• Informacje na temat:

    co ugotowac wedzonej kosci

Artykuły na temat: co ugotowac wedzonej kosci
  • Żur w chlebku

    Składniki na 6 porcji: 1/2 kg wędzonych kości schabowych, 1/2 kg białej kiełbasy, sól, 1/2 op. mrożonej włoszczyzny, majeranek, liść laurowy, 1/2 l zakwasu na żur, pieprz, 2 cebule, olej, 200 ml śmietany, 2 łyżki mąki, 2 pieczarki, 4 małe chlebki, 2 ugotowane na twardo żółtka, świeże zioła.

  • Kapuśniak na boczku

    Składniki na 6 porcji: 50 dag kiszonej kapusty, 1/2 pęczka włoszczyzny, 1 cebula, 2-3 ziemniaki, 50 dag wędzonych kości schabowych, listek laurowy, ziele angielskie, 10 dag boczku, mąka, sól, pieprz, czosnek, świeże zioła.

  • Składniki na ok. 20 porcji: 1 kg ugotowanych udek z kurczaka, 2 ugotowane marchewki, 1 ugotowana pietruszka,1 mały kawałek ugotowanego selera, 2-3 ząbki czosnku, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka bulionu, 40 dag wątróbek drobiowych, 1 cebula, 30 dag piersi z kurczaka, 3 jajka, 10 dag jogurtu naturalnego, ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej, 15-20 plastrów wędzonego boczku, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 2 wędzone kości schabowe, 30 dag wędzonych żeberek, 40 dag kiełbasy, 40 dag kapusty kiszonej z marchewką, 4 ziemniaki, ząbek czosnku, łyżka masła, łyżka oleju, kminek, liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz

  • 70 dag schabu bez kości, 4 jajka, 10 plastrów boczku wędzonego, zioła prowansalskie, sól, pieprz, mąka, olej, bułka tarta.

  • Składniki: 25 dag fasoli białej, 30 dag wołowiny bez kości, cebula, marchewka, 2 łyżki mąki, 10 dag wędzonego boczku, 3 łyżki koncentratu pomidorowego, sól, pieprz, kminek, słodka papryka, granulowany czosnek, maggi, majeranek.

  • Składniki: wędzone kości, 20 dag wędzonego boczku, cebula, 4 ząbki czosnku 4-5 ziemniaków, ziele angielskie, liść laurowy, 2 marchewki, kostka rosołowa, sól, pieprz, majeranek, 2-3 łyżki musztardy sarepskiej, łyżeczka granulowanej cebuli, mieszanka ognista (przyprawy), mąka, łyżka smalcu.

  • Składniki: 15 dag fasoli jaś, 50 dag wędzonego schabu z kością, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, cukier, 1 cebula, olej, 30 dag mrożonej zielonej fasoli, mąka, sól, pieprz

  • Składniki na 6 porcji: 1 udziec jagnięcy (1,2-1,5 kg – bez kości), 3-4 ząbki czosnku, 1 pęczek tymianku, 1 pęczek rozmarynu, 1 cytryna, sól, pieprz 2-4 łyżki oleju, 20 dag owczego sera, typu feta 5 dag suszonych pomidorów, 1 kg ziemniaków, 60 dag mrożonej zielonej fasolki szparagowej, 5 dag wędzonego boczku 1 cebula

  • Składniki: 60-70 dag schabu (bez kości), 1 duża pomarańcza, 2 ząbki czosnku, 4-5 łyżek oliwy, 1-2 gałązki rozmarynu, 2 łyżki sosu sojowego, 100 ml białego wytrawnego wina, 2 łyżki klarowanego masła, sól, grubo zmielony kolorowy pieprz

Przepisy na temat: co ugotowac wedzonej kosci