• Informacje na temat:

    co można zrobić z parówek i sera

Artykuły na temat: co można zrobić z parówek i sera
  • Kanapki – koty

    Składniki: 4 kromki chlebka razowego, masło, 4 plastry sera topionego z szynką, może też być inny, pęczek drobnego szczypiorku, kilka pomidorków koktajlowych, kilka oliwek zielonych i czarnych, parówki (najlepiej delikatne cielęce), mała marchew, liście sałaty do dekoracji...

  • Ona i on po pięćdziesiątce

    We dwoje można więcej, nawet gdy zdrowie zaczyna płatać figle. Radzimy, co możecie zrobić sami, a w czym pomoże wam lekarz.

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Jak chudnąć, gdy zdrowie szwankuje?

    ...„Proszę schudnąć” – mówi lekarz. Ale jak to zrobić, gdy mamy np. chore serce, cukrzycę czy niedoczynną tarczycę? Przy przewlekłych chorobach boimy się ograniczeń dietetycznych.

  • Natura i tradycja na talerzu

    Nie jesteś miłośniczką fast foodów i jedzenia w biegu? To świetnie! Spróbuj zrobić krok dalej i zacznij prowadzić zdrową kuchnię. Na tej zmianie skorzysta nie tylko twoje dziecko!

  • Lekkie przekąski na wakacyjne dni

    ...babeczki - robi się je szybko (a właściwie robią się same w piekarniku), a ich zawartość zależy tylko i wyłącznie od waszej wyobraźni. Można je zrobić z serem cheddar, bądź z dodatkiem szynki czy boczku(...) w cieście - można je przygotować w szybki i prosty sposób. Parówki owinąć w ciasto francuskie i plaster sera żółtego (wedle uznania można dodać pieczarki, cukinię bądź czerwoną paprykę) i piec...

  • Nietolerancja laktozy - prawda i mity

    ...tyle samo laktozy co mleko - MIT Żółte sery twarde dojrzewające (tj. cheddar, gouda, parmezan) praktycznie nie zawierają laktozy. Również w serach kremowych typu brie, fromage czy w serach topionych zwartość laktozy jest mniejsza. W serach twarogowych znajduje się nieco więcej laktozy. Cukier ten znajduje się także w maślance, kwaśnej śmietanie, serach pleśniowych, kefirze, jogurtach. Ale zawierają...

  • Zdrowe przekąski dla twojego dziecka

    ...wartości odżywczych, bo pochodzi z rozdrobnionych ścięgien, szpiku, kości. Z parówki dla dzieci, podłużnej bułki, ogórka, pomidora i keczupu dla maluchów, można zrobić np. zdrowego hot-doga. Jogurt(...). Dołóż ulubione dodatki malca: ogórek kiszony, pomidor, chrupiącą sałatę lodową, a może nawet plasterek sera? Tak zrobiony hamburger jest wolny od tłuszczów trans. Zaspokoi też zapotrzebowanie...

  • Diety lecznicze: Modne, ale czy dobre dla każdego?

    ...w serze typu feta i serach żółtych. Dietetycy zalecają jogurty i kefiry. Laktozy jest w nich prawie tyle co w mleku, ale są też probiotyki, które pomagają ją strawić. Nie bójmy się o wapń! Jest nie tylko(...) wiesz, ile soli dodajesz. Lepiej solić pod koniec gotowania, bo wtedy jej smak jest wyrazistszy i potrzeba jej mniej. Można używać mieszanek soli z ziołami, ale najzdrowiej jednak zastąpić sól ziołami...

  • Wegański umysł, wegańskie serce

    ...w tamtych czasach opowiadano o wegetarianach, była wstrząsająca. Pomijam opowieści o tym, jak dobra pani kucharka proponuje, że «wyjmie kurkę z rosołku», jeżeli ktoś nie chce z mięsem, bo te można usłyszeć(...). Wegetariańsko można było zjeść tylko w barach mlecznych. W restauracjach pozostawał zawsze nieśmiertelny bukiet jarzyn", dodaje. W latach 90. kulinarna świadomość Polaków zaczęła się radykalnie...

Przepisy na temat: co można zrobić z parówek i sera
  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    .... Pomysły, rady i uwagi Przed dodaniem do sosu boczku można sparzyć go wrzątkiem. Uważam, że sos meurette jest niezwykle smaczny, a dzięki swej prostocie - wymaga niewielu składników - jest(...) Składniki dla 4 osób: 3 duże marchewki 3 rzepy 3 pory ½ selera 1 mała biała kapusta  3 cebule 750 g ziemniaków 800 g wędzonki Kawałek surowej szynki 6 małych parówek...

Dyskusje na temat: co można zrobić z parówek i sera
  • Re: dodatek do  barszczu:)

    takie lekko podwędzane) można obwinąć je w plastry wędzonego boczku, ale nie koniecznie, położyć na pasek ciasta francuskiego, zalepić, zrobić kilka nacięć na górnej części ciasta, posmarować, jajkiem lub mlekiem i do piekarnika na 25 minut. Można użyć też innych parówek lub samego wędzonego boczku z żółtym serem, lub samego żółtego sera posypując wierzch kminkiem, paluchy te można przygotować