• Informacje na temat:

    do odgrzania

Artykuły na temat: do odgrzania
  • Zupowy detoks

    Zupy to przykład slow food „ery pośpiechu” – gotowane na przysłowiowym „niczym”, łatwe do odgrzania przez domowników po powrocie ze szkoły czy pracy, praktyczne, bo można je przechowywać przez 2–3 dni.

  • Obiad na dwa dni – można go przygotować jednego dnia, a następnego odgrzać. Nie traci na smaku. Do podania z makaronem lub pieczywem. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa

  • Dzień na plus zdecydowanie, sprawy różne idą do przodu. W domu byłam  wyjątkowo szybko. Odgrzałam zupę, zrobiłam nalesniki. Potem sprawdzanie lekcji....

  • Aromat ziół i pieczonego mięsa z warzywami długo unosi się w całym domu. Polecam tę zapiekankę, bo jest bardzo prosta do przygotowania i pyszna. Można ją zrobić jednego dnia, a następnego odgrzać. I w ten sposób mieć obiad na dwa dni. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa

  •   Wyspałam sie, zrobiłam paznokcie, wydepilował nogi, wyregulowałam brwi.     Pouczyłam sie.     Odgrzałam obiad, placek po zbójnicku z buraczkami.     Małe...

  • Nadaje się do odgrzania. Przepis Magdaleny Kaczmarek z Poznania 1. Przygotuj klopsiki: pierś kurczaka, szynkę, obraną cebulę i czosnek zmiel w maszynce. Mięso przełóż do miski, dodaj bułkę tartą, sól, pieprz, jajko, mieloną paprykę i majeranek. Wyrób masę. Formuj małe kulki, obtaczaj w mące i smaż na złoto...

  • Nerki w ogniu infekcji

    ...roślinne - olej rzepakowy i słonecznikowy, oliwa z oliwek. Zrezygnuj z jedzenia posiłków na mieście i gotowych do odgrzania - zazwyczaj zawierają dużo soli - a także z żywności konserwowanej (z puszek...

  • Składniki na 4 porcje knedle: 50 dag suchej bułki pszennej (może być wrocławska albo bagietka), 40 dag wędzonego boczku, 10 dag wędliny, 1 cebula, 5 jajek, 250 ml mleka, szczypta soli, pieprz, olej do smażenia; 2-3 łyżki posiekanego drobnego szczypiorku, 1,5 l bulionu mięsnego, 1 łyżeczka mąki pszennej, 1/2 szkl. orzechów włoskich albo laskowych, roszponka i małe pomidorki do dekoracji.

  • Roladki zapiekane  z grzybami

    Składniki na 4 porcje. Mięso: 4 plastry wołowiny zrazówki po ok. 15 dag każdy, 15 dag boczku wędzonego w kawałku, 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka rozmarynu, szczypta mielonego kminku, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, olej. Sos: 5 dag suszonych grzybów, 15 dag małych pieczarek, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

  • Tanie kuracje na opryszczkę

    Pojawia się, gdy organizm jest osłabiony oraz gdy jesteśmy narażeni na gwałtowne zmiany temperatur. Opryszczkę wywołuje wirus, który szybko się rozprzestrzenia. Dlatego należy działać od razu, gdy tylko poczujemy mrowienie lub kłucie i zanim zacznie robić się pęcherz.

Przepisy na temat: do odgrzania
  • Podlaskie poduszeczki

    Możesz je zamrozić i odgrzać w święta!

  • Szpinakowa lazania

    Możesz ją podać na obiad, a to, co zostanie, odgrzać na kolację

  • Naleśniki z mięsem mielonym

    Sos boloński z serem pleśniowym to duet, który po odgrzaniu zyskuje na smaku

  • Curry z piekła rodem

    Jeśli nie zjesz wszystkiego, to danie warto zamrozić. Po odgrzaniu zyskuje na aromacie i nie traci ostrego smaku!

  • Kolorowa zapiekanka z cukinii

    Obiad na dwa dni – można go przygotować jednego dnia, a następnego odgrzać. Pyszne danie nie straci ani smaku, ani atrakcyjnego wyglądu.

