• Informacje na temat:

    cukinia dodatek do miesa jak

Artykuły na temat: cukinia dodatek do miesa jak
  • Wesele bez mięsa?

    Bywa, że to państwo młodzi są jaroszami i nie wyobrażają sobie, aby w najważniejszym dla nich dniu stoły uginały się pod ciężarem mięsa. Na weselach bawią się jednak ludzie o różnych preferencjach kulinarnych. Jak zatem pogodzić poglądy gospodarzy i oczekiwania (często konserwatywnych) gości?

  • Tzatziki - idealny dodatek do dań z grilla

    Grillując różne potrawy, zastanawiamy się, jakie dodatki będą zdrowe dla naszego organizmu. Według dietetyk Alicji Kalińskiej tzatziki są dobrym i uniwersalnym wyborem.

  • ...na kolejne 10 minut. Podajemy zaraz po upieczeniu z Sosem borowikowym Jak u Mamy WINIARY . Pieczona cukinia w połączeniu z wyrazistym smakiem pieczarek, doprawiona grzybowym sosem to świetny pomysł na(...)Sos borowikowy Jak u Mamy WINIARY – aromatyczny sos przywołujący wspomnienia leśnych wypraw sprawi, że potrawy zyskają wyjątkowy charakter. Kremowy sos WINIARY świetnie sprawdzi się, jako...

  • Cukinia - jak ją przyrządzić?

    ...talarki grube na 1 cm, posól,ewentualnie posyp pieprzem lub papryką i usmaż na oleju jak frytki,aż będą złote i miękkie. W konfiturze - plastry cukinii obgotuj, a potem usmaż w syropie (kilogram cukru(...) Składniki: 20 dag boczku, 50 dag mięsa mielonego, 50 dag małych ziemniaków, jajko, szczypiorek, pół szklanki bułki tartej, sól, pieprz, olej, cukinia, kilka koktajlowych pomidorków, jogurt...

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    Niewiele osób wyobraża sobie udane wesele bez dobrej muzyki porywającej do tańca, smacznych dań i wybornych trunków. Jednocześnie każdy ma inne zwyczaje i upodobania kulinarne. Jak usatysfakcjonować wszystkich gości, a przy tym nadać swojemu przyjęciu indywidualny rys?

  • Jak przyrządzać baraninę

    To mięso owcy lub barana, bardzo zdrowe. Ma dużo witaminy B1, zawiera kwas linolowy, który obniża poziom złego cholesterolu.

  • To warzywo wszechstronne. Jemy je na surowo w sałatkach czy na ciepło: grillowane, gotowane, duszone, zapiekane. Oczywiście można ją marynować lub robić z niej aromatyczne pasty do mięs.

  • .... Pycha! sami, grzankami, ciabattą , ale doskonale smakuje też z bagietką i ciemnym pieczywem. Jak je kupować? Wybieraj te z błyszczącą skórką, bez plam i zadrapań. Ogonek powinien być tak samo jędrny jak reszta. Najlepsze są te, które wydają się za ciężkie jak na swój rozmiar. Przechowuj w lodówce, w plastikowej torebce nawet kilka dni. Zawsze w całości, bo przekrojone szybko się psują. Przed...

  • 5 zasad, jak grilować, żeby nie chorować?

    ...obciążają wątrobę. Jednak to, czy grillowanie będzie zdrowe, czy nie, w dużej mierze zależy od tego, co wrzucimy na ruszt i jak to przyrządzimy! Technika ma znaczenie Grill powinien być czysty, bez(...) proc. mięsa. Nie kupujmy tej, która jest wypchana MOM, czyli mięsem oddzielonym mechanicznie. To masa tłuszczu i mięsa gorszej jakości, np. z resztkami flaczków, skóry, ścięgien itp. Unikajmy mięs...

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

Przepisy na temat: cukinia dodatek do miesa jak
  • Kaszotto z mięsem i warzywami

    Najczęściej postrzegamy ją jako zamiennik ziemniaków, czyli zwykły dodatek do kotleta. A przecież kasza gryczana, jaglana czy pęczak doskonale łączą się z wieloma produktami, tworząc pyszne dania jednogarnkowe. Na wzór risotto nazywa się je… kaszotto.

