• Informacje na temat:

    dania ze schabem wieprzowym

Artykuły na temat: dania ze schabem wieprzowym
  • Składniki: 800 g polędwicy wieprzowej, cebula, papryczka chili, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki keczupu, łyżka sosu Worcester (lub octu balsamicznego), łyżeczka musztardy, sól, pół łyżeczki cukru, 100 ml piwa (dla dzieci bezalkoholowe), 2 łyżki oleju.

  • Składniki: na 4 porcje: 60 dag schabu wieprzowego bez kości, cebula, 25 dag selera naciowego, 2 łyżki masła, szklanka białego wina l 10 dag żółtego sera, 4 łyżki chrzanu, 4 łyżki kompotu z borówek, 4 łyżki oleju, sól, pieprz

  • Składniki (na 8 porcji): 80 dag kawałków pieczonego mięsa, najlepiej schabu albo szynki, 1 mała żółta papryka, 1 mała czerwona papryka, 3 łyżeczki żelatyny, ok. 2 i 1/2 szklanki lekkiego bulionu warzywnego albo drobiowego, 1 łyżeczka octu winnego albo jabłkowego, sól, pieprz, sos sojowy, natka do dekoracji.

  • Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego na pieczeń (ze skórą), sól, pieprz, 2 łyżki marmolady pomarańczowej, 1 łyżka miodu, 80 dag ziemniaków, 1 mała pomarańcza, 50 dag brokułów, 2 gałązki natki pietruszki, 3 łyżki masła, 1 łyżka ciemnej zasmażki błyskawicznej, 2 łyżki płatków migdałowych.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag schabu wieprzowego z kością, 2 łyżki oleju, 10 dag suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki posiekanego czosnku niedźwiedziego, 10 dag sera mozzarella, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag schabu wieprzowego z kością, 2 łyżki oleju, 10 dag suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki posiekanego czosnku niedźwiedziego, 10 dag sera mozzarella, sól, mielony czarny pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry wieprzowiny (schabu, ew. chudej łopatki albo karkówki), 1 mały ząbek czosnku, 1 jajko, 10 dag słonych precli (ew. krakersów z cebulą albo paluszków z solą), 1-2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki oleju, sok z 1/2 cytryny, ziołowa przyprawa do mięsa wieprzowego, sól, mielony czarny pieprz.

  • Pyszne i sycące dania jednogarnkowe

    Mogą być wykwintne i bardzo proste, słynne na cały świat albo stanowiące specjalność tylko jednej pani domu.

  • Składniki na 4-5 porcji: 50 dag mięsa wieprzowego, np. łopatki czy schabu karkowego, 80 dag ziemniaków, 3-4 malutkie cebulki, np. dymki, 10 dag kiszonej kapusty, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki majeranku, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka lubczyku, szczypta kurkumy i gałki muszkatołowej, sól, pieprz, olej, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1/2 szkl. bulionu mięsnego, 2 łyżeczki oleju rzepakowego.

  • Składniki na 4 porcje: 3 dag suszonych grzybów • 10 dag słoniny • 15 dag wędzonego boczku • 10 dag świeżych lub mrożonych leśnych grzybów • 80 ml oleju • 20 dag kiszonej kapusty • 80 dag schabu wieprzowego • sól kamienna • pieprz czarny mielony • 1 łyżka mąki pszennej • 3 łyżki łagodnego keczupu • kilka gałązek świeżych ziół do dekoracji

Wideo na temat: dania ze schabem wieprzowym
  • Rozgrzewające dania z wołowiny

    Piotr Kucharski przedstawił w "Dzień Dobry TVN" propozycje rozgrzewających posiłków. W karcie dań znalazły się potrawy z mięsa wieprzowego: steki z karkówki z kaszą, schab przekładany warzywami i gulasz w marokańskim stylu.

  • Najlepszy przepis na kotlety drobiowe

    Jak zrobić dobry kotlet drobiowy? W Polsce kotlety kojarzymy raczej z mięsem wieprzowym ze schabu, jednak coraz większe uznanie zdobywa kotlet zrobiony z piersi kurczaka - drobiowe mięso idealnie nadaje się również na przygotowanie tego tradycyjnego dania obiadowego. Jak przygotować kotleta drobiowego? Jak go panierować, a jak smażyć? Zobaczcie naszą instrukcję dla niezaawansowanych, jak

  • Najlepszy przepis na kotlety drobiowe

    Jak zrobić dobry kotlet drobiowy? W Polsce kotlety kojarzymy raczej z mięsem wieprzowym ze schabu, jednak coraz większe uznanie zdobywa kotlet zrobiony z piersi kurczaka - drobiowe mięso idealnie nadaje się również na przygotowanie tego tradycyjnego dania obiadowego. Jak przygotować kotleta drobiowego? Jak go panierować, a jak smażyć? Zobaczcie naszą instrukcję dla niezaawansowanych, jak