• Informacje na temat:

    dietetyczne z poziomek

Artykuły na temat: dietetyczne z poziomek
  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    Dieta eliminacyjna powinna być stosowana po wystąpieniu objawów alergii pokarmowej. Dzięki przestrzeganiu jej zasad może ona całkowicie ustąpić. Przykłady przepisów, które nam w tym pomogą, prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Plan na wakacje:Siedem zdrowych przepisów na przekąski ze świeżych warzyw i owoców na każdy dzień ty

    Lato to idealny moment, by nieco urozmaicić dietę o cenne witaminy i minerały, pochodzące z owoców oraz warzyw. Wystarczy, że ze świeżo zebranych darów natury będziesz na bieżąco przygotowywała pyszne śniadania, podwieczorki czy przekąski. Takie lekkie dania dostarczą ci mnóstwa energii, a w upalne, wakacyjne dni przyniosą ulgę i orzeźwienie. Oto kilka prostych pomysłów na owocowo-warzywne smakołyki.

  • Pyszna i zdrowa dieta jagodowa

    ..., poziomek) oczyść, opłucz i osusz. 1 łyżeczkę miodu wymieszaj z 1 łyżką soku z limonki oraz 1 łyżeczką startego świeżego imbiru i szczyptą mielonego pieprzu. Sosem polej owoce. Wstaw do lodówki na ok. 1 godz...

  • Skuteczne monodiety owocowe

    ...cynamonem. • Podwieczorek: Kisiel z owoców, bez cukru. • Kolacja: Owoce, kromka chleba chrupkiego z wędliną drobiową. Koktajle dietetyczne • Malinowy z kefirem: 1 szklanka kefiru...

  • Twoje dziecko może mieć alergię?

    ...obserwacji pokaż lekarzowi. WSKAZÓWKI DIETETYCZNE 1. Niemowlęta, szczególnie z rodzin obciążonych atopią, należy karmić piersią co najmniej do szóstego miesiąca życia. Dopiero wtedy śluzówka przewodu...

Dyskusje na temat: dietetyczne z poziomek
  • Re: Dieta dla osób z kamicą

    Zalecenia dietetyczne przy kamieniach nerkowych szczawianowo-wapniowych ) zwiększenie podaży płynów ( powyżej 2 l/dzień) : a) dozwolone: wody mineralne niskosodowe, soki owocowe bez dodatku(...), jabłek, morel, wiśni, czereśni, malin, poziomek, jeżyn, porzeczek, agrestu, winogron i innych nie wymienionych w punkcie 2). Produkty spożywcze mogą mieć charakter zakwaszający lub