• Informacje na temat:

    dobra babka kokosowa

Artykuły na temat: dobra babka kokosowa
  • Babki godne cesarza!

    O wyjątkowości kuchni austriackiej decyduje m.in. fakt, że składają się na nią wpływy różnych kultur. Jednak nie zawsze wiadomo, z jakiego kraju wywodzi się dana potrawa. Nie inaczej jest z babką, znaną w Austrii pod nazwą Gugelhupf.

  • Dorota Świątkowska „Moje wypieki na 4 pory roku”

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com.

  • Moje wypieki na 4 pory roku, Dorota Świątkowska

    Najsłodsza blogerka kulinarna, Dorota Świątkowska, powraca z kolejną porcją przepisów na najlepsze wypieki. „Moje wypieki na 4 pory roku” wydane przez Egmont to zbiór kilkudziesięciu pomysłów na słodkości odpowiednie na każdą porę roku. To już piąty tytuł w kolekcji autorki bloga mojewypieki.com. Książka dostępna w księgarniach Empik na terenie całego kraju oraz na stronie Egmont.pl

  • .... Olej ten nadaje się świetnie do wypieków, także słodkich, ponieważ jest neutralny smakowo i zapachowo. W wielu przepisach zastąpi stopione masło - sprawdzi się najlepiej w piaskowych babkach i generalnie w ciastach typu piaskowego. To wiadomość szczególnie dobra dla osób, które z różnych powodów unikają nabiału. Uwaga wegetarianie, weganie i alergicy: oleje roślinne, np. olej rzepakowy, można...

  • Wesele bez mięsa?

    ...problemem nawet dla lokali nie specjalizujących się w tego typu kuchni - wystarczy tylko starannie dobrane menu i konkretne wytyczne, które składniki są dopuszczalne. Wbrew pozorom koszty organizacji(...) śmietanka kokosowa, czekolada lub budynie gotowane na sokach owocowych. Najpopularniejszym dodatkiem są owoce. Takie torty zazwyczaj występują w wersji naked, czyli takiej, gdzie widoczne są warstwy kremu...

  • Ciasta z kokosem

    ...lukrować Pierniczki i inne mniejsze ciasteczka po upieczeniu można zamrozić, ale wtedy nie pokrywamy ich lukrem. Lukrujemy je dopiero po rozmrożeniu. Babka kokosanka Składniki na 20 porcji: 250 ml(...) (fantazyjnie) najpierw białą, następnie ciemną polewą. Odstawić na niecałą godzinę, aby polewy stężały. Rolada limonkowo-kokosowa Składniki na 15 porcji: 4 jajka, 4 limonki, 22,5 dag cukru, 12,5 dag mąki...

  • Zdrowie płata figle na urlopie

    Nawet na najlepiej zaplanowanych wakacjach czasem zdarzają się zdrowotne wpadki. Radzimy, co robić, by nie zakłóciły ci wypoczynku.

  • Przepis na życie

    ...o talerz”. – Próbuję przepis po przepisie. Niektóre są zbyt lakonicznie: „wstawić do ciepłego piekarnika i piec na oko”, żeby je wykorzystać. Inne, jak babka ziemniaczana, karp na niebiesko i tort...