• Informacje na temat:

    dip ser feta i czosnek

Artykuły na temat: dip ser feta i czosnek
  • Roladki z papryką i serem feta

    ...oraz czosnek. Umyj pomidor i pokrój w drobną kostkę. Ser typu feta odsącz z zalewy, pokrój i dodaj do warzyw. Wszystko razem dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj. 3. Umyj bakłażan i pokrój go wzdłuż(...) grilluj bakłażanowe roladki ze wszystkich stron, aż się dobrze zarumienią. Następnie zmniejsz ogień i potrzymaj na patelni jeszcze 3-4 minuty. Podawaj gorące, najlepiej z dipem, np. jogurtowym, pomidorowym...

  • Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów, 20 dag mrożonego groszku, 15 dag sera typu feta, cytryna, 2-3 łyżki jogurtu, cukier, 1 pęczek mięty, czosnek, 8 kromek jasnego pieczywa, 3 dag parmezanu, sól, pieprz...

  • Skład na 6 porcji: ● 1 mała lub 1/4 dużej dyni ● 2 czerwone cebule ● 2 czerwone papryki ● 1 mały bakłażan ● 2 nieduże cukinie ● sól i pieprz czarny mielony ● 2 łyżki oliwy ● kilka gałązek tymianku ● 300 g jogurtu naturalnego ● 2 ząbki czosnku ● 200 g sera feta...

  • Składniki: 1 duża cukinia, 1 bakłażan, 25 dag pomidorków na gałązce, 10 dag sera feta, 200 ml jogurtu greckiego, czosnek, sól, pieprz, oliwa.

  • Grillowane nadziewane bakłażany - w 35 minut

    Z dipem paprykowym.

  • Bento: Placki z dyni i kalafior z patelni z orzechami

    Wytrawne placki z dyni bardzo dobrze sprawdzają się jako posiłek do bento. Zazwyczaj podaję je z dodatkiem intensywnego w smaku dipu z serem feta. Z powodzeniem możecie zjeść je na drugie śniadanie, a nawet obiad w szkole lub pracy. W drugiej części pojemnika wylądował kalafior z orzechami i dymką. Dość szybki w przygotowaniu. Możecie zjeść go solo lub z dodatkiem zaprawionego ryżu do sushi...

  • Nadziewane ziemniaki

    Składniki na 8 porcji: 8 dużych ziemniaków, 1-2 cebule, 3 ząbki czosnku, 2 marchewki, 5 dag groszku cukrowego, 10 dag sera feta, 20 dag gęstej kwaśnej śmietany, 1/2 pęczka szczypiorku, olej, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 20 dag mąki, 4 dag masła, po 1 czerwonej i żółtej papryce, chili, 1 czerwona cebula, czosnek, 15 dag sera ricotta, olej, 20 dag zielonego groszku, 1/2 pęczka natki, sól, pieprz, rozmaryn.

  • Składniki na 10 porcji: 40 dag mięsa mielonego, 2 op ciasta filo, 20 dag sera feta, 1 pęczek natki, 1 cebula, 8 dag rodzynek, 5 dag orzeszków ziemnych, 1 łyżeczka cynamonu, 1 jajko, 500 ml gęstego jogurtu, 1 łyżka oliwy, po łyżce jasnego i ciemnego sezamu, 1 łyżka oleju, sól, pieprz, 1 ząbek czosnku, kilka kropel soku z cytryny, 3 łodygi mięty.

  • Faszerowane pomidory

    Składniki na 10 sztuk: 10 średnich pomidorów, 10 dag makaronu w kształcie ziarenek ryżu, 25 dag mielonego mięsa np. wołowo-wieprzowego, 10 dag sera feta, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, ½ łyżeczki suszonej bazylii, olej do smażenia, sól, pieprz.

Przepisy na temat: dip ser feta i czosnek
  • Grillowane nadziewane bakłażany

    Z dipem paprykowym.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    Polskie grillowanie kojarzy nam się głównie z mięsem – na ruszt najchętniej wrzucamy kiełbasę, karkówkę czy kaszankę. Stąd też grill u znajomych kończy się dla wielu wegetarian podjadaniem chleba. Jak urozmaicić zakres smakołyków serwowanych z grilla, tak by dogodzić także fanom diety bezmięsnej?

  • ...i warzywa, które nadadzą dipowi smak i kolor. Dipy przed podaniem powinniśmy zmiksować. I tak na przykład jako dodatek możemy dodać: czosnek; ostrą czerwoną paprykę i przecier pomidorowy, ogórek(...) sałatki: śledziową , z soczewicy , warzywną , serową , z tuńczyka . Nie dość, że są smaczne to jeszcze zdrowe. • Chleb czosnkowy - pasuje do sałatek, dipów czy przetartych zup. Kroimy chleb, masło...