• Informacje na temat:

    co można zblendować

Artykuły na temat: co można zblendować
  • Pod kołderką ziołowo-chlebową

    Do masy zapiekanej na schabie można dodać posiekane pieczarki, drobno pokrojone suszone pomidory lub starty żółty ser.

  • Najzdrowsze jedzenie

    Czy jedząc do syta, można być niedożywionym? Jak najbardziej.

  • ORZEŹWIAJĄCY KOKTAJL Z CZERWONEJ PORZECZKI

    Idealnie gasi pragnienie, a przy okazji można zasmakować troszkę uroków lata ;)

  • KOTLETY Z SELERA I SOCZEWICY

    Po takim obiedzie można góry przenosić! ;)

  • Woda kokosowa najlepsza na upały

    Woda kokosowa to produkt, o dostępności którego kiedyś można było tylko pomarzyć, teraz można go kupić bez problemu w każdym sklepie. Jest bardzo orzeźwiająca, przez co polecana jest na upalne dni.

  • KUKURYDZIANY JABŁECZNIK NA ZIMNO

    Bezglutenowy, bez jajek i jeszcze dietetyczny- czy można chcieć więcej? ;)

  • Przepisy dla utrzymania młodości skóry

    Młoda skóra. Najwięcej kobiet właśnie tego chce dla swojej skóry, żeby wyglądała młodo, żeby nie się starzała, nie szarzała, żeby zmarszczki się nie pojawiały albo zostały chociaż spłycone. O starzeniu skóry napisano wiele rozpraw, o zatrzymaniu młodości jeszcze więcej, a skórze można pomóc, raczej nie przeszkadzać - piszą Agata Ziemnicka i Julien Sosso w książce “Zdrowa i promienna skóra. 60

  • Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno!

  • OWOCOWY TORT Z CIECIERZYCY

    Przedstawiam prosty, ale za to pyszny owocowy torcik z ciecierzycy. Oczywiście nie zawiera grama mąki, tłuszczów, czy cukru! Więc po raz kolejny udowodniłam, że można zaszaleć pysznie i zdrowo! :)

  • KUKURYDZIANY TORCIK Z DYNIĄ I BRZOSKWINIAMI

    Przepis zaliczamy do kategorii: lekkostrawne, bezglutenowe, dietetyczne, wegańskie, bez nabiału... długo by wymieniać! To dowód na to, że mimo wszelkich alergii i diet można pozwolić sobie na coś pysznego :)

Wideo na temat: co można zblendować
  • Blender w roli głównej

    Piotr Kucharski w swojej kuchni próbował udowodnić, że zblendować można prawie wszystko. I tak zmiksował mango smoothie, koktajl warzywno-owocowy purée z zielonego groszku, deser z kaszy jaglanej oraz kremową zupę z kurczaka. (Dzień Dobry TVN/x-news)

Przepisy na temat: co można zblendować
  • Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą

    Przepis, dzięki któremu bez dalekich podróży można przemycić nieco egzotycznej kuchni indyjskiej w codziennym menu.

  • We wtorek skuś się na sernik

    Krakowski, z rodzynkami albo bez, na zimno, z białą czekoladą, z owocami zatopionymi w galaretce. Sernik można przygotować na wiele sposobów, nawet bez użycia... sera - weganom zastąpić go może tofu. We wtorek przypada Międzynarodowy Dzień Sernika.

  • Smoothie na bazie herbaty

    Smoothies są w ostatnim czasie coraz bardziej popularne. Nie ma się czemu dziwić - to niesamowicie zdrowe napoje, które są prawdziwą bombą witaminową. Gęsty koktajl można rozrzedzić sokiem owocowym lub warzywnym, wodą mineralną, a także przestudzonym naparem ziołowym lub herbacianym.

  • Zupa - jednogarnkowy superfood

    Zupy to doskonały sposób, aby w jednym naczyniu zamknąć zbawienne właściwości warzyw i przypraw. To również najmniej wymagające danie, które z powodzeniem można określić mianem obiadowego superfood. Wielką fanką zup jest dietetyk Amy Rains.

  • 5 pomysłów na szybkie śniadania dla dzieci

    Choć śniadanie powinno być najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, to wielu Polaków ciągle je bagatelizuje. Poranna krzątanina i dzieci, które wybrzydzają nad talerzem to częsta sytuacja w naszych domach. Czy można to zmienić? Tak! Wystarczy, że poznasz kilka pomysłów na szybkie, zdrowe i atrakcyjne śniadania dla dzieci.

