• Informacje na temat:

    do ciasta kukułka biszkopt

Artykuły na temat: do ciasta kukułka biszkopt
  • Składniki na 12 porcji: Jasny biszkopt: 4 jajka, po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciemny biszkopt: 6 jajek, po 1 szklance mąki i cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 czubate łyżki kakao Przełożenie: 3 łyżki kawy naturalnej, 3/4 szklanki cukru, 2 tabliczki mlecznej czekolady, 2 łyżki kakao, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 5 kieliszków wódki, 500 ml śmietanki...

  • Składniki na 12 porcji: Jasny biszkopt: 2 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Ciemny biszkopt: 6 jajek, 2 szklanki mąki, 1 szklanka cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki kakao. Masa jasna: 1 litr kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 5 łyżeczek żelatyny. Masa ciemna: 3 łyżki kawy, 3/4 szklanki cukru, 2 czekolady mleczne, 1 czekolada gorzka, 100 ml...

  • Biszkopt: 7 jajek, po 3/4 szkl. mąki tortowej i cukru, 1/4 szkl. mąki ziemniaczanej, 2 łyżki kakao, pół łyżeczki proszku do pieczenia. Warstwa I: pół litra śmietany 36 proc., 2 łyżki cukru pudru, 3 op. śmietan-fiksu. Warstwa II: szkl. gorącej wody, 3 łyżki rozpuszczalnego kakao, 40 dag kukułek, po 10 dag czekolady mlecznej i gorzkiej, 50 ml spirytusu. Warstwa III: pół litra śmietany 30 proc...