• Informacje na temat:

    do czego dodajemy wanilie

Artykuły na temat: do czego dodajemy wanilie
  • ● 400 ml schłodzonego mleka skondensowanego niesłodzonego ● 400 g schłodzonej śmietany kremówki ● sok z dojrzałej cytryny ● 2 laski wanilii ● 150 g ksylitolu (lub ilość do smaku) .

  • Eau de Parfum Intense Tiffany & Co.

    Kompozycja zapachu inspirowana jest optymizmem, siłą i radością - wartościami, które stanowią czystą esencję marki Tiffany. U Tiffany wszystko, czego potrzebujesz, to miłość. Marka Tiffany & Co. ponownie zgłosiła się do światowej sławy mistrzyni perfumiarstwa - Danieli Andrier z firmy Givaudan. Piżmowo-kwiatowy zapach stanowi intensywniejszą wersję oryginału, otuloną ciepłym i zmysłowym akordem...

  • To nie tylko drobne kryształki

    ​Najbardziej znany jest biały, otrzymywany z buraków cukrowych. Jest uniwersalny - do wszystkiego, czemu chcemy nadać słodki smak.

  • Zioła w kuchni stosowane były zawsze, ale tradycje kulinarne danego kraju czy narodu decydowały, jakie do czego dodawano.

  • Jak perfumy kreują twój wizerunek?

    Zapach jest jak ubranie, nie tylko oddaje nasz styl, ale również wiele mówi o naszej osobowości. Zdaniem senselierki Marty Siembab warto wiedzieć, jakie zapachy dają, jakie wrażenie, żeby świadomie ich używać. - Jeżeli tylko mamy świadomość tego, co perfumy mówią o nas, to można bardzo sprawnie zarządzać swoim wizerunkiem, również tym zapachowym. W tym sezonie można zauważyć coś, czego...

  • Recepta na udane wypieki

    Pieczenie ciast jest sztuką wypracowaną przez wieki. Warto poznać jej podstawowe zasady, aby uniknąć kulinarnej wpadki…

  • Dobre bo domowe

    ..., potem wrzesień - gruszki, śliwki i czego dusza zapragnie.  Przyznam się, że moim ulubionym dżemem jest malinowy, uwielbiam też konfiturę z wiśni i galaretkę z czerwonej porzeczki. Natomiast od lat...

  • ✔Jakie śliwki? Powidła możesz usmażyć właściwie ze wszystkich rodzajów ciemnych śliwek, ale najlepiej udają się ze śliwek węgierek. By osiągnąć najsmaczniejsze...

  • Jak sprawić, by w twoim domu ładnie pachniało

    ..., łazienki bądź kuchni. Doskonałym sposobem na pachnący dom jest też ustawienie w nim naczyń z olejkami i pałkami trzciny. Wlewamy do nich 170 ml wody, a potem dodajemy do niej po 5 kropli olejku...

  • Prawdy i mity o lodach

    ...laryngolodzy zalecają jedzenie lodów po zabiegu wycięcia migdałków. Z czego, oczywiście, cieszą się najbardziej dzieci. Jak tłumaczą pod wpływem zimnego pożywienia naczynia krwionośne na śluzówkach jamy ustnej...

Przepisy na temat: do czego dodajemy wanilie
  • Nie uwierzysz do czego najlepiej dodać czekoladę!

    Czekolada i kakao niekoniecznie muszą nam się kojarzyć na słodko - zapewnia Janusz Profus i proponuje... królika w sosie z dodatkiem białej czekolady albo pizzę z czekoladą i owocami. - Gorzkie czekolady pasują do kaczki, wołowiny i wieprzowiny.

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...i kontretykietę, na której jest napisane, z czego on się składa i co zawiera. Są firmy, które produkują dobre gotowe potrawy grillowe nie zawierające złych konserwantów, bo musimy podzielić je na te, które są...

  • Pieczone owoce na deser

    ...ml espresso, 15 g cukru pudru, 20 g migdałów, 12 liści werbeny. Podgrzewamy śmietanę, gotując ją na wolnym ogniu. Zdejmujemy z ognia, dodajemy pulpę kawową, przykrywamy i pozostawiamy na dwie godziny(...) kawową (jeśli jej nie mamy, można dodać np. pół łyżeczki kawy rozpuszczalnej), mieszamy. Dodajemy cukier puder, nadal ubijając. Siekane migdały prażymy na sucho. Wyjęte z piekarnika brzoskwinie...

  • Dżem z... obierek ziemniaków

    ...szef i dodaje, że ma na myśli smak orzechów. Karewicz zauważa, że niektórzy - podobnie zresztą jak ona sam - mogą mieć psychiczne opory przed spróbowaniem czegoś, co powstało z tego typu odpadów. Nic(...) z tym problemu. Tak więc z punktu widzenia odżywczego - skórka to samo dobro - ocenia Karewicz. I tak, kiedy ziemniaki obmyjemy już z piachu, należy je obrać, najlepiej możliwie jak najcieniej. - Inaczej...

  • Śliwki - domowe powidła krok po kroku

    Śliwkowe delicje z egzotyczną nutą.

  • Moc świątecznych przypraw

    Dodajemy je do słodkich wypieków, pasztetów, mięs a nawet doprawiamy nimi trunki. Nie bez przyczyny. Już nasze prababcie widziały, że skutecznie wzmacniają nasze zdrowie, podnoszą apetyt, ułatwiają trawienie. Poprawiają też krążenie, dzięki czemu działają rozgrzewająco, co bardzo przydaje się w chłodne, zimowe dni. Kuchenna apteczka. Jeżeli chcesz, by twoje przyprawy długo zachowały leczniczą moc...