• Informacje na temat:

    delicja z orzechami

Artykuły na temat: delicja z orzechami
  • Składniki na 6 sztuk: 120 ml mleka, po 12 dag masła, mąki pszennej i cukru, 7 dag białej czekolady, 1 rozmącone jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej, mała szczypta soli Krem: 15 dag mascarpone, 5 dag cukru pudru, 2 łyżki soku z cytryny. Oraz: 3 łyżki migdałów pokrojonych w słupki lub orzechów pinii, granulowane słodkie kakao do oprószenia

  • Ciasto: 20 dag mie lonych orzechów włoskich, 8 jajek, 10 dag wiórków kokosowych, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki zmielonych herbatników, 8 łyżek cukru, szczypta soli. Masa: półtorej kostki masła, szklanka mleka, budyń wani liowy, 3 żółtka, 2 czerwone galaretki, 2 op. delicji malinowych.

  • Słodki amok

    .... Nieznośny brak Nieprawda! Już słyszę głosy protestujących. Jem regularnie, nie opuszczam posiłków, a i tak po obiedzie nie mogę się powstrzymać od myśli o delicjach, wafelkach, piernikach. Nie jestem...

  • Superdieta dla łasuchów

    ...energii. Jest idealna dla zmęczonych i niewyspanych. Można też chrupać małe ciasteczka (1 delicja - 54 kcal, biszkopt - 20 kcal, sezamek - 10 kcal) lub skonsumować kanapkę z miodem (1 łyżeczka miodu ma 50(...), banan, szklanka mleka (660 kcal). Zestaw II: serek homogenizowany, 2 ciastka zbożowe z orzechami, szklanka mleka z 3 łyżeczkami kakao, brzoskwinia (599 kcal). Zestaw III: 2 jajka, 1 kabanos drobiowy...

  • ..polityczne. Mnie, urodzonej w 79r. Wczoraj tuz przed zasnieciem (a mialam z nim klopoty do switu) staralam sie wygrzebac z pamieci co nieco. A jednak...

Przepisy na temat: delicja z orzechami
  • Delicje francuskie z masą orzechową

    ...na 3 części.  3. Ciasto rozwałkuj, złóż na trzy części. Chłodź 30 minut. Powtórz to 2 razy. Nadzienie: białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem, połącz z orzechami, biszkoptami. Delikatnie domieszaj białka.  4. Ciasto cienko rozwałkuj. Nałóż po porcji farszu i zwiń od podstawy. Gdy wyrośnie, piecz w 200 st. C przez 20 min. Lukier: cukier puder utrzyj z wrzątkiem, posmaruj rogaliki, posyp orzechami.

  • Lasse Andersen radzi, jak z owsianki uczynić modny specjał

    Miłośnik jednego dania Lasse Andersen z owsianki uczynił nie tylko wizytówkę swojego kopenhaskiego "owsiankowego butiku", ale odczarował złą sławę, nudnej i mało apetycznej potrawy...