• Informacje na temat:

    dobry na dobre rolady

Artykuły na temat: dobry na dobre rolady
  • Składniki: 5 jajek, 8 łyżek cukru kryształu, 7 łyżek mąki, 1 opakowanie cukru waniliowego, sól, 2 łyżki oleju, 2 tabliczki mlecznej czekolady, 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżeczka żelatyny, 400 ml kremówki , 6 proc., sól

  • Składniki: 4 jajka, 90 g cukru, 50 g mąki pszennej, 40 g kakao, łyżka oleju. Nadzienie: 200 g wiśni z kompotu, 50 ml burbona, 400 ml śmietany kremówki. Polewa: 150 g dobrej czekolady, 10 g masła, 60 ml śmietany.

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    Składniki na 16 porcji: 5 jajek, 1 szkl. cukru kryształu, 14 dag mąki, 3 dag kakao, 15 dag porzeczek, 200 ml kremówki, 25 dag jogurtu naturalnego, 7 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, 4 plastry żelatyny, biała polewa czekoladowa

  • Składniki na 6 porcji: 2 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 70 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżeczka kminku, 1 duża marchewka (lub 2 mniejsze), 1 średnia cukinia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, olej.

  • ...zblanszowanymi liśćmi pora, spiąć wykałaczką. 3. Rulony podsmażyć na oliwie w dużym rondlu, dusić około pół godziny, często przekręcając. Podawać posypane ziołami w całości albo pokrojone na plastry. Dobre...

  • Smaczna Polska

    Toruń słynie z pierników, a Podhale z oscypków. Na Śląsku zjemy roladę z modrą kapustą, a na Mazowszu flaczki. Każdy region ma swoją kuchnię, z której jest dumny. Sprawdź, gdzie można jej posmakować.

  • Jabłko - smak jesieni

    Jabłka są dobre do wszystkiego. Zwłaszcza do dań mięsnych.

  • ...plasterki i smaż z dwóch stron na rumiano. Podawaj do mięsa. Na pyzy, knedle i rolady najlepsze są mączyste odmiany ziemniaków, które zawierają dużo skrobi. Jeśli nie wiesz, czy...

  • Składniki: 4 plastry antrykotu wołowego, sól, 1 łyżeczka suszonego imbiru, 1 czerwona papryka, 8 plastrów żółtego sera, 4 plastry szynki, mąka, olej do smażenia, 1 cebula, bulion wołowy, 4 łyżki tartego chrzanu

  • Składniki: 1 duża kaczka, 3 marchewki, 2 pietruszki, kawałek selera, cebula, 3 listki laurowe, 6 ziaren ziela angielsk., 25 dag wątróbki kaczej, 2 czerstwe kajzerki, olej, 5 jajek, garść pistacji, sól, pieprz, gałka muszkat.

Wideo na temat: dobry na dobre rolady
  • Wodzionka, szpajza, hekele. Smaki regionów - Śląsk

    - Śląska kuchnia jest bardzo tłusta - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" Marzena Kaczmarczyk-Guźlińska. - Ta rolada taka jędrna, soczysta z tym boczkiem w środku, te kluseczki - wymienił w "Dzień Dobry TVN" aktor Krzysztof Respondek. Kuchnią śląską zainteresował się nawet francuski cukiernik Thierry Ayel. - Uwielbiam Śląsk, ten klimat bardzo mi się podoba - zdradził. Jaki deser przygotowuje wspólnie

Przepisy na temat: dobry na dobre rolady
  • Złociste ślimaczki

    Dobra propozycja na imprezę, ale też na... śniadanie inaczej!

  • Śliwka na świątecznym stole

    ..."Śliwka nie grzeszy urodą, ale za to grzeszy smakiem i aromatem. Możemy z niej przygotować marmolady, konfitury i powidła. Możemy pójść w aromatyczne sosy. Któż jest w stanie wyobrazić sobie dobry(...) wysmarowanego oliwą, piecz w piekarniku rozgrzanym do 140 stopni (termoobieg) przez 30-35 minut. Ta ilość rolady może być daniem obiadowym na 4 porcje lub przystawką na 8 porcji. A teraz coś zupełnie...