• Informacje na temat:

    dania a mięsem wolowym

Artykuły na temat: dania a mięsem wolowym
  • Zrazy wołowe

    Wołowina lubi pieprz – dużo pieprzu! Z innych przypraw: czosnek, imbir, kolendrę, rozmaryn, ocet balsamiczny, czerwone wino, a także whisky i porto. Smakowo nie pokłóci się nawet z pleśniowym serem gorgonzola.

  • Składniki na 4 porcje: ● 4 kotlety wołowe ● papryka czerwona i zielona ● pół kg fasolki ● 3 cebule ● 4 łyżki masła ● 50 ml koncentratu pomidorowego ● 1/4 l bulionu mięsnego ● łyżka mąki ● olej ● makaron tagliatelle.

  • Składniki na 4 porcje: 4 steki wołowe, 2 łyżki masła, 3 ząbki czosnku, 1-2 chili, 15 dag suszonych pomidorów w oleju, 6 łyżek oleju, 30 dag makaronu ryżowego, 5 gałązek bazylii, 6 dag parmezanu, sól, pieprz.

  • Składniki: 70 dag wołowiny na zrazy, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, świeża natka do dekoracji, olej.

  • Zrazy wołowe z mięsem mielonym

    Składniki na 6 porcji: 50 dag wołowiny bez kości, 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, cebula, kostka rosołowa rozpuszczona w litrze gorącej wody, jajko, 10 łyżek bułki tartej, 6 ogórków konserwowych pokrojonych w kosteczkę, sól, pieprz, olej do smażenia Przygotowanie:

  • ...1. Fasolkę umyj i ugotuj. 2/3 odłóż jako dodatek do dania. 2. Cebulę posiekaj, zeszklij na maśle razem z pokrojoną w kostkę papryką. Dorzuć posiekaną fasolkę. 3. Mięso umyj, osusz, rozbij tłuczkiem. Natrzyj olejem, koncentratem i posyp solą. 4. Na każdym plastrze wołowiny rozłóż po porcji duszonych warzyw, po czym zwiń ciasno i zepnij wykałaczkami. Obtocz je w mące...

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag ziemniaków 4 łyżki oleju 20 dag jagód (borówek amerykańskich) 1 pęczek rozmarynu 4 grube plastry polędwicy wołowej (po 10 dag) 1 średnia cebula 25 dag pieczarek sól, pieprz 3-4 łyżki syropu klonowego 125 ml ciemnego octu balsamicznego

  • Składniki na 8 porcji: • 1 kg wołowiny (ligawy) • 10 dag słoniny • 1 cebula • 3 marchwie • 2 pietruszki • pół selera • po 8 ziaren ziela angielskiego i jałowca • 4 liście laurowe • 50 ml octu • 50 ml białego wina • 50 ml oleju • 3 łyżki masła • sól • 1 łyżka cukru • śmietana 18% .

  • Składniki na 4 porcje: • 4 kotlety wołowe (po ok 15 dag) • 1 papryka czerwona • 1 papryka zielona • 3 cebule • 4 łyżki masła • 70 g koncentratu z pomidorów • 1/4 l bulionu mięsnego • łyżka mąki • pół kubka małej śmietany 18% • 4 łyżki oleju • przyprawa do mięsa wołowego.

  • Składniki na 4 porcje: 60 dag mielonej wołowiny, 5 gałązek natki pietruszki, 20 dag ugotowanych czerwonych buraków, 1 główka czosnku, 1 jajko, 4 szalotki, 5 łyżek oleju słonecznikowego, 2 łyżki ostrej zielonej pasty curry, 400 ml bulionu wołowego, 20 dag śmietany kremówki, 4 niewielkie ogórki sałatkowe, cukier, sól, pieprz.

Wideo na temat: dania a mięsem wolowym
  • Takie danie oczaruje każdego gościa

    Kruche i soczyste - takie właśnie powinno być mięso, które chcemy zaserwować gościom. Jak oczarować nawet najbardziej wymagającego smakosza? W kuchni programu "Pytanie na śniadanie" gościł kucharz Dominik Moskalenko, który wytłumaczył, jak przygotował pieczeń z rostbefu wołowego z boczkiem. (Źródło: TVP/x-news)

  • Przepis na lazanię z wołowiną

    Lazania - przepyszny sposób na wyborną zapiekankę, która zawsze świetnie smakuje! Przepis na lazanię jest naprawdę prosty i niewymagający - płaty charakterystycznego makaronu przekładane serem, mięsnym farszem i beszamelem - w parę chwil można przygotować przepyszne danie, które zachwyci wszystkich. Tym razem przygotowaliśmy dla was prosty przepis na nietypową lazanię - z mięsem wołowym, dzięki

Przepisy na temat: dania a mięsem wolowym
  • Bitki wołowe w panierce

    Mięso wymyć, osuszyć, pokroić w plastry na grubość ok. 1½ cm i rozbić.

  • Siekane burgery wołowe na wakacyjnego grilla

    Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.

  • Pulpety wołowe w pikantnym sosie

    ...składnikiem codziennie przyrządzanych dań. Wypróbuj ją i nadaj wyjątkowy smak zupom i duszonym mięsem. Marka Gallo stworzona została w Portugalii w 1919 roku i obecna jest już w ponad 40 krajach. W 2015

  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    Gdy tylko nadchodzą ciepłe dni, każdy marzy o pysznych daniach z grilla. Co robić, by wybrane przez nas mięso było zdrowe i dobrej jakości?

  • Sycylijskie calzone z mięsem mielonym

    Wyjątkowo sycące danie!

  • Zrazy zawijane - klasyczne danie polskiej kuchni

    To danie jest w stanie zawojować każdego. Zrazy zawijane z ogórkiem i boczkiem zachwycają smakiem i miękkością. Do ich przygotowania wystarcza chęci i... cierpliwość, gdyż wołowina musi mieć czas, by dobrze zmiękła.

  • Dania jednogarnkowe z różnych stron świata

    ...z soczewicą i mięsem. Doprawić solą, olejem sezamowym, octem i tabasco. Dekorować jabłkiem, chili i mietą. Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1800 kJ/430 kcal...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zapiekanki i inne pomysłowe dania, które przyrządzisz szybko i bez trudu. Tylko z łatwo dostępnych składników!

  • Lasagne z mięsem i pieczarkami - Kaśka

    Składniki: 0,75 kg chudego mielonego mięsa wołowego, 1 szklanka posiekanej cebuli, 6 ząbków czosnku (wycisnąć), 1 litr soku warzywnego (lub pomidorowego), 0,40 kg pieczarek (pokrojonych na plasterki), 0,25 kg przecieru pomidorowego, 3/4 łyżeczki cukru, 1/2 łyżeczki oregano, 1 łyżeczka bazylii, 1 łyżeczka pietruszki, 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu, 1 opakowanie lazanii (nie gotować!!!), ok. 0,5 kg sera cottage, 2 szklanki tartego sera mozzarella (lub innego miękkiego żółtego sera),...

  • Mielone idealne

    Wystarczy odrobina kulinarnej fantazji, by zamiast kotletów mielonych z mięsa mielonego wyczarować inne, równie pyszne, a oryginalne dania.