  • Nowości od SEKO

    ..."Zdrowo i wygodnie" od marki SEKO są doskonałym pomysłem na przekąskę w pracy, lunch czy obiad. W ofercie znajdują się zarówno dania gotowe do spożycia, jak i te wymagające odgrzania. Konsument może...

  • Sprawdzone sposoby na ryby

    .... Warto skropić nią rybę przed smażeniem lub gotowaniem na parze. 5. Zapiekanka rybna doskonale nadaje się do odgrzania na drugi dzień.

  • Filety w ziemniakach

    Danie główne z ziemniakami w jednej potrawie.

  • Bezglutenowe leniwe

    Nie tylko dla alergików!

  • Tyrolki z boczkiem w orzechowym sosie

    Bułkę pokrój w kostkę. Przesyp do dużej miski. Jajka wymieszaj z mlekiem i solą.

Dyskusje na temat: do odgrzania
  • Re: nocna zmiana i jedzenie :/

    a ma możliwość odgrzania sobie posiłku?

  • Re: Zupowy detoks, Urszula Mijakoska, Monika Stachura

    Żadne odkrycie, po prostu nowa moda "jedzeniowa", kolejna - w kuchni mojej Babuni zupy zawsze królowały, były zdrowe, lekkostrawne, sycące i przepyszne. W dodatku "do odgrzania" w każdej chwili, i ten zapach... ech !!! Próbuję tak samo, ale dzisiaj to już nie te same warzywa, mięsa, śmietana...

  • Re: nie ma jak zupa

    dokładnie chociaż ja wole te zupy tak zwane mokre czyli w płynie w kartoniku bo one są tylko do odgrzania no i barszczyk wymiata

  • Re: Grecka mousaka

    Dlaczego Polacy do wszystkiego pchaja ta swinine , przeciez to danie przyzadza sie z baraniny ZAWSZE. Na zachodzie podobnie jak w Grecji , Turcji albo na Cyprze mozna kupic mousske jako danie gotowe do odgrzania I ZAWSZE zrobione jest z baraniny. Nikomu nawet do glowy nie przyjdzie zeby tam pchac swinine. Dlaczego polak wszystko spolszcza !!!???

  • Re: nocna zmiana i jedzenie :/

    jezeli ma mozliwosc odgrzania posilku to ugotuj mu ryzu do tego piers i warzywka;) oczywiscie doprawione dobrze ;) w pracy tylko do mikrofalowki i juz;)pyszne i lekkie;)

  • Re: Julia Wróblewska: Mój facet będzie miał ze mną dobrze

    wystarczy kupować w sklepach dania gotowe do odgrzania

  • Re: Przepis na dietetyczny posiłek do pracy.

    Hej, ostatnio kupiłam w supermarkecie gotowe danie do odgrzania w mikrofalówce marki Vivanta. Te dietetyczne są naprawdę SUPER. Odgrzewam sobie taką porcję w pracy i mam kompletny obiad bez problemu i taniej niż jakbym miała to zrobić sobie sama... świetna sprawa!

  • Re: Grecka mousaka

    wynika to z tego, że jak sam piszesz na tzw. zachodzie podobnie jak w Grecji, Turcji albo na Cyprze można kupić mousskę jako danie gotowe do odgrzania I ZAWSZE zrobione jest z baraniny natomiast u nas mimo znacznej ilości hodowlanych baranów a wręcz populacji urzędowych (nepotycznych) baranów baranina nie jest popularnym gatunkiem mięsa jadalnego wśród rdzennej, tubylczej ludności zamieszkującej

  • Re: Lasagne

    jagienka vel jasienka ,wcale mnie nie interesuje Twój życiorys i Twoje dzieci i mąż.Ja na ten temat też mógłbym pisać epopeje ale uważam że Smaker to nie jest odpowiednie na to miejsce.Lasagne kupuję gotowe w pojemnikach do odgrzania . Smakuje wyśmienicie ,ten kto wymyślił ta potrawę zasługuje na medal.

  • Re: (E) misja ratunkowa

    Co za obłuda. Trzymała Pani w kuchni makaron do odgrzania, a wmawia ludziom, że podaje świeże dania. W Kuchennych Rewolucjach została zdemaskowana Pani niewiedza i ignorancja wobec klienta. Sposób podania indyka - ważenie przed nosem klienta porcji - jest beznadziejny. Nazwa Barbarossa budzi skrajne emocje...