• Informacje na temat:

    czerwony kolor gulaszu

Artykuły na temat: czerwony kolor gulaszu
  • Składniki: 60 dag pręgi wołowej, 50 dag włoskiej kapusty, 2 duże ziemniaki o zwartym miąższu, 250 ml ciemnego piwa , 2 cebule, sól, pieprz czerwony grubo tłuczony, 2 łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka majeranku, 5 ząbków czosnku, po płaskiej łyżeczce mąki ziemniaczanej i pszennej, olej do smażenia.

  • ...1. Cebule obierz i grubo poszatkuj. Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. W rondlu rozgrzej smalec. Wrzuć cebulę, usmaż na złoty kolor. Dodaj obydwa rodzaje mięsa. 2. Całość oprósz solą, pieprzem(...) wino oraz 500 ml bulionu mięsnego (może być z kostki). Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem ok. 60 minut. 4. W tym czasie obierz i pokrój w płatki kilka ząbków czosnku. Opłucz i osusz dwie kolorowe...

  • ...1. Umyte mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy kilka minut. Doprawiamy wszystkimi przyprawami. Podlewamy wodą i winem, dusimy pod przykryciem ok. 1 godz. 2. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dusimy jeszcze 15 minut, podlewając wodą. 3. Z drożdży, 50 ml mleka, 2 łyżek mąki i cukru robimy zaczyn. Do miski wsypujemy...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju na złoty kolor. Dodajemy posiekaną cebulę i smażymy kilka minut. Doprawiamy wszystkimi przyprawami. Podlewamy wodą i winem, dusimy pod(...) całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    ...). Pokrojone i doprawione smaż przez minutę, a potem duś z cebulą. Do gulaszu pasuje papryka we wszystkich kolorach, czosnek, cukinia, pomidory, kabaczek, zioła, grzyby i odrobina czerwonego wina. Także ziele...

  • Wołowina po burgundzku

    ...ogniu. Gdy prawie zacznie dymić, przyrumień wołowinę po kilka kawałków naraz, obracając, by nabrały koloru równomiernie. Podsmażone mięso przełóż do naczynia żaroodpornego. 2. Zlej tłuszcz z patelni i napełnij ją czerwonym winem. Zeskrob wszystkie pozostałości po przyrumienieniu i całość przelej do naczynia z mięsem. Dodaj skwarki i tyle bulionu, aby przykryć mięso. Dodaj resztę składników...

  • Kuchnia hiszpańska

    Uwodzi bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Skorzystaj z naszych propozycji i skosztuj hiszpańskich dań.

  • Smaki z kociołka

    ...oliwę, obsmaż pokrojony w kostkę boczek, włóż mięso i usmaż na złoty kolor. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek, pieczarki, paprykę i posiekaną cebulę. Całość smaż 10 minut, zalej bulionem i czerwonym winem. Dodaj przyprawy, przecier pomidorowy, ostry ketchup i pikantny sok pomidorowy. Wymieszaj i gotuj na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem sos posyp posiekaną kolendrą...

  • Kolorowy talerz

    Nawet planując codzienny obiad czy kolację na ciepło zwróćmy uwagę na kolory elementów dań. Nie na darmo mawia się, że jemy oczami, co dotyczy sposobu podania, ale i zawartości talerzy.

  • Na rozgrzewkę

    ...rozgrzać, ale także dostarczają mnóstwa energii. Pełno w nich kolorowych papryk: zarówno łagodnych, czerwonych i zielonych, jak i ostrych czuszek i chili. Bo to one, obok cebuli, rozgrzewają(...) miodu - 10 dag tartego żółtego sera - do smaku: sól, pieprz Przygotowanie Cebule obierz, pokrój w plasterki. Czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku stop masło, podsmaż cebulę na złoty kolor...

Przepisy na temat: czerwony kolor gulaszu
  • Gulasz na ostro

    ...obierz i pokrój w płatki kilka ząbków czosnku. Opłucz i osusz dwie kolorowe papryki. Przekrój je na połówki, usuń gniazda nasienne. Miąższ pokrój na większe kawałki. Wrzuć do gulaszu razem z pokrojonym(...) złoty kolor. Dodaj obydwa rodzaje mięsa. 2. Całość oprósz solą, pieprzem oraz mielonym chili. Smaż kilka minut, cały czas mieszając. Suszone pomidory wyjmij z oleju, posiekaj. Na powrót połącz...

  • Gulasz z węgorza według... Picassa

    ...oliwy i 2 łyżki masła, dodać szalotki i posypać je cukrem. Kiedy nabiorą już złotego koloru, przykryć patelnię i dusić na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Należy upewnić się czy są już...

  • 17 marca - Dzień Św. Patryka w kuchni i nie tylko

    W dniu Św. Patryka miliony ludzi na świecie, a szczególnie w Irlandii szaleją na punkcie koloru zielonego - w tonacji ubrań dominuje zielony, w pubach podawane jest zielone piwo, a w niektórych miastach nawet rzeki farbowane są na zielono.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...okaże się, że olej częściowo jest odzwierzęcy. Uwaga na barwniki typu koszenila. Wprawdzie dają piękny czerwony kolor, ale są zrobione z małych robaczków. Takie przykłady można mnożyć. Dlatego ważne jest...