• Informacje na temat:

    co zrobić z podrobami z kaczki

Artykuły na temat: co zrobić z podrobami z kaczki
  • Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa Składniki: tuszka kaczki, 2 jabłka, pomarańcza, 2 łyżki ryżu, cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz, majeranek, czosnek granulowany. Przygotowanie: 1. Tuszkę i podroby kaczki oczyść, umyj, osusz. Tuszkę natrzyj ze wszystkich stron i wewnątrz solą, pieprzem i majerankiem. Podroby pokrój. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, pokrój na...

  • We Wrocławiu i Łodzi tryumfowały zupy

    W miniony weekend odbyły się dwa ostatnie finały regionalne konkursu "Polskie danie dla Europy". Pierwsze miejsce we Wrocławiu zajęła "Hubertówka na trójniaku" Marty Polińskiej z Wrocławia. W Łodzi zwyciężyła "Zupa z kaczki z pierożkami" Lidii Zengteler z Kalisza.

  • Anemia jest podstępna

    Nie daje dotkliwych objawów, więc łatwo ją przeoczyć, a skutki mogą być opłakane. Dowiedz się, kiedy zareagować...

  • Wolno czytać przy obiedzie

    ...z braćmi Słowianami? Niewiele. Może kaczka, która w każdym języku nazywa się inaczej: po rosyjsku utka, po angielsku duck, a po szwedzku anka. Kaczki zostały później udomowione - w Polsce zresztą przez(...) miałem do czynienia z cenzurą. Nie mogę się pogodzić z tym, że tak pogardzamy tym, co się działo wtedy. A to było zupełnie znośne życie. A w dzisiejszym życiu czy nie ma pan ochoty zrobić sobie...

  • Zjawiska niecodzienne

    ...przekąskę robi się niełatwo. Podczas luzowania nie można uszkodzić skóry kurczęcia, bo później faszeruje się ją mięsem drobiowym zmielonym wraz z podrobami z dodatkiem siekanej szynki, oliwek, warzyw(...) pierwsze Boże Narodzenie w Warszawie z pomocą Kuby próbowałam zrobić drożdżową babę. Choć byłam wtedy w ciąży, chciałam pomóc w przygotowaniu świątecznych dań. Eksperyment skończył się katastrofą. Robiłam...

Przepisy na temat: co zrobić z podrobami z kaczki
  • Kuchnia staropolska - mozaika smaków

    Pierogi, schabowy - to zagraniczni goście znają w polskiej kuchni najlepiej. Ba, sami kojarzymy to najczęściej z tradycyjną kuchnią. Niesłusznie, bo ta kulinarna tradycja sięga o wiele dalej, a paleta jej smaków jest bogatsza, i nie jednego może zaskoczyć.