• Informacje na temat:

    desery z galaretką i lodami

Artykuły na temat: desery z galaretką i lodami
  • ..., ananasa oraz owoców kiwi, bo galaretka nie stężeje. Owoce zalej pozostałą galaretką. Wstaw do lodówki na 5–6 godzin (a jeszcze lepiej na noc). Kiedy blok dobrze stężeje, wyjmij go z formy. Usuń folię. Deser potnij w grube plasterki. Podawaj z bitą śmietaną albo lodami waniliowymi.

  • Desery Magdy Gessler

    Przedstawiamy dwa desery według przepisu Magdy Gessler: lody migdałowe i galaretkę z piwa.

  • Bajeczne lody - w pół godziny

    Deser na upalne dni.

  • Deser błyskawiczny

    ...wstaw do rozgrzanego do 180-190° C piekarnika i zapiekaj 30-40 min, aż kruszonka ładnie się zrumieni. Podawaj z lodami lub polane sosem waniliowym. Ryż zapiekany z bakaliami Składniki na 5-7 porcji(...) może zważyć masę śmietanowo- serową. Masę przelej do przygotowanej tortownicy, ułóż na niej (lekko dociskając) pokrojone owoce i wstaw do lodówki. Po 20 min zalej galaretką. Schładzaj do zupełnego...

  • Z etykiety: E 952 - Cyklaminian sodu

    ​Stosuje się go w wyrobach cukierniczych, zwłaszcza przeznaczonych dla diabetyków (czyli bez dodatku cukru), deserach, aromatyzowanych napojach bezalkoholowych oraz przetworach owocowych, dżemach, galaretkach, marmoladach, gumie do żucia, lodach i piwie bezalkoholowym. Znajduje się również w suplementach diety.

  • Desery na każdą okazję

    ...jestestwa. Takie "przegródki" posiada nie tylko typ klasycznego głodomora. Idę o zakład, że każdy z nas ma swoje ulubione desery, a wiedząc, że będą podawane, czy też widząc je na stole, daruje sobie dwa(...), cha...). Weź udział w konkursie Desery na każdą okazję...

  • Zatrułam się!

    W ciepłe dni pozwalamy dzieciom jeść lody i zimne desery. Razem z nimi żywimy się w ulicznych barach. Tymczasem w wysokiej temperaturze idealnie mnożą się bakterie, które wywołują zatrucia pokarmowe.

  • Pięć powodów, dla których warto jeść czerwone porzeczki

    Soki, lody, ciasta, torty, kremy, tartaletki, dżemy, galaretki, koktajle, a nawet dressing sałatkowy oraz glazura do mięsnej pieczeni – aż tyle jest w stanie zdziałać niewielka i zupełnie niepozorna czerwona porzeczka. A żeby było jeszcze ciekawej, jej kulinarne możliwości to zaledwie początek długiej listy zalet, jakie w sobie kryje. Co jeszcze, poza plejadą nieznanych dotąd kompozycji smakowych możemy zyskać wprowadzając czerwone porzeczki do codziennego menu?

  • Czym zastąpić cukier w diecie

    ...​Desery i słodkie przekąski bez białych kryształków? To możliwe. Smaku dodadzą im suszone daktyle, figi, rodzynki, a także... niektóre warzywa.

  • Za co tak lubimy węgierki

    ...miętą. Podawaj z bitą śmietaną lub lodami waniliowymi. Warto wiedzieć : Śliwki powinny się znaleźć w jadłospisie tych osób, które cierpią na przewlekłe zaparcia - "wymiatają" zalegające w jelitach...

Przepisy na temat: desery z galaretką i lodami