• Informacje na temat:

    co ugotowac z roszponki

Artykuły na temat: co ugotowac z roszponki
  • Składniki: 1 kg młodych ziemniaków, 30 dag młodych buraków, 1 cebula cukrowa, 1 opakowanie roszponki, 200 ml śmietany, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz, sok z cytryny...

  • Sałatka z jajkami i roszponką

    Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu kurze pokrój w ćwiartki, przepiórcze na połówki. Liście sałaty porwij, groszek odsącz, paprykę pokrój...

  • Sałatka z roszponki i buraka z jajkiem na miękko

    To prosty przepis na kolorową i łatwą do przygotowania przystawkę.

  • Składniki: 50 dag małych młodych ziemniaków • 2 małe ogórki • pęczek rzodkiewki • pęczek szczypiorku • sól • pieprz. Sos: • 2 łyżki oliwy • łyżeczka kremowej musztardy • łyżeczka soku z cytryny • ząbek czosnku • sól.

  • Składniki: Po 4 łyżki octu i bulionu, 1 łyżka miodu, sól, pieprz, 6 filecików anchois, 1 ząbek czosnku, 5 łyżek oliwy, 40 dag ziemniaków, 3 kolorowe papryki, cebula, 15 dag roszponki.

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, garść roszponki, 6 kromek pszennego pieczywa, 6 łyżeczek oliwy, 6 dużych jajek, sól, świeżo mielony pieprz, cukier.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag fileta z indyka, 15 dag sałaty roszponki, 2 garście rukoli, 25 dag ugotowanych buraków, 1/2 mango, 5-7 łyżek oliwy, 2 łyżki octu balsamicznego ciemnego, 2 łyżki miodu, 4 łyżki musztardy francuskiej, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki syropu z kwiatów bzu czarnego, kilka gałązek tymianku, sól morska, pieprz świeżo mielony.

  • Składniki: 2 jajka, kilka liści roszponki, pół ogórka, pół pęczka rzodkiewek, 6 tostów pszennych, 5 dag serka śmietankowego (lub innego do smarowania), sól, pieprz.

  • Składniki: szklanka komosy ryżowej, duża czerwona cebula, 2 awokado, 2 pomarańcze,100 g roszponki, 2 łodygi selera naciowego, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny...

  • Składniki na 2 porcje: ■ pół szklanki ryżu ■ 20 dag łososia ■ 8 truskawek ■ pół awokado ■ 8 ciemnych winogron ■ 10 dag sera koziego ■ garść roszponki ■ pół cytryny ■ sól ■ pieprz kolorowy ■ oliwa.

Przepisy na temat: co ugotowac z roszponki
  • Pierogi ruskie z roszponką

    Jeszcze lepsze od tradycyjnych

  • Wiosenne kolory na talerzu? Sałatkowe szaleństwo czas zacząć!

    Maj to z pewnością piękny czas zwłaszcza, jeśli chodzi o barwy na talerzu. To także dobry moment, aby zastanowić się nad drobnymi zmianami żywieniowymi – czy to oznacza potrzebę rozstania się z ulubionymi smakami? Nie, ale postawcie na sałatki!

  • Przepis na wyśmienitą sałatkę

    Fantastyczny smak i właściwości zdrowotne miechunki peruwiańskiej odkryli już starożytni Inkowie, dlatego owoce, często nazywa się „złotem Inków”. W połączeniu z komosą ryżową, świeżą sałatą, orzechami włoskimi i awokado, tworzą prawdziwą mieszankę drogocennych witamin i składników odżywczych.

  • Najlepszy grill chrupie się z ogórkiem!

    Nie ma to jak grill! Wyczekując go każdy planuje dokładnie jakie przygotować potrawy i przekąski, na co będzie miał ochotę i co najważniejsze – jak sprawić, żeby goście poczuli radość ze wspólnego grillowania.

  • Sycące danie obiadowe

    .... Wymieszaj i formuj pulpety. Obtocz w bułce tartej i smaż na oliwie. Podawaj z sałatką z roszponki, posiekanych rzodkiewek i pomidorów. Skrop oliwą i sosem balsamicznym.  Kotlety ziemniaczane...

  • Pyszne przepisy na Światowy Dzień Makaronu

    Okazji do świętowania jest wiele – rodzinne spotkania, urodziny, romantyczne kolacje we dwoje, kolorowe kinderbale czy domówki ze znajomymi. A co można świętować każdego roku 25 października – i to na całym świecie? Oczywiście Światowy Dzień Makaronu – to znakomity pretekst do spotkań i pysznych, kulinarnych podróży. Zaprośmy przyjaciół do wspólnego gotowania albo zaskoczmy ich przepysznym makaronowym daniem.

  • Pyszny obiad na każdy dzień tygodnia

    Sycące, pożywne i smaczne!

  • Sezonowy i zdrowy - grillowany topinambur na letni obiad

    -W sezonie warzywa i owoce są najbardziej wartościowe i odżywcze - przekonuje PAP Life dietetyk Magdalena Makarowska. Warto też wrócić do korzeni i sięgnąć po starodawne odmiany, takie jak np. topinambur. Latem można go nawet grillować.

  • Nowe przepisy na mielone

    ...płynnego miodu 2 łyżki octu balsamicznego 2 garści roszponki 40 dag sera mozzarella cukier sól, pieprz Przygotowanie: 1. Mięso przełóż do miseczki. Dodaj bułkę tartą, jajko...

  • ​ Sałatka z soczewicą i makaronem

    Składniki na 6-8 porcji: 500 g makaronu sól 100 g czerwonej soczewicy 4 czerwone cebule 8 łyżek octu balsamicznego sól, pieprz 1 łyżka cukru 1 łyżka ziarnistej musztardy 8 łyżek oleju 200 gram roszponki 100 g parmezanu Przygotowanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Soczewicę wsypać do wrzątku i gotować ok. 12 minut, odcedzić. Wymieszać makaron i soczewicę. Cebule...

Dyskusje na temat: co ugotowac z roszponki
  •   Re:  Zaproponujcie proszę coś lekkiego na romantyczny wieczór

    TO znowu ja Marzenna do kurczaka polecam sałatkie ryżową czas przygotowania 30 minut 1 porcja390k cal składniki na 2 porcje 1 torebka ryżu błyskawicznego 12 opakowania minikulek mozzarelli 5,6 suszonych pomidorówmarynowanych w oliwie ,łyżka czarnych oliwek,10 dagmaleńkichpomidorków 5 dag roszponki gałązkabazylii 3 łyżki oliwy 2 łyżki octu balsamicznego SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA ryż ugotowac w175ml