• Informacje na temat:

    dekoracja ryb w galarecie z oliwkami

Artykuły na temat: dekoracja ryb w galarecie z oliwkami
  • Karp w galarecie

    Składniki na 6 porcji: 1 wypatroszony karp , 2 głowy karpia , 2 ogony , 2 płetwy , 1 cebula , 3 marchewki , pół małego selera , 2 małe pietruszki , 3 liście laurowe , 5 ziarenek ziela angielskiego , sól, pieprz , 15 rodzynek , pół łyżeczki czosnku w proszku , 1 łyżeczka żelatyny. Dekoracja: kilka oliwek z papryczką , plasterki cytryny , liście sałaty , pół pęczka koperku.

  • Składniki na 10 porcji: 1 szczupak (ok. 1-1,5 kg), 2 marchewki, 1 pietruszka, 1 cebula, 1 łyżka Vegety, ziele angielskie, listek laurowy, 1 cytryna, sól, pieprz, żelatyna. Do dekoracji: papryczka, garść białych porzeczek, 1 jajko, plasterki cytryny, 2 oliwki.

Przepisy na temat: dekoracja ryb w galarecie z oliwkami
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...masła ●kremówka ●trybula ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź. Masło zasmaż z mąką. Dodaj wywar, śmietanę. Ugotuj. Dodaj posiekaną trybulę. Dopraw cytryną, solą, pieprzem, bulionem. Włóż jarzyny, podduś, dołóż ćwiartki jaj. Za 16 zł: Składniki...