• Informacje na temat:

    dekoracja tortu masą cukrową

Artykuły na temat: dekoracja tortu masą cukrową
  • Składniki biszkoptu: 4 jajka, szklanka cukru pudru, 4 łyżki oleju lub oliwy, szklanka mąki pszennej, łyżeczka proszku do pieczenia, bułka tarta i tłuszcz do formy. Masa makowa: 1,5 szklanki maku, 3 jajka, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 3/4 szklanki cukru , 25 dag margaryny lub masła 80 proc., zapach migdałowy, polewa czekoladowa, migdały, perełki cukrowe, orzechy do dekoracji tortu.

  • Tort na Pierwszą Komunię musi być biały

    ...okładane masą cukrową, na to jakiś opłatek ze zdjęciem czy motywem komunijnym lub dekorowane na biało. Modne w tym sezonie są torty z musem z białej czekolady, taki tort jest wykańczany białym(...) "torty, torty". Okazuje się też, że przy dekoracji takiego tortu ograniczyć nas może jedynie własna fantazja. - Oferujemy różnego rodzaju wykrawaczki, którymi można wyciąć np. kielich z hostią...

  • Składniki: Ciasto: ●5 jajek ●150 g drobnego cukru ●op. cukru waniliowego ●180 g mąki ●20 ml oleju ●tłuszcz i mąka do formy; nadzienie: ●80 g dżemu pomarańczowego ●60 ml likieru pomarańczowego ●2 kieliszki szampana ●pomarańcza ●400 g miękkiego twarogu ●100 g cukru pudru ●250 g kremówki ●10 g żelatyny; dekoracja: 2 tabliczki czekolady (polewa) i wiórki kokosowe + dowolne ozdoby, np. z czekolady...

  • ...rozpuść w kąpieli wodnej razem z kilkoma łyżkami kremówki. Odstaw do lekkiego schłodzenia. Pozostałą kremówkę ubij na sztywno z zagęszczaczem do bitej śmietany. Połącz z masą czekoladową. Część powstałego kremu odłóż do dekoracji tortu. 3. Pozostały krem (około 2/3) wymieszaj z kilkoma łyżkami dżemu malinowego. Posmaruj jeden blat. Przykryj drugim biszkoptem. Nałóż resztę kremu malinowego. Przykryj...

  • ...1 Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st. Mąkę przesiej do miski razem ze szczyptą soli. Dodaj jedną szklankę cukru, cukier waniliowy, sodę oczyszczoną oraz czerwoną posypkę cukrową. 2 W osobnym(...). suchego patyczka). Przestudź, przekrój na 3 blaty. Ewentualne okruszki odłóż do dekoracji tortu. 4 Serek zmiksuj na krem z pozostałym masłem i cukrem. Odstaw do lodówki na 30 minut. Blaty przekładaj...

  • ...obierz, miąższ drobno pokrój. Ubij 20 dag śmietany. Mascarpone utrzyj z 1 cukrem waniliowym i resztą cukru. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Połącz z masą serową. Wymieszaj z bitą śmietaną(...) z kremem śmietanowym. Schładzaj 2 godziny.  Pozostałą śmietanę ubij z drugim cukrem waniliowym oraz zagęstnikiem. 2/3 bitej śmietany posmaruj bok tortu. Marcepan rozwałkuj. Plackiem marcepanowym przykryj...

  • .... Zagnieć je z pozostałą masą cukrową. Rozwałkuj, podsypując cukrem pudrem, na placek o średnicy 28 cm i przykryj nim mniejszy spód, podobnie jak większy. 6. Mniejszy spód ustaw na większym. Obwiąż satynową wstążką. Cukrowe kwiaty i perełki przyklej do tortu odłożonym lukrem. Dodatkowo: Na płaską foremkę wysyp 500 g cukru. Przykryj folią spożywczą. Dłonią zrób dołki w przykrytym folią...

  • ...bezowe posmaruj odłożonym kremem i przyklej wokół boku tortu. Wierzch posyp srebrnymi cukrowymi perełkami. Ciasto schładzaj 3 godziny. Przygotowanie ok. 1 godziny i 45 minut. Chłodzenie tortu...

  • Słodkie ukoronowanie wesela

    Tort zajmuje w weselnym menu miejsce szczególne - jego słodycz ma zapewnić przyszłym małżonkom dostatek i szczęście. Utarło się, że musi zachwycać, aby na zawsze zostać zapamiętanym przez gości. Jak zatem rozgryźć sprawę tortu?

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

Przepisy na temat: dekoracja tortu masą cukrową
  • Czas na imprezę

    Specjalnie na nasze urodziny Magda Gessler wydała fantastyczne, słodkie przyjęcie. Tym przysmakom nie sposób się oprzeć. Zaszalej razem z nami!