• Informacje na temat:

    co podac do pieczonego krolika

Artykuły na temat: co podac do pieczonego krolika
  • Składniki: tuszka królika, 2 gałązki tymianku, 2 gałązki rozmarynu, 3 duże cebule, pół szklanki oliwy lub oleju, 3 ząbki czosnku, 3 łyżki ostrej musztardy, sól, pieprz, pół szklanki białego wytrawnego wina, świeża bazylia do dekoracji

  • Składniki: tuszka królika, 2 łyżki ziół prowansalskich, 2-3 marchewki, 2 średnie cebule, sól, pieprz czarny lub ziołowy, olej lub oliwa.

  • Składniki: 4 udka z królika, 40 dag małych cebulek, 2 łodyżki selera naciowego, 2 marchewki, 2-3 łyżki oleju, łyżeczka cukru, łyżka przecieru pomidorowego, szklanka czerwonego wytrawnego wina, 500 ml bulionu lub wody, liść laurowy, ziarenka jałowca, szczypta cynamonu, po łyżeczce ziaren czarnego pieprzu i mąki ziemniaczanej, sól, pieprz, ząbek czosnku, pół łyżeczki skórki startej z pomarańczy, 2 gałązki tymianku, łyżka zimnego masła

  • Składniki: sprawiona tuszka królika, 3 cebule, majeranek, czosnek, pół szklanki białego wytrawnego wina, pół szklanki bulionu warzywnego, sól, pieprz, oliwa lub olej.

  • Podaj łapę

    Dzieci jęczą: – Mamo, tato, my chcemy psa! – Dobrze, ale po świętach, remoncie, wakacjach, potem. No i jest potem. Odbieram telefon. – Jakiego pieska radzi pani dla dzieci? Zawsze odpowiadam: – Pluszowego.

  • Składniki na 8 porcji: 1 sprawiony królik, 2 łyżki mąki pszennej, 3 szalotki, 4 łyżki oleju,1 szkl. białego wina, 1 łyżka musztardy, 1/3 szkl. śmietany kremówki, 3 marchewki, sól, pieprz, lubczyk, kilka goździków, mielony imbir

  • To smaczne danie często gości na naszym stole. Bo je lubimy!

  • Domowy pasztet

    Z mięsem z królika.

  • Pasztet w cieście  orzechowym

    Składniki na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 2 jajka, 3 łyżki mielonych orzechów włoskich, 20 dag masła, szczypta soli. Farsz: tuszka królika, kurczak cały, 1/2 kg łopatki wieprzowej, 6 wątróbek drobiowych, 2 marchewki, pietruszka, mały seler, cebula, 6 jaj, 3 czerstwe kajzerki. Przyprawy: ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie, sól morska lub himalajska.

  • Niebo w gębie

    .... 3. Upieczonego indyka odstaw do wystygnięcia. Można go serwować na zimno lub na ciepło. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 60 minut Porcja: 310 kalorii...

Przepisy na temat: co podac do pieczonego krolika