• Informacje na temat:

    do biszkoptu polewa

Artykuły na temat: do biszkoptu polewa
  • Przygotowanie: 1. Na 30 min przed przygotowaniem biszkoptu jajka włóż do bardzo ciepłej wody. Margarynę lub masło włóż do rondelka, roztop. Do miski wbij ogrzane jajka, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Ubijaj na najwyższych obrotach miksera aż do uzyskania jasnej, puszystej masy (10-15 min). Następnie do masy dodaj w trzech turach przesianą mąkę, za każdym razem delikatnie...

  • Przekładaniec z orzechową polewą

    Składniki na 12 porcji: 6 jajek, 35 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 5 dag mąki ziemniaczanej, 3 czubate łyżki kakao, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2–3 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany kremówki, 20 dag mielonego twarogu, 4 łyżki rumu, 2 op. gotowej polewy orzechowej, 15 dag drobno posiekanych orzechów laskowych (ew. włoskich, pistacji albo migdałów).

  • Biszkopt piernikowy

    Składniki na 10-12 porcji: Na biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru, 2/3 szklanki mąki pszennej, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 2 czubate łyżki kakao, ½ łyżeczki przyprawy do piernika, 3 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na krem: 25 dag miękkiego masła, 25 dag gorzkiej czekolady, 10 dag cukru pudru, 100 ml mleka. Ponadto: 300 ml mocnej słodkiej herbaty, 100 ml rumu, polewa czekoladowa...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    Zaskocz gości tym pomysłem.

  • Torcik orzechowy z polewą

    Skład na 18 porcji: Ciasto: ● 250 g mąki ● 10 jajek ● 200 g cukru ● 180 g zmielonych orzechów włoskich ● 1 cukier waniliowy ● 2 łyżki oliwy ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● szklanka zmielonych biszkoptów Masa: ● 400 ml mleka ● 300 g cukru ● 400 g masła ● 400 g orzechów włoskich ● 1 kieliszek spirytusu Polewa: ● 2 czekolady mleczne lub deserowe...

  • ...czekoladzie (połowę w białej, połowę w ciemnej). Odstaw do zastudzenia. Gdy polewa zastygnie, dekoruj słodycze żółtym i niebieskim lukrem. Posyp kolorową posypką, ponownie ostudź.

  • Składniki na 12 porcji: 2 ciemne blaty biszkoptowe, 10 czekoladowych pralinek z nadzieniem toffi, 400 ml śmietany kremówki 36 proc., 25 dag serka mascarpone, 5 dag orzechów, 5 dag gorzkiej czekolady, 5 łyżek cukru pudru, 2 łyżki kawy mielonej, 2 op. cukru waniliowego, aromat rumowy (do smaku), 2 op. zagęstnika do śmietany.

  • Skład na 18 porcji: Ciasto: ● 250 g mąki tortowej ● 10 jajek ● 200 g cukru ● 180 g zmielonych orzechów włoskich ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 1 cukier waniliowy ● 2 łyżki oliwy ● 1 szklanka zmielonych biszkoptów Masa: ● 400 g orzechów włoskich ● 400 ml mleka ● 300 g cukru ● 400 g masła ● 1 kieliszek spirytusu oraz 2 czekolady deserowe na polewę

  • Składniki : 10 dag cukru, 3 jajka, 8 dag masła, 150 ml mleka, 2 łyżki cukru waniliowego, 15 dag mąki, łyżeczka proszku do pieczenia . Masa kokosowa: 2 i 1/2 szklanki wiórków kokosowych, 200 ml mleka, 6 łyżek cukru, 1/2 torebki budyniu waniliowego, tabliczka gorzkiej czekolady lub gotowa ciemna polewa oraz 30 dag konfitury wiśniowej, 10 dag biszkoptów, wiórki kokosowe do dekoracji.

  • Składniki na 20 porcji: Biszkopt: • 6 jajek • 8 łyżek mąki pszennej • 2 łyżki mąki ziemn. • 6 łyżek cukru • 2 łyżki kakao • polewa czekoladowa Krem: • 60 dag twarogu • 200 ml mleczka kokosowego • 2 łyżki żelatyny • 10 dag wiórków kokos.

Wideo na temat: do biszkoptu polewa
Przepisy na temat: do biszkoptu polewa
  • Biszkopt z kremem i kokosem

    Składniki: 6 jajek 8 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 2 łyżki kakao polewa czekoladowa Krem: 60 dag twarogu 200 ml mleczka kokosowego 2 łyżki żelatyny 10 dag wiórków kokosowych Przygotowanie: 1. Białka ubij, dodaj cukier, kolejno dodawaj żółtka, obydwie mąki i kakao. Wylej do mocno wypuklej formy. Piecz 40 minut w 180° C. Przekrój wzdłóż na...

  • Biszkopt cappuccino

    Składniki na 12 porcji: - 4 jajka, - 3/4 szklanki cukru, - 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej, - 2 łyżeczki proszku do pieczenia, - cukier waniliowy, - 4 łyżeczki kakao, Masa budyniowa: - 2 budynie śmietankowe, - 1/2 l mleka, - kostka masła, - 5 dag rodzynek Masa kawowa: - 2 szklanki mleka, - 4 saszetki cappuccino, - polewa czekoladowa, - 2 'Śnieżki', - 5 łyżek żelatyny...

  • Lekkie ciasto na biszkopcie

    ...?Składniki: 900 g jabłek, 4 jajka, sok z 1/2 cytryny, 1 cukier wanilinowy, 1 cukier cynamonowy, 10 łyżek letniej wody, 100 g cukru pudru, 250 g mąki krupczatki, 1 łyżka skórki z cytryny. Nadzienie: 500 ml mleka, 2 budynie waniliowe, 1 cukier wanilinowy, 200 g masła, 200 g cukru pudru. Wykończenie: polewa czekoladowa, bita śmietana i pistacje.

  • Ciasto z jabłkami Siostry Anastazji

    ...marmolady 4-5 łyżek bułki tartej Jabłka obrać, pokroić w plastry i wydrążyć środki. Polewa czekoladowa Składniki: 10 dag czekolady (gorzka, mleczna, biała) Czekoladę pokruszyć na drobne...

  • Składniki: Ciasto z miodem - 3 szkl. mąki pszennej, 1/2 szkl. cukru, 15 dag margaryny lub masła, 2 jajka, 3 łyżki miodu, 1 łyżeczka sody; Biszkopt - 5 jajek, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki pszennej, 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia; Krem - litr mleka, 1,5 kostki masła, 30 dag cukru, 2 cukry waniliowe, 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej; Polewa - 1 mleczna...

  • ...cukiereczkami do ciasta. Polewa do ciasta: 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki kakao, 2 łyżki wody - podgrzewać do rozpuszczenia cukru (nie gotować). Letnią polewą polać ciasto i posypać...

  • .... Do zimnej masy dodawać powoli utarte masło roślinne. Połowę biszkoptu ułożyć na paterze, następnie wyłożyć połowę masy kokosowej, przykryć biszkoptem. Resztę masy wyłożyc na biszkopt, rozsmarować na...

  • Rolada czekoladowa

    Smakowity deser!

  • Tort z wiśniami

    ...śmietany.Torcik schładzaj 2 godziny w lodówce.  2. Polewa: pozostałą konfiturę podgrzej, wymieszaj z cukrem żelującymi wiśniówką. Polewę rozsmaruj na torcie. Bok ciasta udekoruj falami z reszty bitej...

  • Chrupiąca rolada

    Idealna do popołudniowej kawy