• Informacje na temat:

    czy smażyć pieczarki do gulaszu

Artykuły na temat: czy smażyć pieczarki do gulaszu
  • ...1. Cebule obierz, pokrój w cienkie paseczki. Pieczarki oczyść, najlepiej pocierając wilgotnym papierowym ręcznikiem. Większe sztuki pokrój na kawałki, małe pozostaw w całości. Mięso umyj, wytrzyj do(...) i bulionem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem przez godzinę. Od czasu do czasu mieszaj, aby składniki gulaszu nie przywierały do dna naczynia. 3. Brukselki...

  • Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,30 zł 1. Namoczoną przez noc fasolę gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i czosnek drobno siekamy, papryki czyścimy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy i też kroimy w kostkę. 2. W dużym rondlu rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek, przesmażamy. Dodajemy umyte, obrane, grubo pokrojone pieczarki i paprykę, chwilę...

  • ...winem oraz 3 szklankami wrzącej wody. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze ok. 90 minut. 3. Pieczarki oczyść, ew. pokrój na połówki. Wraz z kurkami...

  • .... Pieczarki obieramy, kroimy na plasterki. Krótko obsmażamy na tłuszczu. 30 minut przed końcem pieczenia wrzucamy do gulaszu. Jeśli podczas wypiekania potrawy odparuje zbyt dużo sosu, można dolać trochę...

  • Miel i smaż

    Mięso mielone kojarzy się przede wszystkim z kotletami czy sosem do spaghetti. A gdyby pójść o krok dalej i nadać mu niepowtarzalnego, nieco orientalnego smaku? Zobacz, jakie to proste!

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    ...całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. W tym czasie myjemy, obieramy i dusimy pieczarki do miękkości. Gotowe odstawiamy. Do gulaszu dodajemy przecier pomidorowy(...) laurowym, zielem angielskim, pieprzem i majerankiem. Można też stosować imbir, curry, chili, rozmaryn, oregano czy estragon. Gulasz drobiowy z papryką i cukinią Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa...

  • Tajemnica dobrego gulaszu

    Jesień to atrakcyjna pora na gulasz, leczo czy stroganowa. Te sycące dania wspaniale rozgrzewają.

  • Wołowina na stole!

    ...nasion pokroić w paski, dymkę i seler w krążki. Imbir i czosnek obrać, drobniutko posiekać. Grzyby odsączyć, pokroić w cieniutkie paseczki. Na dużej patelni (albo w głębokim w woku) podsmażyć na(...), 2 liście laurowe. Na kluski: 1 kg ugotowanych ziemniaków, (najlepsze mączyste), mąka ziemniaczana, 2 jajka. Mięso pokroić w niezbyt grube plastry. Każdy rozbić tłuczkiem, posmarować musztardą, posypać...

  • Podaj drób na różne sposoby

    ...godzin. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić na nim pałki. Przełożyć na talerz i trzymać w cieple. Warzywa i pieczarki opłukać i obrać. Marchewki i pieczarki pokroić w plasterki, a ziemniaki i cukinię na kawałki. Papryki oczyścić z nasion i pokroić w grubą kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię. Mieszając, smażyć kilka minut na dużym ogniu. Oprószyć solą i pieprzem. Na warstwie warzyw ułożyć pałki...

  • W jesienno-zimowe wieczory masz ochotę zjeść na kolację coś konkretnego. Zaproszeni goście pewnie też liczą na coś więcej niż paluszki czy soczek.

Przepisy na temat: czy smażyć pieczarki do gulaszu
  • Gulasz na czerwonym winie

    ...pomidorowym. Podlej winem oraz 3 szklankami wrzącej wody. Całość doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i duś pod przykryciem jeszcze ok. 90 minut.  3 Pieczarki oczyść, ew. pokrój na połówki...

  • Trzy pomysły na bakłażana

    ...połówki trochę miąższu. Cukinię pokrój w kostkę, pieczarki posiekaj. Połówki bakłażana posól i posmaruj oliwą z oliwek, po czym podpiecz lekko w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oliwie z oliwek, dodaj pieczarki. Gdy puszczą wodę dołóż pokrojoną w kostkę cukinię i miąższ z bakłażana. Smaż wszystko często mieszając przez ok. 2 minuty. Następnie...