• Informacje na temat:

    dip z warzywami

Artykuły na temat: dip z warzywami
  • Ziołowy dip serowy

    Dip serowy doskonale będzie komponował się z warzywami, np. marchewką czy ogórkami, a także na pieczywie – jako pasta twarogowa.

  • .... Połącz z serem. Dip dopraw roztartym czosnkiem, solą, pieprzem i sokiem z cytryny. 4. Kromki pieczywa ułóż na kratce, opiecz w piekarniku na złoty kolor. Posmaruj dipem serowym. Obłóż kawałkami ugotowanych...

  • Składniki: po 1 czerwonej i żółtej papryce, sól , po 1 marchewce i ogórku, 3 łodygi selera naciowego, 20 dag pomidorków kiściowych, sałata, pół brokułu, pieprz , po 200 ml jogurtu i śmietany, mięta, szczy- piorek, sok z cytryny, majonez

  • ...paski. Seler naciowy opłucz i ułóż w wysokiej szklance. Marchewki obierz i pokrój w paski. Warzywa podawaj z wcześniej przygotowanym dipem.

  • Bukiet warzyw z dipami jest ciekawą alternatywą dla tradycyjnych surówek i sałatek.

  • Placuszki warzywne z dipem twarogowym

    Pyszne i zdrowe.

  • Składniki: 1 papryczka chili, tymianek, 1 kg skrzydełek, sól, pieprz, 1 łyżka curry, 500 ml kefiru, 4 ząbki czosnku, mąka kukurydziana, olej, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag sera z pleśnią, 2 łyżki majonezu

  • Dip z papryki i ciecierzycy

    W dipie możesz maczać marchewkę pokrojoną w paski.

  • Paluszki warzywne z dipem

    Dip: ●mały surowy ogórek ●sól ●jogurt naturalny, może być grecki ●ząbek czosnku ●pieprz ●ew. łyżka lekkiego majonezu; paluszki: ●2-3 marchewki (może być też seler naciowy, papryka itp.)

  • Przygotowanie: Warzywa pokrój w słupki, fasolce usuń końcówki. Z jogurtu zrób dip do maczania warzyw: dodaj posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem.

Przepisy na temat: dip z warzywami
  • Dip do warzyw

    Posmakuje każdemu!

  • Zielony dip do mięs i warzyw

    Dla miłośników ostrzejszych smaków będzie idealny. Jeśli nie przepadamy za pikantną kuchnią możemy zredukować liczbę papryczek jalapeno do poziomu, jaki będzie dla nas odpowiedni.

  • Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

    Sposób przygotowania Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię  i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać. Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią. Smacznego!

  • Chipsy z warzyw

    ...blaszce przykrytej pergaminem. Piecz ok. 20 minut w temp. 230 st. C. Sos pomidorowy zmiksuj. Przypraw do smaku bazylią i solą. Chipsy podawaj z sosem. Miks z groszkowym dipem Sposób(...) jeszcze 10 minut, wyjmij. Groszek osącz. Pestki dyni i słonecznika zrumień na suchej patelni, wrzuć do malaksera. Dodaj groszek, obrany czosnek i listki natki. Wlej sok z cytryny. Zmiksuj na gładko. Dip...

  • Jak wykorzystać jesienne warzywa w kuchni?

    ...smaku. Dip z pieczonych buraków Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Buraki zawiń w papier do pieczenia i umieść na blasze. Piecz przez godzinę aż zmiękną. Następnie obierz je i pokrój w grube...

  • Warzywa z rosołu

    ...z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka(...) rewelacyjnie. Możesz serwować je z ulubionym dipem. Wytrawny torcik Warzywa z rosołu pokrój lub zblenduj, połącz z dowolnym sosem (ewentualnie z innymi dodatkami). Masą możesz przełożyć cienko...

  • Sosy do pieczonych warzyw. Sprawdzony trik!

    ...1. Sos belgijski: Wymieszaj 4 łyżki majonezu z 2 łyżkami keczupu i posiekaną, zalaną octem cebulą (chodzi o to, by puściła sok). Posól i popieprz. 2. Sos czosnkowo - serowy: Połącz 3 łyżki jogurtu. 3 łyżki kwaśnej śmietany, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki startego parmezanu, 3 posiekane ząbki czosnku. Dopraw solą i białym pieprzem. 3. Dip na bazie pesto: Jogurt wymieszaj z 2 łyżkami bazyliowego pesto...

  • Mało znane warzywa, które świetnie odchudzają

    ...należy usunąć dolne listki i obciąć końce pozostałych, natrzeć cytryną i gotować pół godz. Podajemy na ciepło w całości , a na zimno - listki z dipem. Ekstrarada: karczoch o brązowych liściach jest...

  • Marchewkowy "hummus"

    Fakt, że marchew doskonale komponuje się z różnorodnymi składnikami i smakami, daje nieograniczone pole kulinarnych manewrów. Julia Platt Leonard zdradza przepis na marchewkowy dip, który może stanowić godne zastępstwo tradycyjnego hummusu.