  • Fit grill – jak urządzić, żeby wszystkim smakowało?

    Grillowane potrawy są zdrowsze od dań smażonych, chociaż jeżeli przygotowujemy je niewłaściwie lub wybieramy bardzo kaloryczne składniki, nie można mówić o fit grillu.  Jakich błędów unikać, aby(...) fit grilla?  Fit grill nie oznacza grilla wegetariańskiego – jak najbardziej możesz podawać mięsa, ale wskazane są te chude (np. indyka lub pierś kurczaka), najlepiej w towarzystwie warzyw, ziół...

  • Amerykańska uczta – stek

    Jedną z popularnych potraw w Stanach Zjednoczonych jest stek. W Polsce nie ma tak rozwiniętej kultury jedzenia wołowiny jak u naszych zachodnich przyjaciół, ale z pomocą paru wskazówek możemy przygotować iście amerykańską ucztę. Wystarczy zaopatrzyć się w dobrej jakości mięso i garść smacznych dodatków, które umiejętnie połączone stworzą wspaniały posiłek. Marka Kühne proponuje kilka sposobów na...

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • Wegetariańskie burgery – przygotuj je sam!

    Zdrowy burger to danie pełne warzyw z chrupiącą, pełnoziarnistą bułką i własnym sosem. Wegetariańskie burgery są równie sycące jak mięsne, a jednocześnie niezwykle lekkie i mniej kaloryczne(...)  młoda cukinia 2 bułki pełnoziarniste Składniki na sos ziołowy: 300 g jogurtu greckiego posiekana pietruszka, koperek i  szczypiorek 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę sól...

  • 4 wyjątkowe przepisy na placki ziemniaczane

    Jesienią przygotuj doskonałe placki z dodatkiem warzyw takich jak dynia czy cukinia. Sprawdź nasze propozycje!

  • Patison. Z czym się go je?

    Popularny w kuchni śródziemnomorskiej i francuskiej. Niezbyt ceniony w Polsce. Czym jest patison i jak możemy go wykorzystać w kuchni?

  • Grillowe wariacje – pomysły na mniej oczywiste dania

    ..., pysznych smaków! Bakłażan, cukinia, gruszka, suszone śliwki i morele. Wiele osób z chęcią sięga po te produkty w kuchni - stanowią bowiem nie tylko świetną przekąskę, ale są również ciekawym dodatkiem do głównych dań. Czy zastanawialiście się, jak smakowałyby potrawy grillowe z ich udziałem? W końcu kiełbasa biała, kaszanka i boczek nie muszą być podawane wyłącznie z chlebem, a kabanosy możecie...

  • Obiad na każdy dzień tygodnia

    Tortellini z oliwkami i brokułami 1. Mąkę przesiej, wymieszaj z jajkami, żółtkiem, solą i wodą. Zagnieć ciasto. Schłodź. Zrumień posiekaną cebulę. Wrzuć szpinak oraz posiekany czosnek, przypraw, duś. Dodaj starty na tarce parmezan i serek ricotta. Ciasto rozwałkuj cienko i wykrój kółka. Nakładaj farsz i zlep krążki jak pierogi, zawiń brzegi i połącz rogi.  2. Gotuj w osolonym wrzątku...

  • Łatwe domowe sajgonki

    .... Odcedź, przepłucz na sitku zimną wodą. Osącz, osusz. Arkusze papieru ryżowego kolejno mocz we wrzątku przez ok. 15 sekund. Na każdy nałóż porcję makaronu i warzyw. Zwiń jak krokiety. Podawaj np(...) posiekane jajka. Przypraw sosem sojowym. Arkusze papieru ryżowego mocz przez chwilę we wrzątku. Ułóż na deseczce. Na każdym połóż porcję farszu. Zwiń jak krokiety. Smaż na złoty kolor na ok. 3 mm warstwie...