  • Lody po posiłku albo zamiast przekąski

    Jak przekonuje w rozmowie z PAP Life dietetyk Karolina Jaworska, lody wcale nie muszą być dietetycznym grzeszkiem, bo można zrobić je np. z samych bananów i orzechów, które uchodzą przecież za bardzo zdrowe. "Wystarczy zamrozić banany, zblendować je, dodać orzechy i ponownie zblendować. Dla uzyskania bardziej aksamitnej masy, możne dodać np. trochę jogurtu" - mówi. Tak przygotowane lody, to - jak...

  • Kulinarny promyk słońca na jesień

    ...- Krem z cukinii: niby prosta sprawa, a jednak najczęściej wychodzi wodnisty i grudkowaty. Aby temu zaradzić, można dodać do zupy mleko roślinne, śmietankę kokosową albo kawałek poczciwego ziemniaka(...) ziemniak jest faworytem. Jej zdaniem idealnie zagęści zupę, doda jej kremowego smaku i nie przyćmi delikatnego aromatu cukinii. Miłośniczka wege-gotowania, choć przekonuje, że sierpniowe cukinie można...

  • Domowej roboty owocowe żelki bez cukru i bez... żelatyny

    ..."Kiedy spojrzy się na to, jakie słodycze zalewają półki w sklepach, jak bardzo są one naszpikowane chemią, to odechciewa się słodkich rzeczy. Można się wręcz wystraszyć. Z drugiej strony, nadal mamy(...). "Sto procent zdrowia i witamin! Żelki bez sztucznego cukru, żelatyny, barwników i innych dodatków zwykle znikają zaraz po przygotowaniu. Do tego w przepisie można wykorzystać ulubione soczyste owoce...

  • Zdrowe, smaczne i uniwersalne - mleko roślinne

    ...mleku" powstają przecież naleśniki, budyń, mleczne koktajle, a nawet lody. Można przygotować też z niego prosty deser z dodatkiem ryżu. - Dla mnie ryż na słodko to koszmar! A jednak ta wersja odczarowała(...) kawałki banany, maliny oraz mleko z chałką należy dobrze zblendować i gotowe!

  • Warzywa z rosołu

    Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno! Pasta do kanapek Z ugotowanej włoszczyzny można przygotować wspaniałą pastę do smarowania pieczywa! Warzywa wystarczy zblendować, doprawić do smaku np. przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Jeśli pasta jest zbyt rzadka, można...

Dyskusje na temat: co można zblendować
  • Re: Zupa kalafiorowa

    Myślę, że mąkę można zastapić, np. część kalafiora z ziemniaczkami zblendować i w ten sposób zagęścić zupę.

  • Re: Fakty i mity o lodach. Jeść czy nie jeść?

    Przeczytajcie Państwo składniki lodów, które kupujemy w sklepie. Sama chemia. W necie jest mnóstwo przepisów na prawdziwe lody, także takie dla osób z nietolerancją laktozy (mleko zastępujemy mlekiem kokosowym a ze śmietany można zrezygnować). A najzdrowsze - zblendować owoce z mlekiem kokosowym, zamrozić i gotowe.

  • Re: Zamknij lato w słoiku

    zagęściła. Można delikatnie zblendować i dodać cukier do pożądanego smaku. można też zaciągnąć konfiturexem dla zagęszczenia. Po dodaniu cukru chwilę pogotować i do słoików i pasteryzować. Pyszna

  • Re: Smaczna dynia

    Idealna zupa dyniowa nie wymaga wcale kilo jakiegośtam ser'a, śmietany kremówki i innych dodatków. Wystarczy dynia, dwa ziemniaki, trochę cebuli, dwa ząbki czosnku, kurkuma, chilli, sól, pieprz - to wszystko należy ugotować, zblendować i jest gęsty, przepyszny krem dyniowy, który wcale nie wymaga zabielania i zagęszczania. Można podawać z groszkiem ptysiowym, albo weką zarumienioną w piekarniku

  • Re: 7 przepisów na doskonałą pizzę

    przyprawę do pizzy jeśli ktoś lubi można ostrą papryke lucz chili lecz ja zawsze doprawiam pizzę tymi składnikami na końcu mieszamy to a najlepiej zblendować teraz bierzemy papier do pieczenia