• Informacje na temat:

    dekoracja ciasta miodownika z polewa czekoladowa

Artykuły na temat: dekoracja ciasta miodownika z polewa czekoladowa
  • Składniki na 18 porcji: 2 szkl. mąki orkiszowej, 2 szkl. mąki żytniej, po 1/2 szkl. miodu lipowego oraz gryczanego, 15 dag masła, 2/3 szkl. cukru, 4 jajka, po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej, 2 op. korzennej przyprawy do piernika, 4 łyżki spirytusu, bakalie oraz polewa czekoladowa do dekoracji.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 15 łyżek mąki pszennej 5 łyżek cukru 1 jajko 15 dag margaryny 1 łyżeczka sody oczyszczonej 4 łyżki miodu Krem: 2 budynie śmietankowe, 1/2 szklanki cukru 0,5 l mleka 1 cukier wanilinowy pół kostki masła. Pomada: 1 kostka masła 20 dag chałwy waniliowej dowolna polewa do dekoracji, ozdoby cukiernicze.

  • Składniki: 50 dag margaryny, 4 łyżki miodu, 50 dag mąki pszennej, 10 dag cukru, 2 jajka, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 1 litr mleka, 8–9 łyżek kaszy manny, 1 opakowanie cukru waniliowego,1 szkl. cukru pudru, 1 opakowanie polewy czekoladowej, wiórki kokosowe do dekoracji

  • Tradycyjne miodowniki

    ...cukru pudru, 1/2 kostki margaryny. Masa 2. 2 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 1 budyń waniliowy. Do dekoracji: 1 polewa czekoladowa i dowolna galanteria cukiernicza do dekoracji Przygotowanie: Na...

Przepisy na temat: dekoracja ciasta miodownika z polewa czekoladowa
  • Szlachecki  miodownik

    Składniki: 2 szkl. mąki orkiszowej 2 szkl. mąki żytniej po 1/2 szkl. miodu lipowego oraz gryczanego 15 dag masła 2/3 szkl. cukru 4 jajka po 1 łyżeczce proszku do pieczenia i sody oczyszczonej 2 op. korzennej przyprawy do piernika 4 łyżki spirytusu bakalie oraz polewa czekoladowa do dekoracji Przygotowanie: Obie mąki wymieszaj z sodą i proszkiem. Miód stop z cukrem, masłem i 1/3 szkl. wody...