• Informacje na temat:

    co z wiorkami po malibu

Artykuły na temat: co z wiorkami po malibu
  • .... Przygotowanie ok. 1 godziny i 15 minut . 1 porcja 390 kcal. Tak przygotowany sernik możesz serwować ze śmietaną kremówką ubitą wcześniej z odrobiną likieru kokosowego (np. malibu...

  • ..., np. malibu • 2 łyżeczki naturalnego ekstraktu z wanilii • 8 łyżek naparu z czarnej herbaty. Do oprószenia: • 60 g wiórków kokosowych uprażonych na suchej patelni.

  • Dżem brzoskwiniowo-malinowy z kokosem

    Z dodatkiem Malibu.

  • Dżem brzoskwiniowo-malinowy

    Z dodatkiem Malibu.

  • Kokosowe tiramisu

    Składniki na 10 porcji: 75 dag mielonego twarogu, 10 dag śmietany kremówki, 2 płaskie łyżeczki kawy rozpuszczalnej (w proszku), 10 dag wiórków kokosowych, 10 dag białej czekolady, 25 dag serka mascarpone, 15 dag podłużnych biszkoptów, 90 ml likieru kokosowego (np. malibu), 2 łyżki ciemnego kakao.

  • Rafaello z likierem

    Skład na około 20 sztuk: ● 2 tabliczki białej czekolady ● 60 ml śmietanki kremówki 30% ● 1 łyżka masła ● 1 łyżka likieru malibu ● 5 kropli ekstraktu migdałowego ● 3/4 szklanki wiórków kokosowych ● około 20 słodkich migdałów bez skórki.

  • Letni torcik kokosowy z truskawkami

    Składniki na 10-12 porcji. Ciasto: 5 jajek, 1/2 szkl. wiórków kokosowych, 10 dag cukru, 3 łyżki mąki, szczypta soli, 1/2 szkl. wody kokosowej do nasączenia. Krem: 30 dag serka mascarpone, 350 ml śmietany kremówki, 1/2 szkl. cukru pudru, ewen. 1 łyżka likieru malibu. Dodatkowo: 40-50 dag truskawek, listki mięty.

  • Składniki: 5 płatów makaronu lazanii, kawałek (10 dag) świeżego ananasa, mango, 2 łyżki likieru kokosowego (malibu), 5 dag płatków migdałowych, 5 dag wiórków kokosowych, 3 łyżki klarowanego masła, jajko, cukier puder.

  • Dżem z malin i brzoskwiń  z nutą kokosa

    Składniki na 4 słoiki po 320 ml: 70 dag malin, 4 duże dojrzałe brzoskwinie, 4–5 łyżek wiórków kokosowych, 6 łyżek likieru kokosowego (np. Malibu), 50 dag cukru żelującego (2:1).

  • Rafaello

    Składniki na 40 sztuk: ½ szklanki wody, ½ szklanki cukru, 25 dag miękkiego masła, 25 dag mleka w proszku, 35 dag wiórków kokosowych, ½ kieliszka wódki lub likieru malibu (opcjonalnie), 2 duże wafle lub 15 dag ciastek typu petit beurre, sok z ½ cytryny, 40 sztuk migdałów.

Przepisy na temat: co z wiorkami po malibu