• Informacje na temat:

    daktyle kandyzowane zdjęcia

Artykuły na temat: daktyle kandyzowane zdjęcia
  • Składniki: 1 kg chudego twarogu, 20 dag masła, po 3 łyżki migdałów i rodzynek, 5 żółtek, po 5 dag daktyli i fig, 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy, łyżka cukru wanilinowego, 1 i 1/4 szklanki cukru pudru, szklanka śmietany...

  • Pascha  wielkanocna

    Składniki na 12 porcji: • 1 kg twarogu • 20 dag masła • 5 żółtek • 3 łyżki migdałów i rodzynek • 5 dag daktyli i fig • 2 łyżki kandyzowanej skórki z pomarańczy • 1 łyżka cukru wanilinowego • 1 i ćwierć szklanki cukru pudru • 1 szklanka śmietany • owoce.

  • Mazurek cygański

    Składniki: 60 g rodzynek 60 g daktyli 60 g migdałów 60 g fig 60 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 jajka 60 g cukru pudru 40 g mąki  sok z cytryny Figi i rodzynki opłucz i osusz. Z daktyli usuń pestki. Migdały sparz, zdejmij z nich skórkę. Bakalie oraz skórkę pomarańczową drobno pokrój. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Białka ubij na sztywną pianę. Oprósz mąką, dodaj utarte żółtka, bakalie oraz...

Przepisy na temat: daktyle kandyzowane zdjęcia
  • Kuchnia miętą pachnąca

    ..., plastry mango i figi. Możemy skusić się również na budyń, kandyzowane daktyle oraz opiekane w karmelu orzechy. Słodką specjalnością kuchni libańskiej jest kenafem, czyli małe ciastko kształtem...