• Informacje na temat:

    dip z musztardy

Artykuły na temat: dip z musztardy
  • Bukiet warzyw z dipami jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych surówek i sałatek.

  • Składniki na 8 sztuk: 4 pojedyncze piersi z kurczaka, 5 łyżek oleju, 1 i ½ łyżki miodu, 1 i ½ łyżki musztardy, 1 i ½ łyżki ketchupu, 2 ząbki czosnku, 1 mała cukinia, 8 plastrów szynki gotowanej, sól, pieprz.

  • Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych, 2 chili, sól, 3 łyżki cukru, 6 łyżek czer wonego octu winnego, pieprz, 5 gałązek tymianku, po 7 łyżek keczupu i musztardy,5 łyżek oleju, szczypta słodkiej mielonej papryki...

  • Kulki mięsne w sosie jogurtowym

    ...chili. Doprawić  solą i pieprzem. Kulki mięsne posypać sezamem i podawać z dipem jogurtowym.  

  • Składniki na 4 porcje: 1 żółta i 1 czerwona papryka, 1 cebula, 1 papryczka chili, 50 ml octu winnego, pieprz 250 ml soku pomarańczowego, 1 łyżeczka musztardy, sól, 1 puszka kukurydzy, 2 łyżki konfitury morelowej, 2-3 łyżeczki ketchupu, pół pęczka kolendry, 65 dag mieszanego mielonego mięsa, 1 jajko, 2 pomidory, 4 bułki, sałata...

  • SKŁADNIKI: 6 porcji pstrąga (łososia, dorsza), 5 łyżek oliwy, 4 pomidory, 3 czerwone papryki, 15 dag czarnych oliwek, 2 cukinie, 2 woreczki mieszanki z dzikim ryżem, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek. MARYNATA: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju winogronowego...

  • ...z majonezem i przypraw grubo zmielonym czarnym pieprzem. Przed podaniem schłódź. Dipy majonezowe Czyli gęste sosy idealne do przekąsek: warzyw, chipsów lub pieczywa. Dip chrupiący: korniszony, cebulę i koperek bardzo drobno posiekaj, dodaj majonez, odrobinę jogurtu, dopraw solą i pieprzem. Schłodź. Dip aioli: majonez rozbij z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, odrobiną musztardy Dijon i soli...

  • Niezastąpiony majonez

    ...podaniem schłódź. Dipy majonezowe Czyli gęste sosy idealne do przekąsek: warzyw, chipsów lub pieczywa. Dip chrupiący: korniszony, cebulę i koperek bardzo drobno posiekaj, dodaj majonez, odrobinę jogurtu, dopraw solą i pieprzem. Schłodź. Dip aioli: majonez rozbij z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnku, odrobiną musztardy Dijon i soli morskiej oraz grubo zmielonym czarnym pieprzem.

  • Grillowane żeberka i nadziewana cukinia

    ...i musztardy. Cukinię umyć i przepołowić. Obie połówki trzy razy naciąć wzdłuż i położyć na folii aluminiowej. Pomidory umyć, pokroić w plasterki i włożyć do ponacinanych cukinii. Czosnek obrać, przecisnąć(...) i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polać cukinię a następnie grillować 10 minut. Doskonale smakuje ze świeża sałatą, bagietką i różnymi dipami.

  • ..., posypane listkami kopru, polane odrobiną zalewy. Będą dobrze smakowały z krakersami i kwaśną śmietaną. Placki ziemniaczane z mulami i dipem(...) dekoracji. Na dip: 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki azjatyckiej pasty sezamowej lub tahini, 1 łyżka octu ryżowego, 1 łyżeczka ziaren sezamu, 1 posiekana ostra papryczka chili. Do dużego rondla wlej...

Wideo na temat: dip z musztardy
  • Przepis na dip musztardowo-miodowy

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Jak przygotować mięso na szaszłyki?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

  • Jak przygotować ostrą, pomidorową salsę?

    Piotr Ogiński tym razem zaprosił miłośników gotowania do swojego ogrodu. Vloger zaprezentował przepis na soczyste szaszłyki, które można podać z oryginalnym dipem z miodu i musztardy oraz ostrą salsą pomidorową. W czym tkwi sekret soczystego i aromatycznego mięsa? (Źródło: Kocham Gotować/x-news)

Przepisy na temat: dip z musztardy
  • Jesienne smaki – sałatka

    .... Dan Cake 1 opakowanie Dip: miód 4-5 łyżek musztarda francuska 2 łyżki oliwa z oliwek 3-4 łyżki świeża bazylia oraz tymianek wedle uznania sól i pieprz do smaku sok(...). W miseczce wymieszać składniki na dip, czyli miód, musztardę, oliwę, sok z cytryny, oraz posiekane drobno zioła i przyprawy. Odstawić na 15 minut do lodówki, aby smaki mogły się odpowiednio połączyć...

