• Informacje na temat:

    dekoracja jajek w majonezie

Artykuły na temat: dekoracja jajek w majonezie
  • Jajka nadziewane  pieczarkami

    Składniki: 7 jajek, 25 dag pieczarek, mała cebula, pęczek natki pietruszki (zostawić trochę do dekoracji), 1/4 łyżeczki musztardy dijon, 7 łyżek majonezu, 3 rzodkiewki, papryka słodka, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • Jajka  z farszem

    Składniki na 10 porcji: • 10 jajek • 50 dag wędzonego łososia w plastrach • 2 łyżki majonezu • sól • pieprz • łyżeczka soku z cytryny; dekoracja: • kilka oliwek zielonych i czarnych • kawałek papryki czerwonej • cienki szczypiorek.

  • Składniki na 4 porcje: 8 jajek ugotowanych na twardo, 4 łyżki listków czarnej herbaty, 4 łyżki sosu sojowego, 6 goździków, kawałek cynamonu, po 1/2 łyżeczki ziarenek kolendry, pieprzu i ziela angielskiego, sól, cukier, 150 ml majonezu, papryka marynowana, sałata i zielenina do dekoracji.

  • Jajka faszerowane lekką pastą

    Składniki: 8 dużych jajek ●mała cebulka ●olej do smażenia ●majonez, np. Lekki Winiary ●pęczek koperku ●opcjonalnie – 4 łyżeczki czerwonego kawioru ●pieprz, sól.

  • ...6 jajek, 10 dag wędzonego łososia + 2 dag do dekoracji, 10 dag twarożku śmietankowego do kanapek, 2 łyżki jogurtu naturalnego (lub majonezu), sól, pieprz, kilka gałązek koperku do dekoracji.

  • Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo, 12 krewetek (rozmrożonych), 2/3 szklanki majonezu, pęczek szczypiorku, sól, pieprz.

  • Jajka faszerowane nowalijkami z rzodkiewką

    Składniki: 8 dużych jajek ●1/2 pęczka rzodkiewek ●pęczek cienkiego szczypiorku ●majonez ●pieprz, sól ●liście sałaty karbowanej sałaty do podania jajek.

  • Jajka faszerowane dymką i ziemniakiem

    Składniki na 8 porcji: 8 jajek, 1 mała cebula (najlepiej szalotka), 3–4 dymki ze szczypiorkiem, 1 średni ziemniak (wcześniej ugotuj go i pokrój w kostkę), 1 łyżeczka soku z cytryny, 3 łyżki majonezu, sól, biały pieprz, zioła do dekoracji.

  • Składniki: 5 jajek, mała puszka kukurydzy, puszka sardynek, pół małego słoika majonezu, sól, pieprz, mielona słodka papryka, natka do dekoracji.

  • Ugotuj jajka na twardo, zalej zimną wodą. Odstaw, by wystygły (lepiej się będą obierać). Po obraniu przekrój na pół. Żółtka wyjmij. Łososia pokrój na małe kawałki, przełóż do blendera. Włóż żółtka, trochę majonezu i zmiksuj. Przypraw masę solą i pieprzem. Przełóż do szprycerki i napełnij połówki jajek, tworząc dekoracyjne rozetki. Ozdób szczypiorkiem (możesz trochę dodać...

Przepisy na temat: dekoracja jajek w majonezie
  • Jajka z rzodkiewką

    Składniki: ●8 dużych jajek ●1/2 pęczka rzodkiewek ●pęczek cienkiego szczypiorku ●majonez sałatkowy ●pieprz, sól ●liście sałaty karbowanej sałaty do podania jajek Przygotowanie: 1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół. 2. Z jajek wyjmij żółtka, włóż do miseczki...

  • Jajka faszerowane pieczarkami

    Taka przystawka zachwyci również wegetarian.

  • Jajka z wiosenną pastą

    Sposób przygotowanie 1. Jajka ugotuj na twardo. Następnie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół. Z jajek wyjmij żółtka i przełóż je do miseczki. 2. Rzodkiewki umyj i posiekaj.Dodaj do żółtek.Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty. Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką. Dołóż majonez, wymieszaj. 3. Masę...

  • Jajka z lekką pastą

    Składniki: ●8 dużych jajek ●mała cebulka ●olej do smażenia ●majonez ●pęczek koperku ●opcjonalnie - 4 łyżeczki czerwonego kawioru ●pieprz, sól Przygotowanie: 1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Odetnij górę skorupki i wydrąż środki. Włóż do miski. 2. Cebulkę obierz, drobniutko posiekaj...

  • Jajka-żabki z sałatką cebulową

    .... W połowie wysokości jajek robić nacięcie i wkładać kawałek cytryny lub rzodkiewki jako usta, oczy zrobić z majonezu i kawioru. Jajka podawać z sałatką cebulową.

  • Korki z jajek na pomidorach

    Składniki na 6 porcji: - 6 jajek, - 10 dag masła, - 5 pomidorów, - 5 dag szynki, - 1/2 szklanki majonezu, - warzywa sezonowe do dekoracji (rzodkiewka, plasterki ogórka) Przygotowanie: Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz, rozetnij wzdłuż,. Ostrożnie wyjmij żółtka i rozetrzyj z masłem na gładką masę. Dodaj posiekaną szynkę, przypraw solą i pieprzem. Białka jajek...

  • Jajka na świątecznym stole

    ...kiszonego. Jajka umieścić w pomidorowych gniazdkach. Brzegi pomidorków posypać rzeżuchą. Pomidory ustawić na półmisku przybranym rukolą. Jaja z łososiem Składniki na 20 porcji: - 10 jajek(...) dokładnie umyć, sparzyć wrzątkiem. Nie obierać - pokroić na cienkie plasterki. Każdy plasterek przeciąć na pół. Na połówkach jajek układać koreczki helskie, pół plasterka cytryny. Ze szprycki wycisnąć...

  • Agnieszka Kręglicka radzi jak odmienić wielkanocne potrawy

    ...uzyskujemy zupełnie inny smak. I to fantastycznie pasuje do jajek" - wyjaśnia Kręglicka. Co do zupy świątecznej, też możemy ją odświeżyć, czy np. zupa cytrynowa jest dobrym pomysłem - docieka PAP Life...

  • Sałatka błyskawiczna - przysłała Mieczysława

    Duży słoik fasolki szparagowej, jajka ugotowane na twardo - 10 sztuk, majonez - 1 słoik, keczup - 0,5 szklanki.

  • Jogurtowy krem na zimno

    Orzeźwienie w ciepłe dni.