• Informacje na temat:

    dania chińskie z woka

Artykuły na temat: dania chińskie z woka
  • ...1. Polędwiczki umyj, pokrój w cienkie paski i skrop sokiem z limonki. 2. Do woka wlej olej i podsmaż mięso. Dosyp przyprawę chińską, wymieszaj, po czym dodaj mrożonki chińskie i pędy bambusa. Smaż do miękkości, a następnie dolej wodę wymieszaną z 2 łyżkami mąki, łyżeczką przyprawy chińskiej oraz solą i pieprzem. 3. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.

  • Jamie Olivier: Skrzydełka kurczaka w stylu gangnam

    ...- to nie danie na pierwszą randkę! 4 porcje. Łączny czas: 1 godzina 40 min. 634 kalorie na porcję. Składniki: - 12 skrzydełek kurczaka - 2 czubate łyżeczki chińskiej przyprawy pięciu smaków(...) gotowe, obierz czosnek i pokrój w cienkie plasterki razem z chili i kapustami pak choi. Przełóż warzywa na dużą patelnię lub do dużego woka na średnim ogniu z 1-2 łyżkami oleju sezamowego. Mieszaj je...

  • Kuchnia azjatycka

    Smaczne, oryginalne i modne dania kuchni chińskiej, japońskiej czy hinduskiej są łatwe do przygotowania w domu - nie trzeba mieć żadnych specjalnych garnków czy patelni, choć oczywiście można kupić "wok" i koszyczek do parowania.

  • ..., wystarczy minimalna ilość oleju. Podsmażone kawałki mięsa czy warzyw przesuwa się na boki woka, gdzie miękną w niewiele niższej temperaturze, ale bez tłuszczu.

  • ...fasolka zmięknie. 3. Podawaj na ciepło z ryżem gotowanym na parze, innymi daniami kuchni chińskiej lub jako osobną potrawę. Kruchość i delikatny smak. Jeśli włożysz fasolkę na kwadrans(...) sucha, a następnie podgrzej w nim pozostały olej. Zwiększ ogień, do woka wrzuć chilli wraz z grubo mielonym pieprzem i smaż przez minutę. Stopniowo dodawaj imbir, czosnek i dymkę. Smaż wszystko, aż...

  • Wołowina stir-fry

    .... Jeśli jednak nie uda się  wam jej dostać, bazylia włoska lub świeża kolendra z powodzeniem  ją zastąpią. Szpinak sauté, jarmuż, okra lub brokuły to doskonały dodatek do tego dania.  Wołowina stir(...)) rosołu z kury 1 łyżeczka sosu rybnego, ewentualnie ciut więcej wedle uznania 1 łyżeczka sosu tamari bez pszenicy lub soku kokosowego (w zależności od upodobań) 1 łyżeczka przyprawy chińskiej...

  • Smaki spiżarni: Kiełki

    ..., zwłaszcza twarogiem, wędlinami czy pasztetami oraz sałatką z pomidorami. Lucerny - Są łagodne, z orzechowym posmakiem. Możemy jeść je same, jako przekąskę. Wyśmienite do past kanapkowych oraz dań z woka(...) młodego groszku. Pasują do duszonych mięs, warzyw i dań kuchni chińskiej. Świetnie komponują się z sosem sojowym. Brokułów - Mają lekko pikantny smak. Najlepsze do potraw na zimno, np. sałatek...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ..., podaje i je chińskie dania, a potem pytam, czy chirurg i pielęgniarka wyciągają waciki i gazę z ciała nożem, widelcem czy pincetą. Nóż służy do krojenia, widelec do nakładania jak szuflą lub do nabijania(...), i tego, w zależności od dania, które sobie nakładam. To chińska droga - praktyczność ponad wszystko. Nie uda mi się dla państwa opisać całego bogactwa chińskiej kuchni. Trzeba samemu jeździć, próbować...

  • Partnerstwo wschodnie

    A skoro tak, po popularnych orientalnych daniach dla początkujących przyszedł czas na propozycje dla zaawansowanych. Zapomnij na chwilę o sushi i sajgonkach. Wok w dłoń! Będziemy przyrządzać ryż(...) rybę do miseczki. Wrzuć do woka kurczaka, smaż 1-2 minuty, często mieszając. Wyjmij i także włóż do miseczki. W garnuszku roztrzep jajka. Wlej do woka pozostały olej i na rozgrzanym smaż jajka...

  • Kurczak ze wschodu i zachodu

    ...olej. Wrzuć mięso i smaż 5 min na silnym ogniu, mieszaj drewnianą łopatką. Do mięsa dodaj podsmażone warzywa i trzymaj na ogniu 2-3 min. Marynatę połącz z mąką kukurydzianą i wlej do woka. Dokładnie...

Przepisy na temat: dania chińskie z woka
  • Egzotyczne danie w Twojej kuchni.

  • Kulinarna sztuka Chin

    ...w kostkę oprószyć mąką i usmażyć na głębokim tłuszczu. Gdy będzie miał złoty kolor wyjąć na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Rozgrzać woka. Na oleju usmażyć cukier. Dodać octu chińskiego, chili(...) mięsa, które rozgrzewają organizm i dodają mu "ognia". Przepisy na dania polecane przez Piotra Pabisiaka: Bakłażan Yo Xang Składniki: - bakłażan obrany pokrojony w grubą kostkę, - papryka czerwona...

  • Fasolka szparagowa z patelni z dodatkiem chilli

    ..., aż fasolka zmięknie. 3. Podawaj na ciepło z ryżem gotowanym na parze, innymi daniami kuchni chińskiej lub jako osobną potrawę.(...). 2. Wytrzyj wok do sucha, a następnie podgrzej w nim pozostały olej. Zwiększ ogień, do woka wrzuć chilli wraz z grubo mielonym pieprzem i smaż przez minutę. Stopniowo dodawaj imbir, czosnek i dymkę. Smaż...