  • Sezon na rodzinne pikniki – przyjęcie w zgodzie z naturą

    ...oddzielnego pojemnika i wykorzystać jako dip do kromek z bagietki. Sałatka z wiśnią soczystą i kurczakiem Składniki: 150 g świeżego szpinaku 2 piersi z kurczaka 100 g wiśni soczystej(...) z oliwek Sok z cytryny Łyżka musztardy Łyżeczka płynnego miodu Przygotowanie: 1. Kurczaka marynujemy z naszymi ulubionymi ziołami oraz z solą i pieprzem. Następnie smażymy go na łyżce...

  • Ziemniaczane talarki z ziołami i majonezowym sosem

    ...oliwy łyżka musztardy Przygotowanie: 1. Wyszoruj ziemniaki i pokrój na centymetrowej grubości krążki. Przełóż do garnka, zalej wrzątkiem, posól i gotuj, ok. 10 minut. Gdy będą miękkie, wyjmij(...) przygotowanego sosu. Smaruj podpieczone krążki dipem i układaj na talerzu. Posyp ziołami i pieprzem. Resztę sosu podaj w miseczce. Możesz podać też z serkiem śmietankowym.

  • Wegetariańskie przekąski na grilla

    ...przyjęcie na świeżym powietrzu ze znajomymi, nie zapomnijmy też o ciekawych zamiennikach musztardy oraz keczupu. Sprawdzonym sosem są oczywiście tzatziki na bazie jogurtu greckiego, ogórka oraz czosnku. Z serami dobrze komponuje się z kolei sos żurawinowo-ananasowy przygotowany z suszonej żurawiny oraz ananasa z puszki. Ciekawym pomysłem jest też sos miętowo-jogurtowy bądź pikantny sos chilli. - W dipach...

  • 5 pomysłów na szaszłyki

    ...wieprzowej, - 4 małe cebule, - 1 cukinia, - 3-4 łyżki oliwy z oliwek, - 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa Na dip: - małe mango, - 200 g serka kremowego, - 1 łyżeczka miodu, - 2 łyżeczki musztardy(...) g sera do grillowania (halloumi, oscypek), - 1 cebula, - ząbek czosnku, - 500 g mieszanego mięsa mielonego, - 2 łyżeczki średnio ostrej musztardy, - olej Przygotowanie: Na dip: Zieleninę...

  • Karkówka w dwóch marynatach

    Składniki dla 4-6 osób: - 6 kotletów z karkówki (po ok. 150 g), - 1 łyżki średnioostrej musztardy, - 125 g śmietany, - 3 łyżki octu winnego (białego), - 2 cebule, - 2 gałązki tymianku(...) ziemniaki zawinąć w folię aluminiową i upiec w nagrzanym piekarniku (200 st.C). Na dip: drobno pokroić smażoną paprykę ze słoika. Wymieszać z pieprzem. Cebulę z kotletów odłożyć na bok. Wszystkie kotlety...

  • Składniki: - 25 dag Matjasów korzennych, - słoik buraczków marynowanych, - oliwa z oliwek, - pieprz cytrynowy, - dwa plasterki cytryny oraz natka selera dla ozdoby. Składniki dipu: - 150 ml jogurtu naturalnego, - 2 łyżki majonezu, - 1 łyżka musztardy francuskiej. Sposób przygotowania: Buraczki odsączyć z zalewy oraz pokroić w cienkie plasterki, a następnie ułożyć je na półmisku tak, by...

  • Efektowne przekąski z ziemniaków i mięsa mielonego

    ...musztardy 1 łyżka suszonej pietruszki sól, pieprz 3-4 łyżki oleju 100 g sera feta 50 g majonezu 200 g jogurtu naturalnego mieszanka ziół do dipów gruba sól morska listki bazylii do dekoracji(...) je na oleju. 3. Fetę rozkruszyć, wymieszać z majonezem i jogurtem, dodać mieszankę ziół do dipów. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. 4. Ziemniaki wyjąć z pieca. Obrócić, posypać grubą solą. Na...

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...szynki, - cebula, - mały pęczek zielonej pietruszki, - 20 g masła, - łyżka musztardy, - 2 łyżki śmietany, - 75 g mielonych migdałów, - sól, pieprz, - 120 g twardego sera żółtego (np. Appenzeller(...), - 2 łyżeczki średnio ostrej musztardy, - sól, pieprz, - żółtko, - 2 łyżki + 50 g śmietany, - 2 łyżki oliwy z oliwek, - 200 g ryżu na risotto, - 150 ml wytrawnego białego wina, - 650 ml bulionu warzywnego...

  • Grillowane żeberka i nadziewana cukinia

    Składniki dla 4 osób: - 1 łyżka średnioostrej musztardy, - 2 łyżki miodu, - 4 grube żeberka wieprzowe (po ok. 130 g), - sól, - pieprz, - 2 średnie cukinie, - 150 g pomidorów(...) grillu i opiekać 20 minut od czasu do czasu obracając i kilkakrotnie smarując pastą z miodu i musztardy. Cukinię umyć i przepołowić. Obie połówki trzy razy naciąć wzdłuż i położyć na folii aluminiowej...