• Informacje na temat:

    dekoracje z kremu szpryca

Artykuły na temat: dekoracje z kremu szpryca
  • Składniki: 4 jajka, 19,5 dag cukru, 1 białko, 12,5 dag mąki, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, 4 łyżeczki żelatyny, 2 puszki mandarynek, 250 ml soku z pomarańczy, skórka z 1 pomarańczy, 50 dag śmietany kremówki, posiekane pistacje do dekoracji, cukier puder.

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 4 jajka •12 dag masła • 20 dag cukru • opakowanie cukru waniliowego • 20 dag mąki pszennej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 25 ml mleka • dekoracja: • 25 dag mascarpone • 30 dag bitej śmietany • 2,5 dag czekolady • 3 pomarańcze • 20 dag wiórków kokosowych • 7 listków żelatyny • puszka mleka kokosowego.

  • Składniki na 16 porcji: Na blaty: 2 łyżki masła, 150 ml mleka, 25 dag mąki pszennej, 5 jajek, szczypta soli Na krem: 500 mleka, 1 op. gotowego kremu karpatkowego, 25 dag masła roślinnego, 40 dag czerwonych porzeczek Do dekoracji: 10 dag zrumienionych płatków migdałowych, cukier puder, kilka gałązek czerwonych porzeczek...

  • Babeczki niczym bukieciki

    ...wyciśnij sporą rozetkę kremu. Ciastka wstaw do lodówki na godzinę. Przed podaniem udekoruj je cukrowymi kwiatkami, listkami oraz perełkami.

  • Składniki na 10 porcji : 6 łyżek oleju, 20 dag cukru, 6 jajek, 1 łyżka octu, 25 dag mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 op. cukru waniliowego, tłuszcz i kasza manna do przygotowania foremki. Poncz: 100 ml soku ananasowego, 50 ml rumu, 1 łyżeczka soku z limonki. Dekoracja: 1 op. błyskawicznego kremu karpatkowego, cukier puder, wiórki kokosowe, cukrowe i czekoladowe serduszka.

  • Składniki na 18 sztuk: ciasto: 3/4 szkl. mąki pszennej, 60 ml oleju, 3 jajka, szczypta soli. Krem: 1 szkl. mleka, 1 op. budyniu waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1/4 szkl. śmietany kremówki, 1 laska wanilii. Polewa: 1 tabliczka czekolady deserowej, 100 ml śmietany kremówki 30 proc., grube wiórki czekoladowe do dekoracji ciastek.

  • ...2/3 śmietanowego kremu. Wstaw na godzinę do lodówki. Potem wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Schładzaj jeszcze 2 godziny. 3. Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni. Resztę śmietany...

  • Składniki: 6 jajek, 16 dag zmielonego maku, 13,5 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia, 11 dag cukru. Masa orzechowa: 40 dag masła, 350 ml mleka, 35 dag orzechów tartych, 30 dag cukru pudru. Poncz: 200 ml wody, 3 łyżki spirytusu, 1/2 soku z cytryny, 1/2 szklanki powideł śliwkowych, dekoracje czekoladowe, 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady, 5 łyżek orzechów włoskich, łyżka czarnego kakao.

  • ...oleju. Masą jajeczną napełnij szprycę z długą końcówką. W każdy pączek wciśnij porcję kremu. Na koniec udekoruj ciastka cukrem pudrem oraz wiśniami w syropie.

  • Jak udekorować ciasto bezą włoską?

    1. Beza włoska to piana z białek ubita z...

Przepisy na temat: dekoracje z kremu szpryca
  • Słodki prezent dla mamy… ot tak… prosto z serca

    ...i miksuj na najniższych obrotach aż do połączenia wszystkich składników. 3. Nasącz każdy z blatów sokiem jabłkowym, przełóż kremem (zostaw 2 łyżki kremu do dekoracji) i przykryj kolejnym blatem. Wierzch ciasta także pokryj kremem i posyp skórką cytrynowa. Odłożoną część kremu połącz z herbatą matcha, udekoruj szprycą wierzch torciku i posyp całość ziarnami granatu.

  • Szybkie torty ze świeżymi owocami

    ...smaczniejszy! Składniki: 1 op. (ok. 50 dag) mrożonego ciasta francuskiego 40 dag jagód 1 łyżka mąki ziemniaczanej 5 dag kremu czekoladowo-orzechowego 1/2 szkl. cukru 40 dag śmietany(...). Karpatkowy z czerwonymi porzeczkami Wdzięczny temat do cukierniczych eksperymentów. Do kremu możesz dodać też jagody, morele albo maliny. A poza sezonem na świeże owoce - rodzynki i startą gorzką...

  • Beza Pavlova z truskawkami

    Słodkie życie.