sam raz na lato.

  • Śmietanowiec na herbatnikach

    To ciasto rozpływa się w ustach!

  • Wegetariańskie desery z wykorzystaniem bakalii

    .... Gotowe ciasto pozostawiamy do wystudzenia i polewamy rozpuszczoną czekoladą oraz posypujemy pozostałymi migdałami i migdałami w płatkach. Doskonały czekoladowo – daktylowy mus z orzechami(...), dodajemy posiekane migdały. Podajemy schłodzone.  Idealne ciasto marchewkowe z orzechami włoskimi Marchew myjemy, delikatnie obieramy i ścieramy na tarce. Siemię lniane zalewamy ciepłą wodą...

  • Pyszności z serka mascarpone

    ...: - 50 g makaroników (ciastek), - 4 łyżki mleka, - 2 łyżki soku z cytryny, - 2 nektarynki, - 8 truskawek, - 120 g świeżego obranego ananasa, - 100 g Mascarpone, - 6 gałązek mięty, - 4 gałki lodów...

  • Wyjątkowo smaczne desery

    ...ponakłuwać patyczkiem. Pozostały syrop pomarańczowy delikatnie wylewać na gorące ciasto (zachować 2 łyżki syropu), pozostawić do wystudzenia. Ciasto przełożyć na paterę spodem do góry. Polać 2 łyżkami(...) wiśniowego. Przeciwległe rogi ciastek złączyć pośrodku, ścisnąć - skleić. Na środku przykleić wisienkę. Ciastka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i tylko ciasto posmarować jajkiem...

  • Egzotyczne babeczki

    Sposób przygotowania 1. Składniki na ciasto zagnieć. 12 foremek o śr. 6 cm posmaruj tłuszczem. Wylep ciastem. Wstaw do lodówki na 30 min. Piecz 25 min w 180 st. C (góra i dół). Spody wystudź.  2. Krem: żelatynę namocz i rozpuść. Śmietanę ubij z cukrem. Bitą śmietanę połącz z jogurtem oraz żelatyną. Tężejący krem wymieszaj z wiórkami kokosowymi. Nałóż do czekoladowych spodów. Babeczki wstaw na...