• Informacje na temat:

    cukinia dodatek do miesa jak

Artykuły na temat: cukinia dodatek do miesa jak
  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Tzatziki - idealny dodatek do dań z grilla

    Grillując różne potrawy, zastanawiamy się, jakie dodatki będą zdrowe dla naszego organizmu. Według dietetyk Alicji Kalińskiej tzatziki są dobrym i uniwersalnym wyborem.

  • ...na kolejne 10 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY . Pieczona cukinia w połączeniu z wyrazistym smakiem pieczarek, doprawiona grzybowym sosem to świetny pomysł na(...)Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako...

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...talarki grube na 1 cm, posól,ewentualnie posyp pieprzem lub papryką i usmaż na oleju jak frytki,aż będą złote i miękkie. W konfiturze - plastry cukinii obgotuj, a potem usmaż w syropie (kilogram cukru(...) Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, 50 dag małych ziemniaków, jajko, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, jogurt...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Jak przyrządzać baraninę

    To mięso owcy lub barana, bardzo zdrowe. Ma dużo witaminy B1, zawiera kwas linolowy, który obniża poziom złego cholesterolu.

  • To warzywo wszechstronne. Jemy je na surowo w sałatkach czy na ciepło: grillowane, gotowane, duszone, zapiekane. Oczywiście można ją marynować lub robić z niej aromatyczne pasty do mięs.

  • .... Pycha! sami, grzankami, ciabattą , ale doskonale smakuje też z bagietką i ciemnym pieczywem. Jak je kupować? Wybieraj te z błyszczącą skórką, bez plam i zadrapań. Ogonek powinien być tak samo jędrny jak reszta. Najlepsze są te, które wydają się za ciężkie jak na swój rozmiar. Przechowuj w lodówce, w plastikowej torebce nawet kilka dni. Zawsze w całości, bo przekrojone szybko się psują. Przed...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...obciążają wątrobę. Jednak to, czy grillowanie będzie zdrowe, czy nie, w dużej mierze zależy od tego, co wrzucimy na ruszt i jak to przyrządzimy! Technika ma znaczenie Grill powinien być czysty, bez(...) proc. mięsa. Nie kupujmy tej, która jest wypchana MOM, czyli mięsem oddzielonym mechanicznie. To masa tłuszczu i mięsa gorszej jakości, np. z resztkami flaczków, skóry, ścięgien itp. Unikajmy mięs...

  • Kwiaty na talerzu

    Nadszedł czas kwitnienia, zielarze wyruszyli na łąki po lecznicze zioła. My zachęcamy do zbioru jadalnych kwiatów. Mają nie tylko właściwości lecznicze i odżywcze, są też bardzo smaczne. Surowe, jak i suszone, są skarbnicą witamin, minerałów i innych cennych dla naszego zdrowia składników. Płatki takich kwiatów jak: fiołek, nasturcja, bratek tróbarwny można dodawać do sałatek i surówek, a także...

Przepisy na temat: cukinia dodatek do miesa jak
  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Amerykańska uczta – stek

    Jedną z popularnych potraw w Stanach Zjednoczonych jest stek. W Polsce nie ma tak rozwiniętej kultury jedzenia wołowiny jak u naszych zachodnich przyjaciół, ale z pomocą paru wskazówek możemy przygotować iście amerykańską ucztę. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso i garść smacznych dodatków, które umiejętnie połączone stworzą wspaniały posiłek. Marka Kühne proponuje kilka sposobów na...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Zdrowy burger to danie pełne warzyw z chrupiącą, pełnoziarnistą bułką i własnym sosem. Wegetariańskie burgery są równie sycące jak mięsne, a jednocześnie niezwykle lekkie i mniej kaloryczne(...)  młoda cukinia 2 bułki pełnoziarniste Składniki na sos ziołowy: 300 g jogurtu greckiego posiekana pietruszka, koperek i  szczypiorek 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól...

  • 4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

    Jesienią przygotuj doskonałe placki z dodatkiem warzyw takich jak dynia czy cukinia. Sprawdź nasze propozycje!

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Wyjściowy obiad: do pracy i na wycieczkę

    ...kaszotto? One także mają tu do wtrącenia swoje trzy ziarenka. Smakiem i wyglądem nie odbiegają przecież od wychwalanego makaronu. Ryż podawaj zarówno na ciepło, jak i zimno. Możesz urozmaicić go nie(...) z drugą połówką, rodziną i znajomymi, a także dobrze zjeść. Czego chcieć więcej? Do grilla  możesz podejść zarówno klasycznie, jak i nieco fusion. Oprócz pieczenia mięs, zwłaszcza karkówki, boczku...

  • Kasza jaglana i jej drogocenne właściwości odżywcze

    ...i smacznych dań. Dlaczego warto więc spożywać kaszę jaglaną? Przed jakimi chorobami może nas uchronić?

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    .... szparagi, korzeń pietruszki, marchewka, młode ziemniaki, papryka, cukinia. Fajnie zgrillować można nawet kalafiora, przyrumienić, wręcz lekko go przypalić. Czy jakże ostatnio modna kasza też może być(...)PAP Life: Polacy grillują już nie tylko kiełbasę i karkówkę. Jakie są najnowsze trendy? Maciej Grubman: Dzięki telewizyjnym produkcjom kulinarnym ludzie rzeczywiście trochę ewoluowali, jeżeli...

  • Co warto wiedzieć, by nie "zgubić się" przy stole

    Trudne nazwy, obco brzmiące słowa, skomplikowane terminy zrozumiałe tylko dla wtajemniczonych znawców sztuki kulinarnej... Jak się wśród nich odnaleźć i nie skompromitować się przed współbiesiadnikami oraz obsługą restauracji?