• Informacje na temat:

    coś z niczego do jedzenia czyli ciastka

Artykuły na temat: coś z niczego do jedzenia czyli ciastka
  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same...

  • Ciągle chorujesz? Zamień chemię na (prawdziwe) jedzenie

    ..., blanszowanie czy smażenie - czyli obróbka jedzenia, która ma miejsce w każdej kuchni - wysoka temperatura niszczy witaminy i enzymy.  Prócz konserwantów do jedzenia dodaje się również całą masę innych(...) temat i odkryłam, że Kreta jest jednym z niewielu miejsc na świecie, gdzie je się żywność nieprzetworzoną. Pomyślałam wtedy, że to jest ta informacja, której mi brakowało. Nieprzetworzona, czyli bez...

  • Prawda o jedzeniu ukryta drobnym drukiem

    ...etykiety. Podał producent skład? Podał, tylko że tak drobnym drukiem, iż gołym okiem trudno coś przeczytać. Wzięłam lupę... "Turystyczna", którą kupiłam, zawierała jedynie 4 proc. mięsa wieprzowego(...), czyli konserwantów i przeciwutleniaczy. To nie ma prawa dobrze smakować! Niejadalny okazał się także "Paprykarz szczeciński" (2,50 zł puszka). To była kiedyś taka smaczna rybna przekąska. A teraz...

  • Kocha, lubi... prześladuje

    Zaczyna się niewinnie. Tajemniczy SMS albo mail. Potem jakiś prezent, kwiaty. Ale, ale... Skąd mężczyzna, którego nigdy nie spotkałam, wie, że lubię lewkonie? Jak to możliwe, że dawny znajomy komplementuje niebieską sukienkę, którą miałam dziś w pracy? Śledzi mnie, wchodzi na mój profil na Facebooku? Stalking, czyli uporczywe prześladowanie, to przestępstwo, które może zrujnować życie.

  • 10 rad, jak polubić swoje ciało

    Badania mówią, że 80 proc. Polek jest niezadowolonych ze swego ciała. Czyli osiem na dziesięć chciałoby w sobie coś poprawić: mieć dłuższe nogi, większe piersi i mniejszą pupę lub odwrotnie. Jesteś jedną z nich? Warto to zmienić.

  • Mam na imię Magda, jestem bulimiczką

    Nazywam się Magda, mam dwadzieścia sześć lat, od siedmiu jestem bulimiczką. Wstyd się przyznać, ale do niedawna nie zdawałam sobie z tego sprawy. Dopiero Przemek, z którym spotykam się od paru miesięcy, zauważył, że dzieje się ze mną coś niepokojącego.

  • ...mnie osobiscie porazaja swoim ubostwem i przywiazaniem do robienia ze swojego ciala "smietnika" czyli do junk food. Antosia kuzynki nie lubia praktycznie...

  • Śniadanie najważniejszym posiłkiem dnia

    .... Najprościej po prostu codziennie pamiętać, po co to robimy czyli o naszych celach i wartościach - chcę zdrowo i długo żyć oraz na różne sposoby umilać sobie te działania. Sposobów jest mnóstwo. - Można przygotowywać sobie pyszne i urozmaicone, zachęcające do jedzenia posiłki, do ćwiczeń fizycznych poszukać towarzysza lub społeczności (choćby internetowej), która będzie nas motywować i wspierać...

  • Schudnij bez diety

    ..."stop" podczas jedzenia? - Radzę moim pacjentom, aby przeliczyli czas przyjemności, jaką sprawia im zjedzenie trzech ciastek zamiast jednego w stosunku do natężenia wyrzutów sumienia, które ich(...) z szefem, bo szybki wzrost poziomu glukozy we krwi poprawia pracę mózgu. Zadanie to spełni już mały batonik. Jego krewniak w rozmiarze XXL nie jest nam do niczego potrzebny! Jeśli często mamy ochotę na coś...

  • Zdrowe, bo z tłuszczem? Tak, to możliwe!

    .... Dlatego warto czytać etykiety w sklepie. Jeśli tłuszcze częściowo utwardzone lub uwodornione (czyli trans) stanowią więcej niż 1 proc. zawartego w produkcie tłuszczu, lepiej kupić coś innego. PRZY(...) całe lata był na cenzurowanym, bo uznano go za przyczynę otyłości. Teraz okazało się, że właśnie dieta niskotłuszczowa prowokuje wzrost apetytu. Zajadamy ciastka, więcej pieczywa i makaronu. Czujemy...

Przepisy na temat: coś z niczego do jedzenia czyli ciastka
  • ​Tapas, czyli "pokrywki"

    Słynne hiszpańskie przystawki, czyli tapas lub pinchos, jak kto woli, w dziesiątkach odmian, wszechobecne w barach, ale też nieodzowne w najbardziej renomowanych restauracjach, powszechnie nazywane kuchnią w miniaturze - o fenomenie miniprzekąsek pisze Maciej Bernatowicz.

  • Słowacja - rozkosze podniebienia

    Nieprzebrane bogactwo słowackiej kuchni pozwala każdemu znaleźć w niej coś dla siebie. Czeka nas duży wybór zarówno dań mięsnych, jak i jarskich, w dodatku w przystępnych cenach.