• Informacje na temat:

    dekoracje tortu z owoców

Artykuły na temat: dekoracje tortu z owoców
  • Biszkopt: ●7 jajek ●szklanka cukru ●1,5 szklanki mąki tortowej ●szczypta soli; do przełożenia: ●300 g owoców (malin lub innych sezonowych) ●1/2 słoika dżemu z porzeczek ●6 łyżek likieru wiśniowego ●750-800 ml kremówki ●1/3 szklanki cukru ●2 łyżeczki żelatyny; dekoracja: owoce, wiórki z białej czekolady...

  • ..., smarujemy kremem, posypujemy częścią pokrojonych brzoskwiń. Przykrywamy drugim krążkiem, ponownie nasączamy syropem. Wierzch i boki tortu smarujemy pozostałym kremem. Ponadto boki dekorujemy...

  • Składniki na 6 porcji: naleśniki: 2 szkl. mąki, 3 szkl. mleka, 3 jajka, 3 łyżki cukru, 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia, olej. Nadzienie: po 60 dag twarogu i borówek amerykańskich, 4 łyżki cukru, 2 żółtka, 1 cukier waniliowy, borówki amerykańskie i maliny do dekoracji, cukier puder do oprószenia.

  • Tort cesarski czekoladowy

    ...posmarować 1/2 dżemu, przykryć środkowym blatem. Nałożyć pozostały dżem. Przykryć wierzchnim blatem. Cały tort polać roztopioną mleczną polewą czekoladową. Dolną krawędź tortu obsypać 30 g tartej czekolady. Pozostałe 20 g czekolady rozpuścić i przy pomocy papierowego stożka zrobić z niej na wierzchu tortu esy-floresy. Tort wstawić na 3 godziny do lodówki, aby stężał.

  • Składniki na 4 porcje. Ciasto: ● 1,5 szklanki mleka ● szklanka mąki ● 2 jajka ● 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ● 2 łyżki cukru ● olej. Farsz: ● pół kg sera białego ● paczka cukru wanilinowego ● cukier puder do smaku ● 2 żółtka. Do przekładania: ● 30 dag czarnej porzeczki lub inne owoce mrożone ● 3 łyżki cukru. Dekoracja: ● całe owoce ● cukier puder.

  • ...cukier puder. Posmaruj nią wierzch tortu i udekoruj go owocami. Przygotowanie: 60 minut. Porcja: 490 kilokalorii.

  • Tort jogurtowy

    ...dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort(...) w temperaturze pokojowej, wtedy delikatne aromaty owoców jagodowych są najlepiej wyczuwalne. Wskazówka dotycząca odchudzania: Owoce jagodowe zajmują czołowe miejsca, jeśli chodzi o zawartość substancji...

  • ..., a potem w cukrze pudrze. 16 porcji, czas ok. 80 min; porcja – 480 kcal, cena 1,20 zł. Piękne dekoracje możesz także zrobić z drobnych owoców. Zanurzaj je w słodkim syropie lub...

  • Składniki na 10 porcji: 6 białek • 1 i 1/2 szklanki cukru pudru • łyżka wrzątku • 2/3 szklanki orzechów, np. pistacjowych • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • szklanka świeżych lub mrożonych malin • łyżka cukru • 500 g kremówki • łyżeczka esencji waniliowej • 250 g truskawek

  • Składniki na 8-10 porcji: Na bezę: 6 białek, 30 dag cukru,1 łyżeczka mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka białego octu winnego lub soku z cytryny Do dekoracji: 350 ml śmietanki kremówki 36 proc., 1-2 łyżki cukru pudru, owoce świeże lub z puszki

Przepisy na temat: dekoracje tortu z owoców
  • Tort bezowy z owocami

    Przepis na smakowity tort.

  • Ciasta bez pieczenia. Dekoracje z Instagrama

    Nie ulega wątpliwości, że media społecznościowe zrewolucjonizowały współczesny świat. Z każdej strony zalewają nas mnóstwem informacji, ciekawostek czy zdjęć. To również źródło codziennych inspiracji, także tych kulinarnych! Dzisiaj pod lupę bierzemy popularny Instagram i pomysły jego użytkowników na ciasta bez pieczenia. Oj będzie się działo!

  • Lekki torcik z owocami

    Mąkę przesiej z solą. Masło rozpuść.

  • Tort na osłodę jesieni

    ...warstw tortu. "Schłodzoną masę malinową nakładamy na upieczoną bezę. Następnie rozkładamy połówki truskawek i przykrywamy drugą bezą. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę i rozkładamy na wierzchu tortu bezowego. Wierzch ciasta dekorujemy owocami i letnimi kwiatami. Przed podaniem schładzamy w lodówce pod przykryciem" - radzi w swojej książce popularna blogerka. Przepis oraz zdjęcie...

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...z posiekanymi pralinkami. 3. Trochę masy wiśniowej odłóż do dekoracji, resztę rozsmaruj na orzechowym spodzie. Przykryj krem śmietanowym. Boki tortu obsyp płatkami orzechowymi. Wierzch ciasta udekoruj(...). Pod koniec ubijania dodaj mielone orzechy laskowe. 4. Upieczone blaty francuskiego ciasta przełóż kremem oraz masą jagodową. Wierzch tortu udekoruj porwanymi na kawałeczki ciastkami ptysiowymi...

  • Tort naleśnikowy z malinami

    Ciasto: dag mąki, 2 szkl. mleka, 2 jajka, łyżka oleju, sól; Nadzienie: 50 dag twarogu, 2 szkl. cukru, szkl. śmietany, 2 jajka, 1/2 szkl malin + do dekoracji, olej, bułka tarta, masło.

  • Tort Campari

    ...nią boki tortu. Z przygotowanej wcześniej galaretki wyciąć np. kwiaty. Resztę galaretki pokroić w kosteczkę. Owoc granatu przekroić na pół, wyjąć nasiona i udekorować nimi boki tortu. Wierzch ciasta...

  • Express, następnie dodajemy 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki soku z cytryny i 5 łyżek rumu mieszamy i studzimy. Krem czekoladowy do tortu: 1) 3 torebki po 140g. „Kremu czekoladowego do tortu(...) powstały krem w chłodziarce 4 godziny. 3) Tort przecinamy ostrym nożem na 3 blaty. 4) Na każdym blacie tortu nasączonym ponczem rozsmarowujemy krem (około 9 czubatych łyżek). 5) Ozdabiamy boki tortu...

  • Tort porzeczkowo-czekoladowy

    Składniki: - 100 g masła, - 300 g ciasteczek czekoladowych, - 9 płatów białej żelatyny, - 300 g czerwonej porzeczki, - 250 g jogurtu naturalnego, - 250 g mascarpone, - 75 g cukru, - 1 opakowanie cukru waniliowego, - 300 ml soku z porzeczki lub z innych czerwonych owoców, - 125 g śmietany, - 40-50 g białej czekolady, - pół łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Masło roztopić, dodać...