• Informacje na temat:

    dekorowanie kremami

Artykuły na temat: dekorowanie kremami
  • Składniki: 2-3 ziemniaki, 1 marchewka,1 pietruszka, 30 dag liści szpinaku baby, 3 łyżki masła, 1 l bulionu warzywnego, 2 szklanki mleka, 10 dag żółtego sera, świeżo starta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, sok wyciśnięty z cytryny, cukier, orzechy włoskie

  • Składniki: 60 dag dyni, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 2-3 żółte pomidory, 100 ml kremówki 6 proc., imbir, gałka muszkatołowa, tymianek, 2-3 łyżki pestek dyni, sól, pieprz

  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza,...

  • Składniki na 2 porcje: 1/2 dużego brokuła, 4 łodygi selera naciowego, 2 cebule, 2 jajka, 2 łyżki jogurtu greckiego, 3 szkl. bulionu warzywnego, 1 łyżka posiekanej natki, masło klarowane, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka octu przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz.

  • Lekki krem z groszku

    Zamiast śmietany możesz dodać jogurt.

  • Składniki: po 2 cebule i ząbki czosnku, 2 jabłka, 80 dag buraków, sól, pieprz, 3 łyżki masła, 200 ml wytrawnego białego wina, 1,5 l bulionu drobiowego 3kremówka, po 10 migdałów i listków natki, cytryna

  • Składniki na 12 porcji: 5 dag kakao, 12 dag masła, 20 dag cukru kryształu, 2 jajka, 1 op. cukru waniliowego, 18 dag mąki, 2 łyżeczki proszku do piecz., dżem z wiśni, 200 ml kremówki 36 proc., 50 ml gęstej kwaśnej śmietany, 5 dag cukru pudru, gorzka czekolada, owoce

  • Jajka z łososiowym kremem

    Składniki: 6 jajek, 200 g wędzonego łososia, plaster papryki czerwonej, 6 oliwek czarnych, miks sałat, łyżka natki pietruszki, sól, pieprz, 2 łyżki serka puszystego, łyżka majonezu.

  • Skład na 24 porcje: ● 3 jaja ● 220 g cukru ● 50 g mąki ● 50 g mąki kukurydzianej ● 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ● 20 g kakao ● 200 g suszonej żurawiny ● 400 ml soku żurawinowego ● 500 g serka mascarpone ● 500 g śmietany 30 proc. ● 70 g cukru pudru ● 5 łyżek żelatyny

  • Skład na 4 porcje: ● 500 g jagód ● 150 g cukru pudru ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 1 łyżka mąki ziemniaczanej ● 200 g śmietany kremówki ● 200 g jogurtu naturalnego ● 2 łyżki startej gorzkiej czekolady

Zdjęcia na temat: dekorowanie kremami
Wideo na temat: dekorowanie kremami
  • Jak zrobić bezy? Banalny przepis

    Beza, czyli upieczona piana z białek z cukrem, to przepyszny deser, który świetnie nadaje się do przyrządzania ciast, dekorowania wypieków, lodów czy budyniów, a przede wszystkim genialny sposób na przyrządzanie niewielkich ciasteczek - z kremem czy musem owocowym lub bez! W gruncie rzeczy przyrządzanie bezy jest dziecinnie proste - raz poznany przepis zapamiętacie na zawsze. Zobaczcie nasz poradnik, jak szybko zrobić bezy!

Przepisy na temat: dekorowanie kremami
  • Babeczki z kremem

    Słodki deser, w sam raz na weekendowe popołudnie!

  • Krem z soczewicy

    Doskonały na rozgrzewkę!

  • Nowy krem tortowy Delecta!

    ..., ciast, tortów, babeczek, tart i naleśników. Wystarczy jedynie miksować zawartość opakowania z mlekiem przez 3 minuty. Możliwości jego wykorzystania są nieograniczone - dekorowanie, przekładanie czy...

  • Mięsne muffiny z kremem chrzanowym

    Receptura zaczerpnięta ze zbiorów Ogródka Dziadunia. Firma z Wąsosza Dolnego regularnie bierze udział w atestacjach żywności organizowanych w ramach programu „Doceń polskie”.

  • Owoce z kremem z białej czekolady

    Deser w sam raz na lato

  • Pancakes z czekoladowym kremem sezamowym i owocami

    Pancakes to popularne, amerykańskie placuszki, które najczęściej serwuje się w połączeniu z sosem klonowym. Potrawa ta, w nieco urozmaiconym wydaniu, przyjęła się również w Polsce. Możemy podawać ją na różne sposoby: z dżemem, miodem czy orzechami.

  • Zupy krem – trzy proste przepisy na jesienny obiad

    Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie z nami na dłużej.

  • Krem z białej czekolady w biszkopcie

    Wygląda apetycznie. Sprawdź jak smakuje!

  • Krem jarzynowy z chrupiącym chlebem

    Warzywa kroimy w kostkę. W garnku roztapiamy masło i szklimy cebulę, 2 pokrojone ząbki czosnku i pora.

  • Zupa krem z kukurydzy

    Sposób na sycącą kolację.