• Informacje na temat:

    dania bezmięsne na ciepło

Artykuły na temat: dania bezmięsne na ciepło
  • Klopsiki z warzywami

    Danie bezmięsne.

  • ...też wspaniałe, jarskie gołąbki. Można przygotować je z każdej kapusty – białej, włoskiej oraz czerwonej (modrej). 7. Pasztet. Ugotowana kasza gryczana może być bazą do bezmięsnego pasztetu. Możesz...

  • Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno!

  • Jak skomponować idealne menu weselne?

    ...? Schabowy raz? Może pięć razy? Wesele najczęściej zaczyna się od obiadu: lekkiej przystawki zaostrzającej apetyt (nie zawsze), zupy, drugiego dania oraz deseru. Potrawy mogą być serwowane - wtedy(...) musiała jeść ociekającego tłuszczem kotleta, a wujek-tradycjonalista nie spojrzy z pogardą na grillowaną pierś kurczaka. Później serwuje się dania ciepłe (optymalnie trzy lub cztery, aby jedzenia nie...

  • Wesele bez mięsa?

    ...dania zgodnie z wytycznymi. Jeśli myślicie, że można podać wegańską zupę na mięsnym bulionie i nikt się nie zorientuje, to jesteście w błędzie! Mięso ma charakterystyczny smak i zapach, wyczuwalny nawet(...), kasz i roślin strączkowych w towarzystwie opiekanych ziemniaczków, klusek i rozmaitych sałatek - dodatkowo na półmiskach można zaserwować dania mięsne dla chętnych. Być może miłośnik schabowego...

  • Nie martw się o zapas

    ...przechowywać w lodówce do czterech dni. Jeśli je zamrozisz, nadadzą się na przyjęcie noworoczne. Specjaliści odradzają wekowanie. Po trzech tygodniach mogą się rozwinąć bakterie jadu kiełbasianego. Dania bezmięsne. Przygotowałaś zbyt dużo postnej kapusty czy pierogów z grzybami? Możesz je przechowywać w chłodzie (w lodówce, na balkonie) do tygodnia, resztę zamrozić nawet na kilka miesięcy. Zupy...

Przepisy na temat: dania bezmięsne na ciepło
  • 5 szybkich, nietuzinkowych przekąsek z hummusem

    ...i przekąsek na ciepło, warto jeszcze przygotować coś do chrupania na zimno. Weź cienką, młodą cukinię lub długiego ogórka. Umyj, a następnie pokrój na grube plasterki i ułóż na tacy. Całość skrop(...). Najlepiej zaserwować falafele w formie dania "zrób to sam", kładąc klopsy, dodatki warzywne, pitę i hummus do smarowania w osobnych miseczkach. Goście sami dobierają składniki ze szwedzkiego stołu, dzięki...

  • Pieczarki na 10 sposobów

    ...np. zapieczone. Pastę do nafaszerowania tych grzybów możesz zrobić np. na bazie jajek, fasoli lub sera. Do jarskich kotletów Bezmięsne kotlety, np. z jajek czy warzyw, będą o wiele lepiej smakowały...

  • Warzywa z rosołu

    Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno! Pasta do kanapek Z ugotowanej włoszczyzny można przygotować wspaniałą pastę do smarowania pieczywa! Warzywa wystarczy zblendować, doprawić do smaku np. przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą. Jeśli pasta jest zbyt rzadka, można...