• Informacje na temat:

    dekoracje z wykałaczek

Artykuły na temat: dekoracje z wykałaczek
  • SKŁADNIKI: 12 filetów • 2 papryczki chilli • 350 g kopru włoskiego • 2 czerwone cebule • 5 gałązek tymianku • 3 listki laurowe • łyżka ziaren kopru włoskiego • 1/2 łyżki ziaren gorczycy • łyżka ziaren kolorowego pieprzu • 2 gwiazdki anyżu • 500 ml octu balsamicznego • cukinia • wykałaczki.

  • Składniki na 6 porcji: 3 czerwone papryki, 2 topione serki, 2 łyżki mieszanych siekanych ziół (np. natki pietruszki, koperku oraz szczypiorku), 20 dag żółtego sera w plasterkach, pieprz. Do dekoracji: kilkanaście gałązek cienkiego szczypiorku. Ponadto: papier do pieczenia, wykałaczki.

  • Składniki na 6 porcji: Ciasto: 30 g orzechów piniowych, 24 pomidory koktajlowe, 2 opakowania (dużej) mozzarelli, garść listków bazylii, opakowanie kuleczek mozzarelli, 4 łyżki octu balsamicznego, 2 łyżki pesto, sól, pieprz, 5 łyżek oliwy, wykałaczki.

  • Składniki na 12 porcji: 4 jajka, 2 łyżki + 100 g cukru, szczypta soli, 500 ml mleka, 275 g mąki pszennej, 2 łyżki oleju, 300 g truskawek, 300 g jeżyn, 5 łyżeczek żelatyny, 750 g mielonego twarogu, 400 g śmietany kremówki, 3-4 wykałaczki

  • ...i patyczki. Przykryj pozostałymi kółeczkami. Mocno zlep brzegi, dociskając je widelcem. Przyklej dekoracje. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Posmaruj żółtkiem wymieszanym z mlekiem. Piecz 15 minut...

  • Składniki: 6-8 płatów śledzi z zalewy octowej ●kilka dużych ogórków konserwowych (mogą być od razu pokrojone w podłużne plastry) ●ew. marynowana cebula, kiełki do dekoracji.

  • Składniki: 1 kg młodych ziemniaków , 1-2 ząbki czosnku, 3 łyżki masła, pół łyżeczki przyprawy do ziemniaków, sól, 20 dag boczku, grubo mielony pieprz, świeże zioła do dekoracji

  • Składniki: 70 dag wołowiny na zrazy, 30 dag pieczarek, 1 cebula, 2 jajka, 2 łyżki śmietany 18 proc., sól, pieprz, świeża natka do dekoracji, olej.

  • Roladki śledziowe z suszonymi pomidorami

    Składniki na 6 porcji: 6 solonych filetów śledziowych, 1 mała cebula, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego, 20 g suszonych pomidorów marynowanych w oleju, 2 łyżki octu winnego, 10 dag orzechów włoskich, sól, pieprz, olej lniany lub rzepakowy, kilka listków bazylii do dekoracji.

  • Składniki na 6 porcji: 3 płaty śledziowe marynowane, 8 pomidorów suszonych w oleju, 4-5 grubszych korniszonków, 2-3 kromki razowego chleba, 1 łyżeczka musztardy, 2-3 łyżki oleju rzepakowego, szczypta czarnego pieprzu, papryka i natka pietruszki do dekoracji.

Zdjęcia na temat: dekoracje z wykałaczek
Przepisy na temat: dekoracje z wykałaczek
  • Roladki z naleśników

    Przygotujesz je w 10 minut!

  • Roladki z naleśników

    Przygotujesz je w mig!

  • Roladki indycze

    Składniki na 4 porcje: 4 sznycle z indyka, 1 marchewka, 1 por, sól, pieprz, mielona kolendra,1 łyżka pikantnej konfitury z mango (do mięs), 1 ząbek czosnku, kawałek imbiru wielkości orzecha włoskiego, 1 papryczka chili, 2-3 łyżki oleju, 375 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), 1 puszka mleka kokosowego, 1-2 łyżki pasty curry, 1 łyżka jasnego sosu pieczeniowego (z torebki) , listki kolendry do dekoracji.

  • Ślimaczki z toskańskim nadzieniem

    Idealne danie na rodzinny obiad

  • Karmelowe serniki na zimno ze śliwką kalifornijską

    Halloween to jedno z tych świąt, które Amerykanie obchodzą bardzo hucznie. Jedną z najbardziej pielęgnowanych tradycji tego dnia jest znana dla większości zabawa "cukierek albo psikus". Zwyczaj zbierania przez dzieci słodyczy na Halloween coraz większą popularność zdobywa także w Polsce. Aby wprowadzić najmłodszych w nastrój tego święta warto mieć w zapasie łakocie.

  • Brownie „Leśne runo”

    Czekoladę połam na kawałki. Wraz z masłem stop ją w gorącej kąpieli wodnej.

  • Trzy razy melon

    Melon, dzięki swemu delikatnemu smakowi pasuje do potraw słonych i słodkich. W tworzeniu dań z melonem może nas ograniczyć jedynie wyobraźnia. Melony najsmaczniejsze są właśnie teraz.

  • Świąteczne gotowanie z rodziną

    Koniecznie przygotuj te dania na tegoroczne święta!

  • Staropolskie hity

    Potrawy przygotowane według dawnych receptur obfitowały w wyszukane dodatki i przyprawy. Ich smak warto docenić także dziś.

  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Długa lista sprytnych patentów, dzięki którym z łatwością przygotujesz święta.